Det britiske parlamentet blokkerer TikTok på grunn av sikkerhetshensyn

0
47

Storbritannias parlament vil blokkere TikTok på alle enheter på nettverket etter et lignende forbud mot statlige enheter, og blir den siste vestlige institusjonen som stenger den kinesiskeide videoappen på grunn av sikkerhetshensyn.

En TikTok-talsperson kalte handlingen “misforstått” og sa at den var basert på grunnleggende misoppfatninger om selskapet.

Anbefalt for deg

  “Etter regjeringens beslutning om å utestenge TikTok fra statlige enheter, har kommisjonene til både Underhuset og Lords besluttet at TikTok vil bli blokkert fra alle parlamentariske enheter og det bredere parlamentariske nettverket,” en talsperson for parlamentet sa.

  Storbritannia forbød forrige uke den kinesiskeide videoappen på offentlige telefoner.

  “Sybersikkerhet er en toppprioritet for parlamentet,” la talspersonen til.

  USA, Canada, Belgia og EU-kommisjonen har allerede utestengt appen fra offisielle enheter.

  “Vi er skuffet over at vi, til tross for våre forespørsler, ikke har blitt tilbudt noen mulighet til å ta opp bekymringer og bare be om å bli bedømt på fakta og behandlet likt med våre konkurrenter,” sa TikTok-talspersonen i en uttalelse.

  Annonse

  Talsmannen la til at selskapet hadde begynt å implementere en plan for ytterligere å beskytte sine europeiske brukerdata, som inkluderer lagring av britiske brukerdata i sine europeiske datasentre og stramme datatilgang kontroller.

  TikTok har blitt stadig mer undersøkt på grunn av frykt for at brukerdata fra appen som eies av det Beijing-baserte selskapet ByteDance kan havne i hendene på den kinesiske regjeringen, og undergrave vestlige sikkerhetsinteresser.

  Det britiske parlamentets forbud ble annonsert da TikToks administrerende direktør møtte spørsmål fra amerikanske lovgivere som er overbevist om at appen bør utestenges for å være en potensiell nasjonal sikkerhetstrussel mot USA.