Indiske studenter oppfordrer Storbritannias statsminister Rishi Sunak til å handle på grunn av engelsk testskandale

0
93

En gruppe internasjonale studenter, inkludert mange fra India, har levert en underskriftskampanje til Storbritannias statsminister Rishi Sunak som oppfordrer ham til å handle mot den “urettferdige” tilbakekallingen av visumene deres etter en engelsk testskandale.

Utgaven går tilbake til 2014 da en BBC 'Panorama’ undersøkelser viste at noe juks hadde forekommet ved to av Storbritannias testsentre for en obligatorisk språktest som kreves for visum.

Anbefalt for deg

  • 1Canada vokste med rekordhøye 1 million mennesker fra immigrasjon
  • 2‘Skrik så høyt du kan’: 5 gutter reddet fra New York City-tunnelen
  • 3Joe Bidens alternativer på TikTok smalner av etter at Beijing presset tilbake

Den britiske regjeringen reagerte med et omfattende angrep på slike sentre, som hadde konsekvensen av tilbakekallingen av titusenvis av studenter’ visum knyttet til disse sentrene.

Den frivillige gruppen Migrant Voice har støttet de berørte studentene og koordinert den siste begjæringen levert på 10 Downing Street på mandag.

“Dette er en av de største skandalene i britisk samtidshistorie. Den første reaksjonen fra regjeringen var urettferdig og har fått lov til å trekke ut i årevis,” sa Nazek Ramadan, direktør for Migrant Voice.

“Det kunne vært løst med en enkel løsning, for eksempel å la testene bli tatt på nytt. Elevene kom hit for å få en utdannelse i verdensklasse og den beste studentopplevelsen i verden, men i stedet har livene deres blitt ødelagt. Det er på tide at regjeringen går inn og avslutter dette marerittet. Alt som skal til for å få slutt på dette er lederskap,” sa hun.

Uten rett til opphold, arbeid eller i noen få saker til å anke, reiste de fleste av de siktede studentene hjem. De som ble igjen for å rense navnene sine, har slitt med hjemløshet, enorme advokatsalærer, stressinduserte sykdommer og har gått glipp av familiebryllup, fødsler og dødsfall, appellerer oppropet.

Annonse

Parlamentariske og vakthundrapporter har gjennom årene fremhevet noen feil i bevisene fra innenriksdepartementet som ble brukt i saken tidligere. Selv om noen studenter vant sine juridiske utfordringer, er mange andre studenter – mange av dem indiske – fortsatt i limbo.

Migrant Voice understreker nå viktigheten av at Sunak “tar tak i urettferdigheten i en tid da antall studenter og migrantarbeidere utgjør en del av handelsforhandlinger mellom Storbritannia og India.”

Gruppen har kjørt #MyFutureBack-kampanjen for de berørte studentene i over ni år nå og oppfordret den britiske regjeringen til å gi disse studentene sjansen til å rense navnene deres for påstått juks.

Annonse

Sarbjeet er en 46- år gammel indisk student som har vært skilt fra barna sine i 13 år, da hun føler at hun ikke kan reise hjem til India med påstandene hengende over seg.

Sanjoy, en annen indisk student som er berørt, blir saksøkt av selskapet som sponset ham og har også blitt nektet muligheten til å reise til USA fordi visumtilbaketrekkingen hans hindrer ham i å gjenoppta studiene i et annet land.

BBC-programmet hadde avslørt juks på en obligatorisk språktest, kjent som Test of English for International Communication (TOEIC), ved to testsentre i London av noen internasjonale studenter.

Den britiske regjeringen reagerte med å plassere Educational Testing Service (ETS), selskapet som drev 96 TOEIC-testsentre, under kriminell etterforskning, samtidig som de ba selskapet om å undersøke påstanden.

Som et resultat av etterforskningen fra ETS, avsluttet det britiske innenrikskontoret plutselig visum til over 34 000 utenlandske studenter, noe som gjør deres tilstedeværelse i Storbritannia ulovlig over natten.

Annonse

Ytterligere 22 000 ble fortalt at testresultatene deres var “tvilsomme”. Mer enn 2400 studenter har blitt deportert og tusenvis forlatt frivillig. De resterende, anslått i hundrevis, har drevet kampanjer for å rense navnet deres gjennom årene.