Ritu Sarin fra The Indian Express utnevnt til styret for ICIJ

0
80

Ritu Sarin, The Indian Expresss utøvende redaktør (nyheter og undersøkelser), har blitt utnevnt til styret for International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ).

utnevnelsen, sa ICIJ i en uttalelse onsdag at Sarin hadde vært en viktig bidragsyter til mange av dens virkningsfulle undersøkelser, inkludert Pulitzer-prisvinnende Panama Papers, Pandora Papers og Deforestation Inc.-undersøkelsen.

Anbefalt for deg

  • 1MEA som vert for myndighetene: Ønsker handling , ikke forsikring
  • 250 år med Project Tiger: India vurderer å flytte noen få store katter til Kambodsja
  • 3Rahuls utgang ringer alarmklokker: Opposisjonspartiene slår “angrep på demokratiet”

“Jeg har den største beundring og respekt for Ritu, etter å ha jobbet sammen med henne og teamet hennes på The Indian Express i mange forskjellige prosjekter over mer enn et tiår i min tid som ICIJ-direktør. Sammen har vi bokstavelig talt rystet verden med noe av den beste journalistikken i verden. Hun er en fantastisk journalist og en sann leder, og jeg ser frem til å jobbe med henne som en del av ICIJs styre, sa ICIJ-direktør Gerard Ryle.

“Som et langsiktig ICIJ-medlem og en av Asias mest respekterte undersøkende journalister, vil hun bringe dyp erfaring og visdom til styret,” sa lederen av ICIJ-styret, Rhona Murphy.

Sarin, som har vært medlem av ICIJ siden 1999 og er grunnlegger-medlem av ICIJ Network Committee, sa: «Jeg er privilegert som får være med i det meget eminente styret til ICIJ og representere Asias voksende undersøkende rapporteringsdyktighet på plattformene deres.”

“Hun er voldsomt modig. Teamet hennes tar på seg de mektigste menneskene i India uten noen gang å vike, sa ICIJs administrerende redaktør Fergus Shiel.

I ICIJ-uttalelsen bemerket at Sarin har blitt anerkjent med mange priser, inkludert den prestisjetunge International Press Instituttpris for fremragende journalistikk og 2007 Ramnath Goenka Journalist of the Year. Sarin er medforfatter av “The Panama Papers: The Untold India Story of the Trailblazing Global Offshore Investigation” .