Mamata Banerjee, Naveen Patnaik slår ned den nasjonale alliansens buzz, pitch for å styrke den føderale strukturen

0
89

For å hevde at møtet deres ikke hadde noen vesentlig politisk agenda, sa Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee og hennes Odisha-kollega Naveen Patnaik torsdag at diskusjonen deres bare fokuserte på behovet for å styrke landets føderale struktur.

“Det var en høflighetssamtale, og det var ingen inngående diskusjon om alvorlige politiske saker. Vi sa nettopp at den føderale strukturen i India skulle forbli permanent og sterk, sa BJD-sjef Naveen, akkompagnert av sin motpart til Trinamool Congress (TMC) Mamata, til journalister etter deres halvtimes lange møte på “Naveen Niwas”, Odisha. CM’s bolig i Bhubaneswar.

Anbefalt for deg

  • 1Protester i Kerala over Rahul-diskvalifikasjon; Cong-statssjef sier klar for Wayanad-byavstemning
  • 2Karnataka flytter muslimer til EWS for å gi flere forbehold til Vokkaligas, Lingayats
  • 3Melding fra Rahul-diskvalifikasjon: Oppn, pass på hva du sier; orm kan snu maktarroganse

Les også |Mamata Banerjee besøker land som er identifisert for å bygge gjestehus for Puri-pilegrimer

Mamata sa at hun “sterkt støtter og setter pris på” Naveens syn på at landets føderale struktur bør styrkes. Hun sa at de også hadde diskusjoner om sikkerheten til nasjonen og dens folk og demokratiske rettigheter.

På spørsmål om det er en trussel mot de demokratiske eller føderale strukturene i landet, avviste Mamata spørsmålene og sa at møtet hennes med Naveen var et høflighetsbesøk. «Noe han kanskje ikke støtter, noe jeg kanskje ikke støtter. Når jeg vil være alene, kan jeg gi svar på alle de politiske spørsmålene,” sa hun.

På spørsmålet om å smi en ikke-BJP, ikke-kongress-allianse for Lok Sabha-valget i 2024, TMC supremo sa: «Valget er fortsatt et år unna nå.»

Begge CM-ene diskuterte også spørsmål om gjensidige interesser, og Mamata hevdet at deres nabostater opprettholder “gode forhold” og nyter en “gylden arv”.

Også i Political Pulse |Mamata vil holde to-dagers dharna for å protestere mot Senterets ' ikke-utbetaling av midler til Bengal

På forespørsel fra det bengalske handelskammeret søkte Mamata Naveen-regjeringens samarbeid for forsyning av jernmalm til statens industrier. “En industrikorridor kan utvikles for å øke økonomien vår,” sa hun.

Annonse

Da hun avsluttet sitt tre dager lange Odisha-besøk, ringte Mamata Naveen før hun dro til Kolkata. Under møtet deres godkjente Odisha CM tildelingen av to dekar land ved Puri til et Bengal-regjeringspensjonat for turister som kommer fra den staten for å tilby puja ved Jagannath-tempelet.

De politiske kretsene var opprørt over møtet deres da det fant sted dager etter Mamatas møte med SP-presidenten og eks-UP CM Akhilesh Yadav i Kolkata, hvoretter TMC-leiren og Akhilesh hadde kunngjort at de vil holde seg like langt fra både BJP og kongressen og vil fortsette å nå ut til andre regionale partier for en nasjonal allianse.

Før Mamatas møte med Naveen, hadde imidlertid BJD-leiren gjort det klart at de ikke ville være “politisk betydningsfull”, og sier at BJD neppe vil være en del av noen nasjonal allianse før Lok Sabha-målingene i 2024, da “den ikke har noen nasjonale ambisjoner”.

Annonse

“BJD er et regionalt parti og mer bekymret for utviklingen av Odisha og velferden til folket. Som vår leder har uttalt ved flere anledninger, har ikke partiet noen nasjonal ambisjon. Derfor er det ikke snakk om å være en del av noen allianse på nasjonalt nivå,» sa en senior BJD-leder da.

Til tross for BJDs politikk med likedistanse både fra BJP og kongressen, har partiet med 12 parlamentsmedlemmer i Lok Sabha og 9 parlamentsmedlemmer i Rajya Sabha, har utvidet støtten til den Narendra Modi-ledede BJP-regjeringen ved flere anledninger – mens de vedtok avgjørende lovgivning, under presidentvalget eller om andre nasjonale spørsmål.

© The Indian Express (P) Ltd