Wanneer kunt u deze maand de planetaire uitlijning zien?

0
78
Renata Barbarino/Shutterstock.com

De lente is hier, en als je meer naar buiten wilt als het weer warmer wordt, komt er een astronomische gebeurtenis aan die bij je past. Een planetaire uitlijning zal deze maand de nachtelijke hemel verlichten.

Dus wanneer kun je het zien? De planetaire uitlijning van maart vindt plaats op 28 maart, maar je hebt eigenlijk meerdere kansen om het te zien.

Op de 28e, vijf planeten – Mercurius, Venus, Mars, Jupiter , en Uranus zal een boog in de lucht vormen. Om het te zien, wil je buiten een stad gaan (om te voorkomen dat lichten storen), en je wilt ook een verrekijker pakken. Mercurius, Jupiter en Venus zouden allemaal redelijk zichtbaar moeten zijn met het blote oog, maar als je Mars en Uranus wilt zien, heb je een sterke verrekijker nodig, hoewel Mars waarschijnlijk een beetje helderder zal zijn dan Uranus.

occer 12×25 compacte verrekijker

Om de volledige uitlijning, heb je een verrekijker nodig.

Amazon

$ 35,99
$ 65,99 Bespaar 45%

Het evenement wordt in de volksmond ook wel een planetenparade genoemd en het vindt niet slechts één dag plaats. Je kunt nu waarschijnlijk omhoog kijken naar de nachtelijke hemel en een beeld krijgen van het evenement. Als je er op 28 maart niet uit kunt, zal de uitlijning waarschijnlijk ook een paar dagen later plaatsvinden.

Natuurlijk, voordat je eropuit gaat om het evenement te zien, zul je het weer wilt controleren op bewolking die van invloed kan zijn op het kijken en op vervuiling. Als het allemaal helder is, zoek dan een afgelegen plekje, pak je favoriete deken en een verrekijker en begin te staren.