De bästa självnivellerande lasernivåerna 2023

0
99
Ung kvinna arbetare med laser på byggarbetsplatsen.

En självnivellerande lasernivå använder laser- och pendelsensorer i stället för bubbel- och vätskefyllda flaskor som finns i konventionella vattenpass. I den här sammanfattningen har vi sammanställt några av de bästa självnivellerande lasernivåerna som man kan köpa för pengar. Detta kan fungera som en guide om du funderar på att köpa en för dina gör-det-själv-projekt eller för professionellt bruk.

Vad du ska leta efter i en Självnivellerande lasernivå

Följande faktorer är värda att överväga innan du piska ut din plånbok och betalar för en självnivellerande lasernivå.

 • Typ: Det finns olika typer av självnivellerande lasernivåer. inklusive röda, gröna, roterande, punkt-, linje-, tvärlinje-, kombinations-, grad- och rörlasernivåer. Dessa skiljer sig åt i sin konstruktion, tillämpningar, för- och nackdelar. För personligt bruk fungerar linje-, korslinje-, punkt- eller kombinationslasernivåer. Det är ett trevligt komplement till ditt grundläggande gör-det-själv-kit.
 • Noggrannhet: Noggrannhet är allt när man använder en nivå, särskilt en självnivellerande lasernivå, och det beror på dess kalibrering. Enligt experter bör detta vara i närheten av + 1/16 tum (0,00625 tum) per 100 fot, vilket är 10 gånger det för ett vattenpass.
 • Räckvidd : Även om du bara kan använda vattenpass lokalt, låter de bästa självnivellerande lasernivåerna dig projicera och placera dina markörer korrekt även på avstånd. Detta räckvidd kan ökas ytterligare med kompatibla mottagare (säljs separat).
 • Synlighet:Rödstrålelasrar är svårare att spåra utomhus eller i naturen. Gröna laserstrålar är å andra sidan mer synliga och lättare att spåra utomhus. Se till att du väljer den färg som fungerar bäst för dina ögon/behov.

Bästa totalt sett: Huepar 621CG Combination Laser Level

Huepar

Proffs

 • ✓ Ljusgrön horisontell, vertikal och tvärlinje 360-graders roterbar lasernivå
 • ✓ Mer än 150 fots räckvidd med hög noggrannhet
 • ✓ Gängat fäste med en magnetisk svängbar bas

Nackdelar

 • ✗ Verkar ömtålig, kräver noggrann hantering
 • ✗ Användarmanualen är inte lika detaljerad

Med hänsyn till ovanstående faktorer är Huepar 621CG Combination Laser Level en av de bästa självnivellerande lasernivåerna att köpa. Denna gröna strålkastare är en kombinerad lasernivå. Den kombinerar två röda lodpunktslasrar, en 360-graders horisontell linje och en 140-graders vertikal stråle med upp- och nerpunkter. Varje laserläge kan väljas oberoende med hjälp av laserväljaren på knappsatsen. Den stöder tak, punktöverföring, utjämning, uppriktning, VVS och kvadratursättning.

Den har ett manuellt läge och kan självnivellera (+ fyra grader) och indikera förhållanden utanför nivån. Dess ljusgröna laserstrålar med en noggrannhet på +1/9 vid 33 fot för linjer och 1/9 tum vid 33 fot för prickar. Dess pulsläge ökar laserräckvidden upp till 180 fot med hjälp av Huepar LR-6RG/LR-5RG linjelasermottagare. Den har en körtid på fyra timmar med alla strålar på, står ovanpå en magnetisk svängbar bas, mäter 4,8 x 2,7 x 4,2 x tum och väger 0,5 pund.

Bäst totalt sett

Huepar 621CG Combination Laser Level

Huepar 621CG är en mångsidig självnivellerande kombinationslasernivå som kombinerar krafterna hos en prick- och tvärlinjelasernivå.

Amazon

116,99 $
 

Bästa budget: RockSeed LV1V Cross-Line Självutjämnande lasernivå

RockSeed

Proffs

 • ✓ Prisvärd självnivellerande lasernivå
 • ✓ Horisontell och vertikal nivå som är 360 grader vridbar
 • ✓ Lätt med långvariga batterier

Nackdelar

 • ✗ Kort räckvidd för mestadels inomhusbruk

Självnivellerande lasernivåer är vanligtvis dyrare än konventionella och att hitta en bra budgetlasernivå kan vara svårare än du föreställer dig. Men med RockSeed LV1G 50-FT Cross-Line självnivellerande laser får du en stabil nivå till en bra prisnivå. Denna lasernivå är en tvärlinjenivå med horisontella och vertikala linjer som du kan rotera 360 grader. Den finns i rött och grönt och har ett manuellt och självnivellerande läge (som aktiveras när den lutar + fyra grader).

Över fyra grader går den in i manuellt läge, låser pendeln och kopplar in larmsystemet utanför nivån. Den har en noggrannhet på + 1/8 tum vid 30 fot. Den har ett lodområde på 33 fot och ett nivåområde på 16,5 fot. Dess medföljande batterier kan hålla i upp till 20 timmar beroende på hur ofta de används. Den mäter 3,98 x 3,54 x 3,43 tum och väger 0,75 pund. Den har ett 1/4-tums gängfäste för fäste på stålytor eller dubbar och kan även monteras på ett stativ.

Best Budget

RockSeed LV1V 50-FT Cross-Line självnivellerande lasernivå

RockSeed LV1V självnivellerande lasernivå är lätt prisvärd och ger dig valuta för pengarna.

Amazon

39,99 $
 

Bästa premium: Spectra Precision LL300N självnivellerande laser med mottagare

h2>

Spektra

Proffs

 • ✓ Allt-i-ett självnivellerande lasernivålösning
 • ✓ Superlång räckvidd på 1 650 fot
 • ✓ Hög noggrannhet och lätt att montera och använda

Nackdelar

 • ✗ Ganska dyrt

Medan RockSeed LV1G Laser Level är ett solidt köp, är Spectra Precision LL300N självnivellerande laser med mottagare ett mycket kraftfullare alternativ. Det kommer inte bara med en högre prislapp, utan det är också mer lämpat för arbetsplats/professionell användning. Detta förstklassiga och mångsidiga självnivellerande kit kommer med en lasernivå, HL450 digital avläsningsmottagare och klämma, 15-fots stav i tiondelar, stativ och alkaliska batterier, allt i en bekväm, robust och bärbar väska.

Den är designad för att tåla regn, damm, extremt väder, de tuffaste arbetsplatserna och kollisioner från upp till fem fot. Den har ett arbetsområde på 1 650 fot med en noggrannhet på + 3/32 tum vid 100 fot och automatisk självnivellering vid + fem grader. Med färre mekaniska delar och automatisk självnivellering kan du drastiskt minska stilleståndstiden på grund av installation, fall och stativ som tippar. Den har också en knappsmanövrering för enkel användning. Den har en batteritid på 90 timmar.

Best Premium

Spectra Precision LL300N Self-Leveling Laser med mottagare

Spectra Precision LL300N självnivellerande laser kommer med en mottagare, klämma, graderingsstav och allt du behöver för att få jobbet gjort.

Amazon

952,00 $
 

Bästa Cross-Line: Huepar Box-1G Cross-Line självnivellerande laser

Huepar

Pros

 • ✓ Ljusgrön horisontell, vertikal och tvärlinje 360-graders roterbar lasernivå
 • ✓ Mer än 150 fots räckvidd med hög noggrannhet
 • ✓ Gängat fäste med en magnetisk svängbar bas

Nackdelar

 • ✗ Verkar ömtålig, kräver noggrann hantering
 • ✗ Användarmanualen är inte lika detaljerad

Huepar Box-1G Cross-Line självnivellerande laser är ett annat inlägg från Heupar och en av de bästa självnivellerande lasernivåerna för tvärlinje. Denna gröna tvärlinjelaser har 130 grader horisontella och 150 grader vertikala oberoende valbara laserlinjer för olika utjämnings- och uppriktningstillämpningar. Den är också vridbar 360 grader. Den är lämplig för utomhusbruk, har en noggrannhet på 1/13 tum vid 30 fot och kan täcka en räckvidd på 150 fot.

Tack vare dess enknappsmanövrering kan du enkelt välja lod-, nivå- eller tvärlinjelägen. Den självnivellerar automatiskt och indikerar förhållanden utanför nivån via sina pendelsensorer. Den använder pulsläge med Huepar-mottagaren för att öka laserstrålarnas hela räckvidd. De klargröna strålarna syns även utomhus. Den levereras med ett 1/4-tums gängat fäste och en vridbar magnetisk bas för enkel montering på kompatibla ytor. Dess medföljande batterier kan fungera i upp till fem timmar med alla strålar på.

Best Cross-Line

HUEPAR Box-1G självnivellerande laser för korslinje

HUEPAR Box-1G självutjämnande laser är en kraftfull självutjämnande lasernivå med tvärlinje för perfekt utjämning och anpassningsuppgifter.

Amazon

55,97 USD
 

Bäst för proffs: Johnson 99-006K roterande självnivellerande lasernivå

Johnson

Proffs

 • ✓ Komplett professionell nyckelfärdig lösning
 • ✓ Upp till 800 fots räckvidd med detektor (ingår)
 • ✓ Visuell och hörbar indikator som ligger utanför nivån

Nackdelar

 • ✗ Röd stråle

Oavsett om det gäller upphängning av bilder/ramar, mätning, konstruktion eller andra applikationer för utjämning och uppriktning på hög nivå, kommer du att hitta Johnson 99-006K Rotary Self-Leveling Laser Level en perfekt passform. Det är en av de bästa lasernivåerna för proffs som vill gå upp i nivå. Den självnivellerar automatiskt horisontellt och manuellt i vertikalplanet med en visuell och hörbar indikator från nivån. Du kan också använda dess 90 graders delade stråle för allt ditt layoutarbete.

Denna roterande laser med röd strål roterar med 200, 400 och 600 rpm. Den har en imponerande noggrannhet på + 1/8 tum vid 50 fot och en räckvidd på 800 fot med en detektor (ingår). Detta nyckelfärdiga verktygssats för arbetsplatsnivellering kommer med en mjuk bärväska för klass IIA-lasern, en 13-fots stav, ett stativ av entreprenörskvalitet, en ensidig LED-detektor, ett takfäste, ett fristående mål och laserglasögon för dina ögon. Den mäter 6,7 x 5 x 6,6 tum och väger 3,3 pund.

Bäst för proffs

Johnson 99 -006K roterande självnivellerande lasernivå

Professionella litar på att Johnson 99-006K roterande självnivellerande lasernivå levererar, det borde du också.

Amazon

559,74 USD