Regjeringen forlenger fristen for kobling av Aadhaar-Voter ID til 31. mars 2024

0
47

Union Law and Justice Ministry har forlenget fristen for frivillig kobling av Aadhaar og Voter ID fra 1. april i år til 31. mars 2024, i henhold til en melding utstedt tirsdag.

Departementet hadde den 17. juni 2022, meddelt 1. april 2023, som “datoen på eller før hvilken enhver person hvis navn er oppført i valglisten kan oppgi sitt Aadhaar-nummer i samsvar med nevnte paragraf”. Tirsdagens varsel erstattet datoen med “31. mars 2024”.

Anbefalt for deg

  • 1Verste meldingen fra det parlamentariske demokratiet er godkjenning til budsjett uten diskusjon: P Chidambaram
  • 2Hæren, IAF gjennomfører felles flerdomeneøvelse nær LAC i nordøst
  • 3Utvidelse av Smart Cities Mission en 'åpen sak', sier departementet til House-panelet< /li>

Valgkommisjonen startet en kampanje 1. august 2022 for å samle inn velgernes Aadhaar-tall i en frivillig aksjon, i henhold til Election Laws (Amendment) Act, 2021, som gjorde det mulig for den å gjøre så.

I et rett til informasjon-svar til The Indian Express 15. desember 2022 hadde EC sagt at det hadde samlet inn 54,32 crore Aadhaar-nummer frem til 12. desember, men prosessen koblingen til velger-ID-ene var ikke startet ennå. Fra 1. januar sa EC at det var 95 millioner registrerte velgere i landet.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.