Setesøk fortsetter, Siddaramaiah sier “å konsultere familie”

0
53

TIDLIGERE Karnataka-sjefsminister og seniorkongressleder Siddaramaiah sa tirsdag at han vil bestemme seg for setet han vil bestride de kommende statsmålingene fra etter diskusjoner med sin kone og sønn Yathindra.

Siddaramaiah’s uttalelsen følger indikasjoner på at kongressens overkommando er imot at han står fra Kolar i Sør-Karnataka, etter at undersøkelser viste at det ikke var en trygg valgkrets.

Anbefalt for deg

  • 1Modien hvis klage førte til Rahul Gandhi’s domfellelse
  • 2BJP shuffle: I Bihar satser partiet på kjente Nitish baiter, Kushwaha står overfor president
  • 3Hva kan forsegle Rahul Gandhi’s skjebne: Manmohan-regjeringsforordningen han offentlig rev inn i

Les også |Kongressen klargjør første liste for Karnataka, ingen ord om Kolar-sete for Siddaramaiah

Tirsdag morgen dukket dusinvis av tilhengere av den tidligere CM fra Kolar opp i boligen hans for å oppfordre 75-åringen til å konkurrere fra setet.

“Jeg fortalte folket at jeg vil ha diskusjoner med familien min i morgen tidlig og bestemme. Ingen, ikke engang overkommandoen, har fortalt meg at jeg ikke må konkurrere fra noe sete. En utvikling har skjedd, og på grunn av utviklingen vil jeg ha diskusjoner med min sønn og min kone,” sa Siddaramaiah.

Hvis det ikke er Kolar, antas det at Siddaramaiah drar tilbake til familiens lommebydel Varuna i Mysuru-distriktet, som han dro til Yathindra forrige gang. Med Yathindra den sittende MLA derfra, ville ikke Siddaramaiah være opptatt av å fortrenge ham.

Kilder sa at det var Siddaramaiah’s kone som presset på for at Yathindra skulle gå inn i politikken mens Siddaramaiah fortsatt var en aktiv politiker. Deres eldste sønn Rakesh døde av en sykdom i 2016 i en alder av 39. Derav billetten til 42 år gamle Yathindra, en lege, fra Varuna i 2018, da Siddaramaiah var Karnataka CM. Kilder sa at Siddaramaiah ønsker å sikre at familien er på samme side som ham før han tar en samtale.

Interessant lesing |I Karnataka-avstemningssesongen forblir Tipu Sultan’s død en snakkis ettersom BJP holder seg til &#8216 ;Vokkaliga høvdinger’ narrativ

Yathindra har sagt at han er villig til å gi fra seg setet for faren sin.

Annonse

“Siddaramaiah er bekymret for sønnens fremtid. Hans kjærlighet til sønnen har økt med alderen hans, sa en nær medarbeider.

På tirsdag sa Siddaramaiah til støttespillere som var samlet utenfor hans bolig, at kongressens overkommando ikke ønsket at han skulle stå fra Kolar – et sete han hadde erklært at han ønsket å konkurrere fra på et møte nylig — på grunn av mulig risiko, ettersom kongressen ikke har vunnet derfra på flere tiår.

– Overkommandoen har sagt at jeg ikke må ta en prosent risiko, og de har ikke sagt noe annet. De har ikke bedt meg om å konkurrere eller ikke å konkurrere. De har sagt at avgjørelsen min er overlatt til meg… De har sagt at jeg må kampanje i hele staten, at jeg ikke vil være i stand til å dedikere tid til Kolar, og derfor må jeg holde det (valg av sete) på vent,” sa Siddaramaiah.

Annonse

“Ikke heller Rahul Gandhi eller Mallikarjun Kharge har sagt at jeg ikke må konkurrere fra Kolar,” la han til.

Siddaramaiah og andre seniorkongressledere reiste til Delhi i helgen for å møte partiledelsen. Kolar-rådet ble formidlet til den tidligere CM på møtet. “Hvis overkommandoen sier at jeg må konkurrere fra Badami, vil jeg konkurrere fra Badami. Hvis de sier Varuna, så er det Varuna, og hvis de bestemmer seg for Kolar, er det Kolar. De vil ikke be meg om å konkurrere fra to seter så vidt jeg vet. Uansett hvor overkommandoen dirigerer, vil jeg konkurrere fra den valgkretsen,” sa han da han kom tilbake.

I valget i 2018, som den sittende CM, hadde Siddaramaiah konkurrert fra Chamundeshwari-setet i Mysuru og Badami-setet i Bagalkot. Han tapte i Chamundeshwari og vant fra Badami bare med knapp margin.