Russiske missiler slår Ukraina, men Bakhmut-offensiven stopper opp, sier militæreksperter

0
58

Russiske droner angrep ukrainske byer og missiler sprengte en boligblokk, men et måneder langt bakkeangrep på den østlige byen Bakhmut kan stoppe opp i møte med hard motstand, ifølge ukrainske og britiske militæreksperter.

Russiske styrker utløste en bølge av luftangrep nord og sør i Ukraina da president Vladimir Putin onsdag tok farvel med den kinesiske lederen Xi Jinping etter et to-dagers besøk i Moskva av hans andre autokrat og “kjære venn. #8221;.

Anbefalt for deg

  • 1Faktarapport om Leicester-sammenstøt advarer om etniske enklaver i Storbritannia
  • 2Årets første store brann ødelegger 3000 hektar i Spania
  • 3Israeli AG advarer Netanyahu trosset regelen om interessekonflikt

Men sterk motstand fra ukrainske forsvarere i Bakhmut, stedet for Europas dødeligste infanterikamp siden andre verdenskrig, førte til at britisk militær etterretning tror Russlands angrep på byen kan være i ferd med å gå tom. Det var imidlertid fortsatt en fare for at den ukrainske garnisonen i Bakhmut kunne bli omringet, sa Storbritannias forsvarsdepartement i sin etterretningsoppdatering onsdag.

Ukrainas militære generalstab var enig i at Russlands offensive potensial i Bakhmut var i ferd med å avta. Bakhmut har blitt et nøkkelmål for Moskva, som ser på byen som et springbrett mot å fullføre erobringen av den østlige Donbas-regionen.

I en demonstrasjon av trass ga president Volodymyr Zelensksyys kontor ut en video av ham som deler ut medaljer til tropper som det sa var nær Bakhmut-frontlinjen.

< p> 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

“Ukrainske styrker har mer eller mindre stabilisert situasjonen i Bakhmut — og russiske styrker er ikke i stand til å gjøre noe,” sa militæranalytiker Oleh Zhdanov i en YouTube-presentasjon. “De kan ha avansert et par hundre meter nord eller sør for byen, men dette har egentlig ikke oppnådd noe.”

I løpet av onsdag kveld braste luftangrepssirener over hovedstaden Kiev og deler av Nord-Ukraina, og militæret sa at de hadde skutt ned 16 av 21 iranskproduserte Shahed-selvmordsdroner. Brannmenn kjempet mot en brann i to tilstøtende boligbygg i den sørlige byen Zaporizhzhia, hvor tjenestemenn sa at minst én person ble drept og 33 såret av et tvillingmissilangrep.

I Rzhyshchiv, en elveby sør for Kiev , minst åtte mennesker ble drept og syv skadet etter at en drone traff to sovesaler og en høyskole, sa regional politisjef Andrii Nebytov.

Annonse

“Dette må ikke bli ‘bare en annen dag’ i Ukraina eller andre steder i verden. Verden trenger større enhet og besluttsomhet for å beseire russisk terror raskere og beskytte liv,” Zelenskyy tvitret sammen med en video av sikkerhetskameraopptak som viser en bygning som eksploderer.

En lekeplass og en parkeringsplass ved åstedet i Zaporizhzhia var strødd med glass, rusk og havarerte biler. Nødarbeidere hentet ut de sårede sammen med noen som ikke kunne gå.

En eldre kvinne med et oppskrapet ansikt satt alene på en benk og tørket tårer og hvisket bønner.

“Da jeg kom ut, var det ødeleggelser, røyk, folk som skrek, rusk. Så kom brannmennene og redningsmennene,” sa Ivan Nalyvaiko, 24.

Annonse

Internasjonale grupper anslår at gjenoppbyggingen av Ukraina vil koste 411 milliarder dollar – 2,6 ganger Ukrainas bruttonasjonalprodukt i 2022.

Kina-Russland enhet

Å være vertskap for Xi i Moskva denne uken var Putins største diplomatiske gest siden han beordret invasjonen av nabolandet Ukraina for 13 måneder siden og ble en paria i Vesten.

Russlands president Vladimir Putin, til høyre, og Kinas president Xi Jinping skåler under middagen deres på The Palace of the Facets i Kreml i Moskva, Russland, 21. mars 2023. (AP)

De to mennene omtalte hverandre som “kjære venn”, lovet økonomisk samarbeid, fordømte Vesten og beskrev forholdet som det beste de noen gang har vært. Xi dro og fortalte Putin: “Nå er det endringer som ikke har skjedd på 100 år. Når vi er sammen, driver vi disse endringene.”

“Jeg er enig,” sa Putin.

Men de offentlige kommentarene var spesielt mangelfulle, og under besøket hadde Xi nesten ingenting å si om Ukraina-krigen, utover det var Kinas posisjon “upartisk’ 8221;.

Det hvite hus oppfordret Beijing til å presse Russland til å trekke seg. Washington kritiserte også tidspunktet for reisen, bare dager etter at Den internasjonale straffedomstolen utstedte en arrestordre på Putin på grunn av krigsforbrytelser.

Annonse

Kina har foreslått en fredsplan for Ukraina som Vesten i stor grad avviser som vag. i beste fall, og i verste fall et knep for å kjøpe tid for Putin til å omgruppere styrkene sine. Ukraina sier at det ikke kan bli fred med mindre Russland trekker seg fra okkupert land. Moskva sier at Kiev må anerkjenne territorielle “realiteter” etter påstanden om å ha annektert nesten en femtedel av Ukraina.