Modien hvis klage førte til Rahul Gandhis domfellelse

0
75

Purnesh Modi, 57, kunne ikke ha bedt om en større rettferdighet. Blant de to ministrene droppet uhøytidelig fra den siste Bhupendra Patel-regjeringen, og ikke innkvartert i strømmen, var Modi torsdag tilbake som øyeblikkets mann da det var hans klage mot Rahul Gandhi som førte til kongresslederen’ sin domfellelse.

Modi er en advokat av yrke, og har vært i BJP siden 1984, en stor del av den tilbrakte i Surat-enheten og vant i fjor fra Surat West Assembly-setet for tredje gang. OBC-lederen og advokaten er også en tillitsmann for Surat Modhvanik Samast Panch, medlem av Sarvajanik Education Society og president for Samast Gujarat Modh Modi Samaj-trusten.

Anbefalt for deg

  • 1At ‘Surpanakha’ øyeblikk: Renuka Chowdhury truer med å saksøke statsminister Modi, sier vil domstolene handle
  • 2Røff start et flyktig minne, Tripura CM Manik Saha begynner jevnt og trutt i andre periode
  • 3Hvorfor ikke samme hurtighet i å gjeninnsette meg : Suspendert Lakshadweep MP får HC helt klart, venter på LS

Forklart |Gujarat-domstolen finner Rahul Gandhi skyldig: Hva er ærekrenkelsessaken i 2019 mot ham?

Modi startet sin politiske karriere som konferanseleder på standnivå i Wadi falia-Soni falia-avdelingen (i Walled City-området i Surat) før han ble president for ungdomsfløyen i samme avdeling. Han ble deretter et utøvende organ i Surat by BJP i 1995, og var kommunestyremedlem mellom 2000 og 2005. I denne tiden fungerte han også som den stående komitéformann i Surat Municipal Corporation.

Fra 2007 til 2009 fungerte Modi som BJP-valgansvarlig i Dang-forsamlingens sete og Billimora Nagar Palika-målingene, mens han også hadde tilsyn med BJP-organisasjonen i Sør-Gujarat.

I 2010 ble han Surat city BJP-president, og fungerte i to perioder på rad, til 2016. I 2013 vant han som Surat West MLA for første gang, og fortsetter å beholde setet, mens han i 2017 ble utnevnt til parlamentarisk sekretær for Gujarat-regjeringen.

Også i Political Pulse |Hva kan forsegle Rahul Gandhis skjebne: Manmohan-regjeringsforordningen han offentlig rev inn i

Modi ble minister først i 2021, da BJP overhalte hele Gujarat-kabinettet. Han ble utnevnt til statsminister, med porteføljene vei og bygninger, turisme, pilegrimsreiseutvikling og sivil luftfart. Men i august 2022, mens BJP forberedte seg til forsamlingsvalget, ble vei- og bygningsporteføljen fjernet fra Modi, midt i snakk om forsinkede arbeider.

BJP tok visstnok ikke vennlig mot at han lanserte en app i navnet hans heller, hvor folk kunne legge ut bilder og klager på dårlige veier i sine respektive områder, slik at disse kunne repareres. De fleste av svarene som strømmet inn snakket om dårlige veier, regjeringens manglende evne til å forbedre dem og Modis holdning til partiarbeidere.

Annonse Les også |'Vil ikke bøye seg for undertrykkelse': Kongressen om Rahul Gandhis dom i ærekrenkelsessak

Modi ble henlagt fra kabinettet og ikke brakt tilbake selv etter at han vant forsamlingsvalget igjen i desember 2022.

Han sendte inn klagen mot Rahul i 2019, etter at sistnevntes tale i Kolar, Karnataka.

© The Indian Express (P) Ltd