Ska du lägga tandprotestabletter i din kaffebryggare?

0
92
John Kasawa/Shutterstock.com

De flesta förstår vikten av att hålla sina proteser rena, och protestabletter är fantastiska för att skrubba bort smuts, mat och fläckar från löständer. Men kan du också använda dessa tabletter för att få bort smutsen från din kaffebryggare?

Det kan låta konstigt, men enligt The Cleaning Authority kan det rengöras genom att lägga en tandprotestablett i din kaffebryggare.

Vinäger är vanligtvis det bästa valet för hur man rengör en kaffebryggare, och om det fungerar för dig, håll dig till det! Men det kan vara ett illaluktande jobb, och att skölja din kaffekanna och maskinen om och om igen för att få bort stanken kan vara irriterande.

Tandprotestabletter innehåller natriumbikarbonat, natriumhypoklorit och citronsyra. Dessa ingredienser rengör inte bara tänderna, de kan också bli av med smuts, kalkavlagringar och fläckar från din kaffebryggare.

Polident Overnight Whitening Denture Cleaner Tabletter

Inte bara för gnistrande tänder längre!

Amazon

25,05 USD
 

Om du har en traditionell droppmaskin, stoppa bara två tabletter i tanken och låt dem lösas upp i vatten. Kör sedan maskinen som vanligt (utan kaffe förstås). Upprepa processen en gång till så är du klar. Du kan använda samma metod för att rengöra din Keurig också.

Även om du har en fransk press, kan du bli av med smuts och avlagringar på grytan genom att lösa upp ett par tandprotestabletter i varmt vatten och låta dem “blöta” i några minuter innan du rengör som vanligt.

Du behöver inte nödvändigtvis lägga till protestabletter till din lista över rengöringsmaterial. Men om du redan har några till hands eller om du använder dem till andra saker, prova dem i din kaffebryggare. Du kanske blir förvånad över hur bra de fungerar!