Zijn FLEX Power Tools bij Lowe de moeite waard om te kopen?

0
84
FLEX

Lowe's capabele 24V elektrisch gereedschap van het merk FLEX wint aan populariteit. De tools zijn gemaakt met een naam die we kennen, bieden hoge prestaties en zijn het overwegen waard.

Loop een hardware- of bouwmarkt binnen en je zult overweldigd worden door alle opties voor elektrisch gereedschap in verschillende prijsklassen. De afgelopen jaren heeft u waarschijnlijk FLEX Tools opgemerkt, een relatief nieuwe draadloze lijn bij Lowe’s. Dus, wie maakt FLEX-gereedschappen en zijn ze het waard om te kopen?

Terwijl Lowe in 2021 een exclusieve FLEX 24V Power Tools-reeks lanceerde, maakt het bedrijf professionele gereedschappen sinds de oprichting in 1922 In feite ontwikkelde FLEX in 1954 de eerste handslijpmachine ter wereld.

U vindt een breed scala aan bescheiden zwarte tools met “FLEX” in vette witte letters bij Lowe's, inclusief combinaties van boormachines, slaghamers, zagen, polijstmachines, verlichting, haakse slijpmachines, gereedschapsopslag, hulpstukken en handgereedschap. Dat is naast luidsprekers, bladblazers en meer. Dit is wat u moet weten over het merk FLEX.

Inhoudsopgave

< p>Wie maakt FLEX-gereedschappen?
Waar worden FLEX-gereedschappen gemaakt?
Het FLEX 24V-verschil
Nog een kwaliteitsoptie bij Lowe's
Zijn FLEX elektrisch gereedschap de moeite waard om te kopen?

Wie maakt FLEX Tools?

FLEX

FLEX is een naam die velen waarschijnlijk kennen, waarvan het hoofdkantoor en de enige productiefaciliteit zich in Steinheim, Duitsland bevinden. FLEX heeft dochterondernemingen in België, Nederland, Italië, Tsjechië en de Verenigde Staten, om er maar een paar te noemen.

GERELATEERDWaarom u bij één merk snoerloos elektrisch gereedschap moet blijven

FLEX is echter in 2013 toegetreden tot de Chervon Group (niet te verwarren met Chevron-gas), een bekend bedrijf uit China. Chervon is een grootschalige fabrikant van gereedschappen en buitenuitrusting. Naast FLEX Power Tools produceert het ook gereedschappen voor Kobalt, Skil, Skilsaw, EGO, Devon en anderen.

FLEX Tools komen dus uit dezelfde groep die al die Kobalt-gereedschappen in Lowe's maakt. ;S. Dit is een gebruikelijke benadering waarbij één moederbedrijf meerdere merken bezit of licentieert, vergelijkbaar met hoe TTI (Techtronic Industries) tools maakt voor Ryobi, Milwaukee, HART en meer. Houd er rekening mee dat de lijn elektrisch gereedschap iets anders is dan de FLEX-gereedschappen met het rode merk waar het bedrijf al bekend om staat.

Waar worden FLEX-tools gemaakt?

FLEX

Volgens FLEX bevindt het hoofdkantoor en de enige productiefaciliteit zich in Steinheim, Duitsland, waar het al tientallen jaren gereedschap produceert. De Chervon Group werd echter meer dan 20 jaar geleden opgericht in Nanjing, China, en is nog steeds actief in China.

GERELATEERDGeborstelde versus borstelloze motoren: welk gereedschap moet u kopen

Chervon levert gereedschap aan Noord-Amerika, Europa, China en Australië, en haar producten worden verkocht in meer dan 30.000 winkels in 100 verschillende landen.

Voor zover ik begrijp, blijft FLEX opereren als een onafhankelijk merk onder het moederbedrijf Chervon, wat suggereert dat sommige productie nog steeds in Duitsland plaatsvindt. We weten echter niet zeker of dat de originele rode FLEX-tools zijn of alles onder de FLEX-naam, inclusief de 24V-lijn.

Review Geek nam contact op met Chervon en het had dit te zeg: “De FLEX 24V-gereedschappen bij Lowe’s worden momenteel gemaakt in Azië. De accessoires worden gemaakt in de Verenigde Staten, EU, Taiwan en China.

Het FLEX 24V verschil

FLEX/Lowe’s

Een aspect waarmee FLEX zich onderscheidt van de concurrentie, afgezien van het gereedschap dat wordt geleverd met twee accupacks en een duurzame koffer, is het 24V-accusysteem.

< p>Voor degenen die het niet weten, 18V- en 20V-tools (zoals van DeWALT) hebben hetzelfde voltage, en dat is gewoon marketing om het beter en krachtiger te laten klinken. 24V FLEX-tools zijn echter anders gemaakt, en dat is een groot probleem.

GERELATEERDWaarom u geen off-brand batterijen voor elektrisch gereedschap zou moeten kopen

FLEX 24V elektrisch gereedschap bij Lowe’s heeft zes lithium-ion batterijcellen in plaats van vijf packs op 18/20V apparaten. Dit geeft FLEX-accu's 20% meer capaciteit dan de meeste van de concurrentie, dus een 6Ah-accu van FLEX gaat langer mee dan een 6Ah-accu van slechts 18V.

Dankzij FLEX’s 24V gestapelde “pouch-style” lithium-ion accupacks kunnen gereedschappen meer vermogen leveren, langer meegaan en sneller opladen, omdat alle zes de cellen parallel zijn aangesloten. Hoewel de gewone 24V-batterijen nog steeds geweldig zijn, is het nieuwe STACKED LITHIUM zelfs nog beter, om nog maar te zwijgen van het verbeterde thermische beheer om de prestaties op zijn best te houden. Prestaties en batterijduur zijn twee redenen waarom veel werknemers en doe-het-zelvers van FLEX-gereedschappen houden.

Nog een kwaliteitsoptie bij Lowe’s

FLEX/Lowe’s

Het debat over wie de beste elektrische gereedschappen maakt, houdt nooit op, maar de meeste professionals en doe-het-zelvers zullen meestal grote merken als Milwaukee, DeWalt of Makita noemen. We zijn hier niet om te discussiëren over wat het beste is, maar om de beschikbare opties uit te leggen.

Nu je een beetje weet over FLEX, wil je overwegen om het de volgende keer dat je bij Lowe bent te proberen. En terwijl de bouwmarkt al talloze merken aanbiedt, waaronder Kobalt en anderen, heeft hij een breed scala aan capabele gereedschappen van FLEX.

Loop door Lowe’s en je zult FLEX 24V gereedschap in alle soorten en maten voor elke klus. Zoals de meeste merken snoerloos elektrisch gereedschap de laatste tijd, heeft FLEX een steeds groter wordende selectie van gereedschappen die allemaal werken met dezelfde 24V-accu's. Wat nog belangrijker is, het nieuwere gestapelde lithium werkt met elk FLEX 24V-gereedschap of oplader.

FLEX is een andere kwaliteitsoptie bij Lowe's en biedt een heleboel gereedschapskeuzes met ingebouwde LED-verlichting, borstelloze motoren, krachtige 24V-accu's en goede prestaties.

Zijn FLEX elektrisch gereedschap het waard om te kopen?

FLEX

Dus, zijn FLEX-tools goed, en nog belangrijker, zijn ze het waard om te kopen? Nou, dat hangt af van uw wensen en behoeften. Een ding dat Milwaukee bijvoorbeeld onderscheidt van de anderen, is hoe het zich richt op specifieke taken en gereedschappen maakt voor monteurs en elektriciens. Het is geschikt voor een bepaalde groep, wat helpt bij merkloyaliteit.

En hoewel het hebben van een uitstekend gereedschap essentieel is, vooral bij professioneel werk, heeft de gemiddelde doe-het-zelver thuis misschien niet het allerbeste nodig of duurste tool.

GERELATEERDWaarom u een slagmoersleutel zou moeten bezitten

De meeste FLEX-gereedschappen bij Lowe’s worden geleverd met twee accupacks en een hoogwaardige harde draagtas, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor mensen op een werkterrein. De 24 volt stroom helpt zeker ook. Maar ook voor doe-het-zelf klussen in en om het huis is het een solide stuk gereedschap.

Met FLEX beschikt u over een capabele tool met veel kracht, de nieuwste functies, geavanceerd thermisch beheer, een lange batterijduur en nog veel meer. Zoals we hierboven zeiden, biedt FLEX een uitgebreide selectie van 24V-tools bij Lowe’s, en hier zijn er een paar die het overwegen waard zijn.

FLEX 24V 6-tool combo

De FLEX 24V 6-tool combo pack is een geweldige plek om te beginnen. Je krijgt een zachte draagtas, twee accu's en een oplader, allemaal voor één lage prijs.

Winkel

FLEX 24V variabel Snelle slagmoersleutel

Als u op zoek bent naar een krachtige borstelloze slagmoersleutel om de zwaarste klussen aan te kunnen, probeer deze dan eens.

Winkel

FLEX 24V gestapeld Lithium boor/schroevendraaier

De FLEX 24V 1/2-inch boor & Driver-combo biedt voldoende vermogen, wordt geleverd met een batterij en kost slechts $ 279.

Winkel