Tesla Track Mode: Vad det är och hur det fungerar

0
109
Justin Duino/How-To Geek

Tesla Track Mode är en funktion tillgänglig för vissa Teslas som ger dig mer kontroll över din EV genom att låta dig avleda ström till system som förbättrar prestanda inklusive dragkraft, hantering och kylning.

Medan “spårläge” kan låta som “hitta min iPhone” för Tesla är det faktiskt en förbättrad körfunktion. Låt oss titta på vad Track Mode är, hur det förbättrar prestandan och hur du kan aktivera det på din Tesla.

Vad är Track Mode På en Tesla EV?

Teslas Track Mode ger Model 3 Performance, Model Y Performance och Model 3 Pläd-ägare en racerbilsliknande körupplevelse genom att avleda kraften från områden som underhållningssystemet till dragkontroll, hantering, kylning och motorn. Den släpptes ursprungligen som en trådlös mjukvaruuppdatering till Tesla Model 3 Performance EV, med Model Y Performance och Model 3 Plaid efter i januari 2023.

Tesla förklarar det så här:

“Track Mode förbättrar kurvtagningsförmågan genom att intelligent använda motorerna och regenerativa och traditionella bromssystem. När det är aktiverat körs kylsystemet på en ökad nivå under och efter aggressiva körsessioner för att tillåta ditt fordons system att motstå överskottsvärmen.”

När du kör i kurvor i kurvor. snäva svängar, till exempel, växlar bilens system automatiskt kraften från sida till sida och fram-till-bak beroende på var kraften behövs som mest. Det regenerativa bromssystemet ökar också för att driva mer kraft till batteriet, och kylsystemen arbetar övertid på drivlinan för att hjälpa den att arbeta med högre kapacitet under en längre tid.

Spårläget är inte heller automatiskt. Förare kan kontrollera stabilitet, hantering och dragkraft från bilens pekskärm innan de lyfter. Du kan se korta videor om detta i aktion via Teslas Twitter-tråd i Track Mode.

I deras förklarande om Track Mode, betonar Tesla att detta läge endast ska användas på en körbana med sluten krets. Eftersom fordonet beter sig annorlunda med dessa kontroller på, och eftersom andra förarassistansfunktioner inaktiveras, är det inte säkert att vara i spårläge på vanliga gator och motorvägar.

Hur man aktiverar Tesla Track Mode

Spårläge måste aktiveras manuellt när bilen står i park och kan inte slås på under körning. För att aktivera den, gå till Kontroller > Pedaler & Styrning > Spårläge i menyn. TRACK visas på instrumentpanelens display och du ser ett färgkodat diagram över bilens system som du kan använda för att kontrollera fordonets hälsa medan du kör.

Om du vill anpassa dina spårlägesinställningar, tryck på popup-fönstret som visas när du är i spårläge där det står “Inställningar för spårläge.” Du kan också drilla ner från huvudmenyn genom att gå till Kontroller > Pedaler & Styr och tryck sedan på “Anpassa” bredvid spårlägesinställningen.

Varning:Återigen är spårläget endast avsett för användning på ett spår med sluten krets. Oavsett vilket läge du befinner dig i, kör alltid säkert och ansvarsfullt och håll dig inom hastighetsgränsen för vägen du kör på.

Förbättrar Track Mode en Teslas prestanda?

Track Mode kyler drivlinan så att den kan arbeta med högre belastning utan överhettning, och skickar extra kraft för att hjälpa till med styrning och stabilitet medan den slingrar sig igenom snäva hörn. Det kan definitivt förbättra körprestandan när den används av en skicklig förare.

Det verkar också förbättra en Teslas acceleration. I den här videon från Tesla Northwest & Elbilar tar föraren en Tesla genom flera tester och accelererar till 100 KmH på knappt fyra sekunder i Track Mode med 75/25 frontbias.

RELATERATVad är Tesla Dog Mode och hur fungerar det?

Förare bör vara medvetna om att vissa funktioner stängs av när de är i spårläge. Autopilotfunktioner fungerar inte, och underhållningsfunktioner är också otillgängliga. Slip Start-inställningen åsidosätts och stoppläget är som standard Rulla.

En annan sak att tänka på är att, beroende på hur du anpassar inställningarna, din bil skulle kunna hantera mycket olika med Track Mode. Om du till exempel vrider ner inställningarna för stabilitetshjälp eller traction control så att du kan driva, kommer din bil att hantera på ett halare sätt än normalt — och du bör ha det i åtanke när du kör.

Track Mode är också designat för användning med robusta racingdäck, så billigare däck eller de som inte är lika hållbara kan sluta skadas i banläge. Se till att din bil är i nivå och kan hantera den extra stressen innan du kör med Track Mode på.

Ytterligare Track Mode-funktioner

Det finns flera coola funktioner med racing-tema inbyggda i Track Mode om du vill använda dem. En är möjligheten att ställa in en varvtimer genom att släppa en nål vid start/målplatsen som fordonet sedan använder för att tajma varje varv. Din Tesla kan också spela in varje varv som en separat video, men du måste ha en USB-enhet isatt för att spara bilderna.

Ett G-Meter-kort visas också på instrumentpanelen i spårläge och spår. accelerationskraft som din drivkraft. Den startar automatiskt i början av varje körpass och spårar accelerations- och retardationskrafter tills spårläget stängs av.

Även om alla Teslas för närvarande inte har den här funktionen, kan den komma till icke-presterande modeller i framtiden. Företaget lanserade sin Acceleration Boost-funktion som en betald över-the-air-uppdatering och kunde göra något liknande för att få Track Mode till alla sina bilar senare.

The Best USB Flash Drives of 2023 Bästa flashenheten totalt sett Samsung Fit Plus USB 3.1 Flash Drive Amazon

19,99 USD
$44,99 Spara 56%

Best Budget Flash Drive SanDisk Ultra Flair USB 3.0 Flash Drive Amazon

12,99 $
 

Bästa USB-C-minnet SanDisk Ultra Dual Drive Go Amazon

16,09 $
$24,99 Spara 36 %

Bästa högkapacitet Flash Drive Kingston DataTraveler Max USB-C Flash Drive Amazon

98,66 USD
119,99 $ Spara 18%

Bästa robusta flashenheten Corsair Flash Survivor Stealth USB 3.0 Flash Drive Amazon

34,94 USD
36,99 USD Spara 6 %

Bästa Flash Drive för säkerhet Lexar JumpDrive Fingerprint F35 Amazon

45,45 USD
 

LÄS NÄSTA

  • › Framework Laptop 16 har en uppgraderingsbar GPU
  • › Var får väderappar sin information ifrån?
  • › Köp en Surface Laptop Go 2 på 256 GB för bara 550 USD idag
  • › Vad är en Discord-token och hur får du en?
  • › Microsoft PowerPoint har en ny listfunktion på webben
  • › Brakade ditt kodprojekt precis? Det kan vara GitHub’s fel