När ska man se den planetariska inriktningen denna månad

0
53
Renata Barbarino/Shutterstock.com

Våren är här, och om du vill komma ut mer när vädret blir varmare, är det en astronomisk händelse på gång som passar. En planetarisk inriktning kommer att lysa upp natthimlen denna månad.

Så när kan du se den? Mars' planetariska inriktning kommer att ske den 28 mars, men du har faktiskt flera chanser att se det.

Den 28:e, fem planeter Merkurius, Venus, Mars, Jupiter , och Uranus—kommer att bilda en båge på himlen. För att se det vill du bege dig utanför en stad (för att förhindra att ljus stör), och du kommer också att vilja ta en kikare. Merkurius, Jupiter och Venus borde alla vara ganska synliga för blotta ögat, men om du vill upptäcka Mars och Uranus, vill du ha en stark kikare även om Mars troligen kommer att vara lite ljusare än Uranus.

occer 12×25 Compact Kikare

För att se hela justering, du behöver en kikare.

Amazon

35,99 USD
$65,99 Spara 45 %

Eventet kallas också för en planetparad i vardagsspråk, och det händer inte för bara en dag. Du kan antagligen titta upp på natthimlen nu och få en bild av händelsen. Om du inte kan komma ut den 28 mars, kommer anpassningen troligen fortfarande att ske några dagar efter också.

Naturligtvis, innan du ger dig ut för att se evenemanget, kommer du att’ vill kolla vädret för molntäcke som kan påverka visningen och mängden föroreningar. Om allt är klart, hitta en avskild plats, ta din favoritfilt och en kikare och börja titta.