Hyundai en KIA roepen bijna 600.000 voertuigen terug wegens brandgevaar

0
103
Hyundai

We hebben slecht nieuws als u de trotse eigenaar bent van geselecteerde Hyundai- of KIA-voertuigen. De twee bedrijven hebben een terugroepactie gedaan voor meer dan een half miljoen auto's, waarbij eigenaren werden geïnstrueerd om buiten te parkeren vanwege een probleem met de trekhaakboom waardoor voertuigen in brand zouden kunnen vliegen.

Volgens een terugroepbericht gedeeld door de NHTSA , kan het trekhaakharnas van betrokken voertuigen vlam vatten, ongeacht het gebruik van het voertuig. Dit betekent dat er brandgevaar is tijdens het rijden of wanneer geparkeerd en uitgeschakeld.

De terugroepactie heeft betrekking op de Hyundai Sante Fe, de Hyundai Santa Cruz en de KIA Carnival-minibus. Meer specifiek, als u een van de volgende voertuigen bezit met een trekhaak of ontvanger, wilt u de officiële terugroepactie afwachten en deze zo snel mogelijk laten repareren.

  • 2019-2023 Hyundai Santa Fe
  • 2021-2023 Hyundai Santa Fe HEV
  • 2022- 2023 Hyundai Santa Fe Plug-in HEV
  • 2022-2023 Hyundai Santa Cruz
  • 2022-2023 Kia Carnival

Blijkbaar kan water tijdens het rijden (of een wasstraat) in een PBC-printplaat op de trekhaak terechtkomen en kortsluiting veroorzaken, wat hitteschade kan veroorzaken of mogelijk in brand kan vliegen. De Koreaanse autofabrikant zegt verschillende meldingen van schade door hitte te hebben ontvangen, maar slechts één brand met betrekking tot de terugroepactie.

Interessant genoeg lijkt dit op niets meer dan een eenvoudig bedradingsprobleem. Voor wat het waard is, heeft Hyundai een paar jaar geleden een soortgelijke terugroepactie gedaan voor een ander voertuig. De officiële terugroepactie suggereert dat eigenaren de getroffen voertuigen naar een dealer moeten brengen voor inspectie, een tijdelijke reparatie of een volledige vervanging.

Hyundai zegt dat het de zekering en de trekhaakmodule op voertuigen zal verwijderen om kortsluiting voorkomen. Vervang hem dan later gratis door een bijgewerkte connectorkabelboom en een nieuwe 15A-zekering. De twee autofabrikanten zullen eigenaren uiterlijk op 16 mei beginnen te waarschuwen met instructies om hun voertuigen naar een dealer te brengen voor een reparatie.

Iedereen met een van deze voertuigen moet deze buiten parkeren en uit de buurt van gebouwen of constructies. Breng het dan zo snel mogelijk naar een dealer in de buurt.

via Lifehacker