Tap i ansiennitet på grunn av regjeringens forsinkelsesproblem: SC Collegium

0
111

SOM ANBEFALT FIRE dommere for utnevnelse som dommere ved Madras High Court, understreket Høyesterettskollegiet onsdag at tapet i ansiennitet for de som ble anbefalt for utnevnelse som dommere på grunn av forsinkelser fra regjeringen er en sak av alvorlig bekymring.

“Navnene som har blitt anbefalt tidligere, inkludert de gjentatte navnene, bør ikke holdes tilbake eller overses, da dette forstyrrer deres ansiennitet, mens de som anbefales senere stjeler, marsjerer mot dem. Tap av ansiennitet for kandidater anbefalt tidligere i tid har blitt notert av kollegiet og er et spørsmål til alvorlig bekymring,” sa kollegiet i en uttalelse.

Anbefalt for deg

  • 1Aktive Covid-tilfeller i India stiger til 7 927; Den amerikanske verdensbankens prez-nominerte Ajay Banga tester positivt i Delhi
  • 2Høyesterett ber fanger løslatt under Covid-19-pandemien om å overgi seg innen 15 dager
  • 3SC uttrykker dårlig i loven sine 2011-dommer om spørsmål om medlemskap i forbudte antrekk

Den understreket at advokat R John Sathyan, hvis anbefaling ble gjentatt 17. januar, må utnevnes på “tidligst” .

Den 17. januar, i separate uttalelser, hadde Collegium også anbefalt fem advokater og tre dommere for utnevnelse som dommere ved Madras High Court. Mens de ble utnevnt, er Sathyan ennå ikke utnevnt. Selv om Sathyan ble utnevnt nå, vil Sathyan, som ble anbefalt før dem, være under dem i ansiennitetsrekkefølgen.

Les også |Collegiums beste system vi har utviklet for utnevnelse av dommere: CJI D Y Chandrachud

Onsdag, kollegiet anbefalte dommere R Sakthivel, P Dhanabal, Chinnasamy Kumarappan og K Rajasekar for utnevnelse som dommere ved Madras High Court.

Collegium, ledet av CJI D Y Chandrachud og bestående av dommerne Sanjay Kishan Kaul og K M Joseph, gjentok også sin beslutning om å utnevne senioradvokat Harpreet Brar til dommer ved Punjab og Haryana High Court.

Collegium hadde anbefalt Brar. 25. juli 2022. I uttalelsen het det at regjeringen hadde sendt navnet tilbake til ny vurdering 25. november i fjor. Høyesterettskollegiet hadde henvist navnet for ny vurdering til Høyesterettskollegiet.

Annonse Les også | Noen få pensjonerte dommere del av 'anti-India-gjengen' som prøver å snu rettsvesenet mot regjeringen: Kiren Rijiju

“Upon en nøye vurdering av sakene som er tatt til etterretning av Justisdepartementet, High Court Collegium som på nytt har blitt konstituert med et nytt medlem har kommet frem til enstemmig oppfatning at det ikke var grunn til å innta et annet standpunkt enn det som ble tatt tidligere og har gjentatt anbefalingen for heving av Shri Harpreet Singh Brar,” heter det i uttalelsen.

Collegium gjentok Brars anbefaling og sa at “i tillegg til å være en senioradvokat, har kandidaten en bred erfaring med praksis for High Court.

© The Indian Express (P) Ltd