Hyundai och KIA återkallar nästan 600 000 fordon över brandrisker

0
82
Hyundai

Vi har dåliga nyheter om du är den stolta ägaren av utvalda Hyundai- eller KIA-fordon. De två företagen har utfärdat en återkallelse av över en halv miljon bilar och instruerat ägarna att parkera utanför på grund av ett problem med dragkrokens sele som kan leda till att fordon fattas eld.

Enligt ett återkallelsemeddelande som delas av NHTSA , kan dragkrokselen på berörda fordon fatta eld oavsett hur fordonet används. Det betyder att det finns en brandrisk när du kör eller när du är parkerad och avstängd.

Återkallelsen omfattar Hyundai Sante Fe, Hyundai Santa Cruz och minivan KIA Carnival. Mer specifikt, om du äger ett av följande fordon med en dragkroksele eller mottagare, vill du titta efter den officiella återkallelsen och få det fixat ASAP.

  • 2019-2023 Hyundai Santa Fe
  • 2021-2023 Hyundai Santa Fe HEV
  • 2022- Hyundai Santa Fe Plug-in HEV 2023
  • 2022-2023 Hyundai Santa Cruz
  • 2022-2023 Kia Carnival

Tydligen kan vatten från körning (eller en biltvätt) komma in i ett PBC-kretskort på dragkroken och orsaka kortslutning, vilket kan orsaka värmeskador eller potentiellt fatta eld. Den koreanska biltillverkaren säger att den har fått flera rapporter om värmeskador men bara en brand angående återkallelsen.

Intressant nog ser detta ut som inget annat än ett enkelt kabelproblem. För vad det är värt utfärdade Hyundai en liknande återkallelse på ett annat fordon för några år sedan. Det officiella återkallelsemeddelandet föreslår att ägare måste ta berörda fordon till en återförsäljare för inspektion, en tillfällig åtgärd eller en fullständig byte.

Hyundai säger att det kommer att ta bort säkringen och dragkrokmodulen på fordon för att förhindra kortslutning. Byt sedan ut den mot en uppdaterad anslutningskabel och en ny 15A säkring utan kostnad. De två biltillverkarna kommer att börja varna ägare senast den 16 maj med instruktioner om att ta sina fordon till en återförsäljare för åtgärd.

Alla som har ett av dessa fordon bör parkera det utanför och borta från alla byggnader eller strukturer. Ta sedan med den till en närliggande återförsäljare så snart som möjligt.

via Lifehacker