Sikkerheten økt rundt indisk oppdrag i London for protester fra britiske sikh-grupper

0
90

Det er økt sikkerhetstilstedeværelse og barrikader har blitt reist utenfor den indiske høykommisjonen her på onsdag på grunn av en planlagt demonstrasjon kalt av noen britiske sikh-grupper.

Bannere for en såkalt &#8220 ;National Protest”, organisert av grupper som Federation of Sikh Organizations (FSO) og Sikh Youth Jathebandia, har sirkulert på sosiale medier siden før en protest søndag, som endte i voldelig uorden i India House.

Anbefalt for deg

  • 1Israel vedtar lov som beskytter Netanyahu mens protestene fortsetter
  • 2Fem ting å vite om Australia&#8217 ;s planlagte urfolksavstemning
  • 3I Storbritannias høring kjemper Boris Johnson for sin politiske karriere, sier ‘Jeg løy ikke’ om lockdown-fester

Den indiske regjeringen registrerte en sterk protest over mangelen på sikkerhetstiltak ved deres diplomatiske oppdrag, som endte med at Khalistan flagg-viftende demonstranter knuste vinduer i oppdraget og forsøkte å trekke ned. trefargen.
Siden helgen har flere uniformerte offiserer patruljert området i Aldwych, og varebiler fra Metropolitan Police har vært stasjonert på India Place.

Onsdagens planlagte demonstrasjon hevder å være “som svar på diskriminerende handlinger fra Indian Police in Punjab.

Den indiske høykommisjonen i London har jobbet for å motvirke desinformasjon som sirkulerer rundt utviklingen i Punjab, relatert til håndhevelsestiltak mot separatistgruppen ‘Waris Punjab De’.

“La meg forsikre alle vennene våre her i Storbritannia, spesielt brødre og søstre med slektninger i Punjab, at det ikke er noen sannhet i de sensasjonelle løgnene som sirkuleres på sosiale medier,” Det sa indisk høykommissær Vikram Doraiswami i en video lagt ut på Twitter.

“Situasjonen i ditt forfedres hjemland er ikke det som blir rapportert. Den valgte statsministeren og de lokale politimyndighetene har lagt ut detaljert informasjon, inkludert intervjuer på TV, vennligst se disse. Ikke tro den lille håndfullen som legger ut fiksjon og desinformasjon,” sa han.

Annonse

I en oppdatering om håndhevelsestiltak siden 18. mars sa Doraiswami at Punjab-politiet startet en operasjon mot elementer av ‘Waris Punjab De’ mot hvem det er registrert straffesaker, spesielt mot Amritpal Singh, sjefen for denne organisasjonen.

Han la til at de konstitusjonelle rettighetene til juridisk forsvar for alle de arresterte vil bli beskyttet og gjentok at alle kommunikasjonstjenester, inkludert mobiltelefonnettverk og internett, er oppe og går i staten.
Britiske sikh-parlamentsmedlemmer, Labour&#8217 ;s Tanmanjeet Singh og Preet Kaur Gill, var blant dem som uttrykte bekymring for sine britiske velgere med slektninger i Punjab.

“Overvåker utviklingen rundt Punjab. Så mange av mine velgere er bekymret for sine kjære som har fått internett-blekkasje. Ministre bør ta kontakt med indiske myndigheter slik at familier i Storbritannia som ikke kan nå sine slektninger, får tilbake kontakten så snart som mulig, tvitret Gill søndag.

Annonse

Om å bli varslet om den voldelige protesten ved Høykommisjonen , la hun til: «Ingen bør ty til slike angrep.

Dette er uakseptabelt.» Et forsøk på nedtrekking av ekstremistene i den indiske trikoloren som flyr ved den indiske høykommisjonen ble avbrutt av en tjenestemann og har blitt fulgt opp av en ekstra større Tiranga på hovedfasaden.

Flere diasporagrupper samlet seg for en “We Stand By High Commission of India” festlig demonstrasjon utenfor India House i London på tirsdag som en demonstrasjon av solidaritet etter hærverk.

The Metropolitan Police sa at deres “henvendelser fortsetter” og en mann som er arrestert mistenkt for voldelig lidelse, har siden blitt dømt for å møte i retten i midten av juni.

I mellomtiden har politiet i New Delhi fjernet barrikader “som skapte hindringer” for pendlere utenfor den britiske høykommisjonen her, men sikkerheten til det diplomatiske oppdraget forblir intakt, sa tjenestemenn onsdag.