Mahagathbandhan på vakt mot AIMIM-forsøk på Seemanchal mens Owaisi øker satsingen

0
91

AIMIM-president Asaduddin Owaisi, som besøkte Purnia og Kishanganj i den muslimsk-dominerte Seemanchal-regionen i Øst-Bihar forrige helg, har ledet sitt partis forsøk på å gjøre inntog i regionen som står for fire Lok Sabha-seter som involverer distriktene Kishanganj, Purnia, Araria og Katihar.

Under sin tre-dagers Seemanchal-tur deltok Owaisi i “Seemanchal Adhikar Yatra” for å fremheve den påståtte diskrimineringen som ble utmålt til folket i den underutviklede og tilbakestående regionen av påfølgende sentrale og statlige myndigheter. Han spilte politikken “Seemanchal pride”, og hevdet til og med at “ruten til Delhi” var gjennom regionen.

Anbefalt for deg

  • 1Hva kan forsegle Rahul Gandhi’s skjebne: The Manmohan govt ordinance he rev offentlig inn i
  • 2BJP-shuffle: I Rajasthan overraskelse ble Brahmin-leder hentet inn som statssjef
  • 3Amit Shah ringte for å forsikre ‘samtaler’ innen 27. mars, sier Pradyot, mens BJP trapper opp overtures til TIPRA Motha

Asaduddin Owaisi intervju |Asaduddin Owaisi intervju: ‘BJP har erklært en krig mot muslimer … Uendelig syklus nå. AAP, Cong … ingen ideologiske fortøyninger igjen’

Den Nitish Kumar-ledede Mahagathbandhan – den regjerende Bihar-koalisjonen av syv partier, inkludert Nitish's JD(U) og Lalu Prasad-ledede RJD, forbereder seg på en hard kamp i Lok Sabha-valget i 2024 og Bihar-forsamlingens meningsmålinger i 2025. – og den opposisjonelle BJP-ledede NDA er ute etter å låse horn i Seemanchal også.

Owaisi bagatelliserte anklagene fra Mahagathbandhan om at som BJPs “B-lag” spilte AIMIM rollen av “votekatwa (stemmekutter)” og “spoiler” for den regjerende leiren. Han sa at han ikke ville bry seg om slike påstander da hans eneste mål var å “fortsette å jobbe for forsømte og tilbakestående områder i Seemanchal”.

Owaisi hadde fått et stort rykk i juni 2022 da < sterk>fire av Bihars fem AIMIM MLA-er hoppet av til RJD. For øyeblikket er AIMIMs eneste MLA Akhtarul Imam, som også er partiets statssjef.

Også i politisk puls |På scenen med Kongressen oppfordrer Nitish, Tejashwi partiet til å forene opposisjonen før det er for sent'

Med Mahagathbandhan påstand om et “BJP-komplot for å bruke Owaisi” for å beseire kandidaten i den nylige byavstemningen i Gopalganj-forsamlingen, valgte AIMIM-sjefen å besøke sin kjernestøttebase i Seemanchal, sa kilder. Mens han holdt våpnene sine trent på BJP og RSS under besøket, tok Owaisi også opp mot Nitish og nestleder CM og RJD-leder Tejashwi Prasad Yadav. “Jeg vil vite hvorfor Seemanchal ikke har et stort antall broer, skoler og høyskoler som resten av Bihar. Hvorfor Seemanchal Development Board ikke er satt opp ennå?» spurte han.

«Bare det å si at Nitish og Tejashwi elsker muslimer er ikke godt nok. Vi er lei av dette. RJD og JD (U) har styrt Bihar i så mange år nå, men de har ikke gjort nok. Hvis folk i Baisi fortsatt krever en bro, betyr det at den nåværende CM ikke engang har gjort grunnleggende arbeid for dette området,” Owaisi belastet.

Annonse

Han forsøkte å påkalle Seemanchal-stolthet og sa: “Folk sier at Nitish Kumar er i PM-løpet. Men jeg vil si at ruten til Delhi bør gå gjennom Seemanchal. Det var en feil å konkurrere om færre seter i de siste valgene i forsamlingen. Vi vil prøve å konkurrere om minst 50 seter i 2025-forsamlingens meningsmålinger. Og i motsetning til det siste stortingsvalget i 2019 da vi konkurrerte fra bare Kishanganj Lok Sabha-setet (mislykket), ville vi konkurrere om flere Lok Sabha-seter i valget i 2024.»

Må leses |'Politisk makt' for muslimer: Asaduddin Owaisi gjør sin Rajasthan-pitch

En innbygger og journalist i Purnia sa: “Det ville være feil å avskrive Owaisi her. Han har nøye dyrket en valgkrets ved å ta opp sensitive saker som CAA og Flyktninghjelpen. Det har gått ned til landsbyer. Dessuten, i motsetning til andre partier snakker han om Seemanchals utvikling.”

RJD og kongressen, som i selskap med Nitish ville være en formidabel valgstyrke i Seemanchal, har vært på vakt av Owaisi-faktoren, spesielt gitt poenget at det ville ha en skarp konkurranse med BJP. I Lok Sabha-målingene i 2019 dukket AIMIM opp som nummer to i Kishanganj, noe som ga noen engstelige øyeblikk til kongressen som til slutt vant setet.

Annonse

For øyeblikket har Mahagathbandhan bare Kishanganj parlamentariske sete fra regionen, ettersom NDA (med Nitish om bord da) hadde levert sin beste prestasjoner noensinne i Bihar i Lok Sabha-målingene i 2019, og vant 39 av 40 Bihar-seter.

Les også |BJPs påstander om å nå ut til Pasmanda-muslimer “hule”: Asaduddin Owaisi

Den politiske betydningen av Seemanchal kan måles ved at unionsminister Amit Shah hadde sparket i gang BJPs Bihar kampanje for 2024-målingene fra Purnia i september i fjor. Det var det første møtet som ble holdt av safranpartiet i staten en måned etter at Nitish gikk ut av NDA mens han kuttet JD(U)s bånd med BJP.

I februar 25 i år holdt Mahagathbandhan et felles møte i Purnia som ble adressert av Nitish, Lalu (i virtuell modus) og Tejashwi.

Begge leire er klar over viktigheten av Owaisi, med AIMIM’ s ytelse vil sannsynligvis ha betydning for deres skjebner i regionen i de kommende meningsmålingene.

© The Indian Express (P) Ltd