Railways gjenoppretter prisen for AC 3-lags økonomiklassereiser i tog

0
81

Jernbaner ga onsdag ut en ordre om å gjenopprette prisen for AC 3-lags økonomiklassereiser som ble trukket tilbake i november i fjor da den ble slått sammen med AC 3-tier.

Til tross for restaureringen i pris, Railways vil fortsette å tilby sengetøy til passasjerer, rekkefølgen som er angitt.

Anbefalt for deg

  • 1Ritu Sarin utnevnt til ICIJ Board< /li>
  • 2Ingen pakistansk forfatters bok blir undervist ved sentrale universiteter i India, sa Rajya Sabha til
  • 3 Midt i striden vedtar LS budsjettkrav om tilskudd uten diskusjon

Denne bestillingen har trukket tilbake et tidligere rundskriv der prisen for AC 3-lags økonomiklassebillett ble gjort lik prisen for en AC 3-lags billett. Årsaken til sammenslåingen ble oppgitt å være kostnaden for sengetøy som i utgangspunktet ikke ble levert i økonomiklassen med klimaanlegg.

I følge pålegget vil passasjerer som har bestilt billetter på nett og over disk, få refundert ekstrabeløpet for de forhåndsbestilte billettene. Mens jernbanen introduserte 3E som en klasse i september 2021, hadde de kunngjort at prisene på disse nylig introduserte bussene vil være 6-8 prosent lavere enn vanlige AC 3-busser, og hevder at reiseklassen er den “beste og billigste AC reisetjeneste” i verden.

Før bestillingen i november 2022 kunne passasjerer bestille AC 3 økonomibilletter under en egen kategori “3E” i bestemte tog der jernbaner tilbød slike seter. Tjenestemenn sa at det for øyeblikket er 463 AC 3 Economy-busser sammenlignet med 11 277 vanlige AC 3-busser. AC 3 økonomibusser har bedre fasiliteter for passasjerer enn vanlige AC 3 busser, sa tjenestemenn.

Tjenestemenn sa at med sammenslåingen av AC 3-lags økonomi måtte passasjerer betale rundt 60–70 Rs i tillegg. Mens en vanlig AC 3-lags buss har 72 køyer, har AC 3-tier økonomi 80. Jernbaner tjente Rs 231 crore fra AC 3-tier økonomiklassen i det første året etter introduksjonen.

Ifølge data, fra april-august 2022, reiste 15 lakh mennesker i disse bussene, og tjente 177 crore Rs.