Kan disktvål stoppa skadedjur på din gräsmatta?

0
90
Nick Beer/Shutterstock.com

Gräspest kan vara en husägares värsta mardröm. Om du arbetar hårt för att din trädgård ska se grön och frisk ut, kan insekter och andra irriterande varelser kännas som folkfiende nummer ett. Det finns gott om gräsmattor och trädgårdshack som folk använder för att hålla skadedjur borta från sina gräsmattor, inklusive diskmedel.

Men kommer disktvål att fungera för att döda skadedjur? Som det visar sig, ja, men det kommer sannolikt att döda din gräsmatta i processen.

Kemikalien som finns i disktvål—natriumlaurylsulfat (SLS)&#8212 är mycket effektiv när det gäller att döda skadedjur. Det bryter ner deras cellväggar som om det tar bort fett från en tallrik. Tråkigt, men sant. Men samma kemikalie kan få ditt gräs att bli brunt och dö inom en dag om det inte späds ut ordentligt med vegetabilisk olja och vatten.

Bragg ekologisk äppelcidervinäger med mamman —USDA-certifierad ekologisk

En helt naturlig lösning för att bli av av irriterande skadedjur.

Amazon

14,99 USD
 

Tänk istället på några säkra alternativa metoder som är lika effektiva och som inte dödar ditt gräs. Äppelcidervinäger, till exempel, är naturligt surt, så det dödar snabbt insekter som kommer i kontakt med det och kan fungera som ett förebyggande medel för att hålla dem borta från din trädgård. Du måste dock späda ut vinägern före användning. För varje uns vinäger, använd tre uns vatten i en sprayflaska.

RELATERATHur du gör din gräsmatta redo för våren

Använt kaffesump är ett annat bra alternativ. Även om du kanske älskar doften av kaffe, hatar insekter det. Placera en skål med använda tomter på din trädgård så håller de sig borta. Du kan till och med tända markerna när de är torra för att göra lukten ännu starkare!

Som du kan se finns det många sätt att hålla skadedjur borta från din gräsmatta. Så håll dig borta från diskmedel och håll gräset grönt.