“Ingen sannhet for sensasjonelle løgner på sosiale medier”: Indisk høykommissær i Storbritannia om situasjonen i Punjab

0
85

Indisk høykommissær i Storbritannia Vikram Doraiswami forsøkte onsdag å fjerne ryktene om situasjonen i Punjab og politiets aksjon mot Waris Punjab De sjef Amritpal Singh, og sa at det ikke var “ingen sannhet i at sensasjonelle løgner ble sirkulert på sosiale medier” #8221;.

Doraiswami sa i en videoadresse utgitt av den indiske høykommisjonen i London, og påpekte at India nylig var vertskap for to G-20-arrangementer i Amritsar, der delegater fra over 30 land deltok: & #8220;Dette understreker det faktum at reisesituasjonen er normal og besøkende, inkludert fra Storbritannia, er trygge.”

Anbefalt for deg

  • 1Ritu Sarin utnevnt til ICIJ-styret
  • 2Ingen pakistansk forfatters bok blir undervist ved sentrale universiteter i India, sa Rajya Sabha til
  • 3Amid din, LS vedtar Budget Demands for Grants uten diskusjon

Les også |Etter London, hærverk i San Francisco, India protesterer

Videoadressen ble sluppet dager etter at en gruppe mennesker som sang pro-Khalistan-slagord tok ned det indiske flagget ved høykommisjonen i London, noe som vekket offentlig ramaskrik. Timer etter hendelsen hadde den indiske regjeringen tilkalt den “senior-mest” britiske diplomatenog leverte en kraftig protest. Den britiske høykommissæren i India, Alex Ellis, fordømte også handlingene til den pro-Khalistan-gruppen.

Undersøkelsesbyråer som undersøkte Amritpal Singh-saken, fant i mellomtiden at Avtar Singh Khanda, som har vært arrestert for å ha trukket ned det indiske flagget ved ambassaden i London, er den samme personen som hadde vært en “gudfar” for Waris Punjab De-sjefen.

Videoen uttalelse fra Doraiswami kom etter at flere personer som tilhører sikh-samfunnet samlet seg utenfor den britiske høykommisjonen i Chanakyapuri i New Delhi mandag for å protestere mot at pro-Khalistan-separatister trakk ned det indiske flagget.

“La meg forsikre alle vennene våre her i Storbritannia, spesielt brødre og søstre med slektninger i Punjab, at det ikke er noen sannhet i at sensasjonelle løgner sirkuleres på sosiale medier. Situasjonen i ditt forfedres hjemland er ikke det den blir rapportert om. Den valgte statsministeren og de lokale politimyndighetene har lagt ut detaljert informasjon inkludert intervjuer på TV. Ikke tro den lille håndfullen som legger ut fiksjon og desinformasjon,” la han til.

Han hevdet også at dørene til den indiske høykommisjonen i London alltid var åpne for alle med bekymringer, la Doraiswami til: “Våre hender er åpne og vi håper dine også er det.”

Doraiswami nevner at rundt 100 personer med kriminelle anklager mot dem har blitt arrestert så langt siden politiet startet en operasjon mot  Waris Punjab De, spesielt mot Amritpal Singh, uttalte Doraiswami: “Fire straffesaker er anlagt, inkludert siktelser som f.eks. spredning av disharmoni, forsøk på drap, angrep på politipersonell osv. Alle personer involvert i slike straffbare handlinger vil bli behandlet i samsvar med loven og deres konstitusjonelle rettigheter til juridisk forsvar vil bli beskyttet.”

Annonse

For å utdype situasjonen i Punjab, sa han: “Alle kommunikasjonstjenester inkludert mobiltelefonnettverk fortsetter å være tilgjengelige over hele staten bortsett fra i fire distrikter. Det er ingen begrensning på medierapportering, og private kanaler fortsetter å vise normalt liv i Punjab.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd.