De beste gratis VPN's van 2023

0
88
Elizabeth Henges/How-To Geek

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een gratis VPN in 2023
Beste gratis VPN voor Netflix: Windscribe
Beste gratis VPN voor browsers: Hide.me
Beste gratis VPN voor privacy: Proton VPN
Beste gratis VPN met veel servers: PrivadoVPN
Veelgestelde vragen

Wat te zoeken in een gratis VPN in 2023

Bij het kiezen van een gratis VPN zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Het grootste probleem is dat de meeste gratis VPN's die je online vindt, of het nu in een app store, via zoeken op internet of in advertenties is, onbetrouwbaar zijn. Niet alleen zullen ze niet noodzakelijkerwijs uw privacy beschermen, ze zullen vaak nog erger maken en uw gegevens zelf verkopen. Een van deze gratis VPN's gebruiken zonder ze eerst te onderzoeken, kan erger zijn dan helemaal geen VPN gebruiken.

GERELATEERDGratis VPN versus betaalde VPN: welke moet je kiezen?

Gelukkig zijn er een handvol uitzonderingen. In al deze gevallen zijn de uitzonderingen gratis niveaus van betaalde VPN-services. Het goede nieuws is dat deze gratis abonnementen, in tegenstelling tot gratis proefversies, geen tijdsbeperkingen hebben, dus je kunt ze zo lang blijven gebruiken als je wilt. Maar aangezien deze gratis niveaus bedoeld zijn voor potentiële klanten om de service uit te proberen voordat ze zich vastleggen, zijn er enkele beperkingen.

Bij alle gratis VPN's hieronder kunt u bijvoorbeeld slechts een bepaald aantal servers gebruiken en laat je niet zomaar overal verbinding maken. De meeste zullen ook uw bandbreedte tot op zekere hoogte beperken, waardoor u wordt beperkt tot een bepaalde hoeveelheid maandelijkse gegevens voordat u wordt gevraagd om te upgraden naar een betaald niveau. Dit kan vervelend worden, maar de niveaus zijn in wezen proeven, dus het is logisch.

Slimme operators kunnen meerdere accounts gebruiken en zo hun browsen privé houden. Als je meer wilt, maar niet al te veel wilt uitgeven, bekijk dan ons overzicht van goedkope VPN's.

Beste gratis VPN voor Netflix: Windscribe

Windscribe

Pro's

 • ✓ 10 GB bandbreedte gratis
 • ✓ 10 gratis servers
 • ✓ Gratis servers hebben toegang tot Netflix

Nadelen

 • ✗ U moet zich aanmelden om meer dan 2 GB aan bandbreedte te krijgen
 • ✗ Niet de beste interface

Onze favoriete gratis VPN is Windscribe, een geweldige betaalde service met een fantastisch gratis abonnement. Zoals de meeste services op deze lijst, is het gratis abonnement een manier om de VPN uit te proberen voordat je je abonneert op het betaalde niveau. Windscribe staat om drie redenen bovenaan de lijst: het is snel, gebruiksvriendelijk en, nog belangrijker, het kan Netflix deblokkeren op zijn gratis abonnement.

GERELATEERDDe beste VPN-services voor Netflix in 2023

Alle andere gratis abonnementen op deze lijst kunnen de meeste streamingservices (indien aanwezig) niet kraken, maar Windscribe stijgt naar de gelegenheid. Tijdens het testen van de gratis servers in onze Windscribe-recensie, waren we verrast dat een aantal van hen zonder problemen was verbonden. Als je hunkert naar een bepaald programma en je lokale Netflix-bibliotheek heeft het niet, dan is Windscribe je gratis ticket.

Dat gezegd hebbende, je wilt ook niet dat het een lange show wordt. Windscribe beperkt gratis gebruikers tot 10 GB per maand als u uw e-mailadres opgeeft, anders is het slechts 2 GB. Vergeleken met de meeste andere keuzes op deze lijst, waarvoor een account moet worden aangemaakt, is alleen een e-mailadres voor een limiet van 10 GB erg goed.

Kortom, Windscribe biedt 10 GB gratis, snelle servers, toegang tot Netflix , en een fatsoenlijke interface om op te starten. Als je een gratis VPN nodig hebt, zou dit je eerste stop moeten zijn.

Beste gratis VPN voor Netflix

Windscribe

Windscribe is een betrouwbare gratis VPN die goede snelheden biedt en je toegang geeft tot streamingservers, zelfs met het gratis abonnement.

Windscribe

Beste gratis VPN voor browsers: Hide.me

Hide.me

Pro's

 • ✓ 10 GB bandbreedte gratis
 • ✓ 8 gratis servers
 • ✓ Anoniem aanmelden

Nadelen

 • ✗ Interface is een beetje saai
 • ✗ Langzaam

Hide.me is een andere geweldige gratis VPN die 10 GB gratis aanbiedt, net als Windscribe. Deze VPN-service maakt ook gebruik van een gebruiksvriendelijke interface, vooral met de browserextensie. De gratis laag heeft acht servers over de hele wereld, dus u zou geen problemen moeten hebben om verbinding te maken en de VPN te gebruiken.

GERELATEERDVPN-mythen ontkracht: wat VPN's wel en niet kunnen

Hoewel VPN-browserextensies nadelen kunnen hebben, zolang je weet wat ze wel en niet kunnen doen, is de Hide.me-extensie erg goed. Het is gemakkelijk te gebruiken en u kunt snel verbinding maken en loskoppelen zonder de hoofdinterface te doorlopen. Alles is duidelijk gemarkeerd, dus er is geen moeite om erachter te komen wat wat is.

Maar zoals je kunt lezen in onze Hide.me-recensie, heeft het een paar problemen. De grootste in termen van de gratis laag is dat de beschikbare servers traag zijn, met snelheden van slechts ongeveer 10 procent van uw basissnelheid. Toch is Hide.me, met 10 GB gratis browsen (en het enige andere item waarvoor je geen account hoeft aan te maken om aan de slag te gaan), een solide optie.

Beste gratis VPN voor browsers

Hide.me

☆☆☆☆☆ Koppelingspictogram Lees How-To Geek's volledige review

Hide.me is een betrouwbare gratis VPN met een geweldige extensie voor de meeste browsers en een genereuze toegestane maandelijkse bandbreedte.

Hide.me

Beste gratis VPN voor privacy: Proton VPN< /h2>

ProtonVPN

Pro's

 • ✓ Onbeperkte bandbreedte
 • ✓ 3 gratis servers
 • ✓ Uitstekende reputatie op het gebied van privacy

Nadelen

 • ✗ Gratis servers zijn traag
 • ✗ Interface is een beetje ruw

De volgende is Proton VPN, een solide VPN voor iedereen die wat extra privacy nodig heeft, zoals je kunt lezen in onze Proton VPN-recensie. Proton VPN is ook de enige provider op deze lijst die zijn gratis gebruikers niet beperkt. In haar campagne voor meer internetvrijheid laat het bedrijf iedereen er zoveel gebruik van maken als ze willen.

Dit is natuurlijk geweldig, maar het betekent wel dat de servers van Proton VPN zijn vaak overbelast, de grootste oorzaak van VPN snelheidsverlies. De gratis servers zijn tergend langzaam en sommige zijn bijna onbruikbaar tijdens piekuren.

Maar als je een gratis VPN nodig hebt die je gebruik niet beperkt en een sterke reputatie heeft op het gebied van privacy, dan is Proton VPN een service om in gedachten te houden. Gratis gebruikers krijgen toegang tot het speciale Stealth-protocol dat detectie door bewakingsdiensten belemmert. Het dient ook als een goede manier om een ​​idee te krijgen van de service zonder een creditcard te gebruiken als u Proton VPN wilt proberen voordat u koopt.

Beste gratis VPN voor privacy

Proton VPN

☆☆☆☆☆ Koppelingspictogram Lees How-To Volledige recensie van Geek

Proton VPN is een VPN die bekend staat als privé en veilig. Het gratis abonnement biedt dezelfde garanties, hoewel de snelheden wat traag kunnen zijn.

Proton VPN

Beste gratis VPN met veel servers: PrivadoVPN

PrivadoVPN

Pro's

 • ✓ 10 GB bandbreedte gratis
 • ✓ 12 gratis servers

Nadelen

 • ✗ Langzaam
 • ✗ Gebrek aan functies

Als u uit een groot aantal servers wilt kiezen, is PrivadoVPN een goede keuze. Met 12 servers wereldwijd en 10 GB aan bandbreedte is deze gratis laag redelijk goed. Windscribe biedt dezelfde bandbreedte, maar slechts tien servers.

Kwantiteit is echter niet altijd beter dan kwaliteit. Zoals je kunt lezen in onze PrivadoVPN-recensie, zit de service boordevol snelheidsproblemen en met weinig functies kun je niet veel doen om je ervaring te verbeteren. Bovendien heeft PrivadoVPN een aantal standaardinstellingen die u moet wijzigen om ervoor te zorgen dat u veilig blijft tijdens het browsen – iets wat u niet hoeft te doen met de andere services op deze lijst.

Nog steeds 10 GB aan opslagruimte gratis beschermd browsen is redelijk goed als je eenmaal de instellingen hebt aangepast, vooral als je de limieten al hebt opgebruikt met Windscribe en Hide.me.

Beste gratis VPN met veel servers

PrivadoVPN

PrivadoVPN is geen geweldige VPN, maar het gratis abonnement wordt geleverd met een royale hoeveelheid bandbreedte van 10 GB en maar liefst 12 servers wereldwijd.

PrivadoVPN

Veelgestelde vragen

Waar staat VPN voor?

VPN staat voor virtueel particulier netwerk. Een virtueel particulier netwerk leidt uw internetverkeer om via een beveiligde tunnel, waardoor uw internetprovider en netwerkoperator niet kunnen zien wat u doet. Het verbergt ook uw IP-adres voor de services die u online gebruikt, waardoor u toegang krijgt tot geografisch beperkte inhoud en voorkomt dat websites uw browsen associëren met uw echte IP-adres.

Zijn gratis VPN's veilig?

Veel gratis VPN's zijn niet betrouwbaar en zal uw gegevens verkopen in plaats van deze te beschermen. De meeste betrouwbare gratis VPN's zijn gratis servicelagen met betaalde niveaus.

Werken gratis VPN's?

Als je een betrouwbare gratis VPN gebruikt, werkt deze vaak net zo goed als een betaalde VPN, zij het met beperkingen zoals beperkte servers en datalimieten. Sommige zijn ook langzamer dan een betaalde VPN, omdat gratis servers overbelast kunnen raken.

Waarom zou ik een VPN gebruiken?

VPN's zijn een geweldige manier om je te verbergen voor iemand die je online probeert te volgen terwijl je je locatie vervalst. Daarom zijn ze populair onder torrenters en iedereen die zich zorgen maakt over bewaking.

Hoe stel ik mijn VPN in?

De meeste VPN's kunnen met een enkele klik worden geïnstalleerd. Er is dan een klik nodig om verbinding te maken en je bent klaar. U kunt de VPN-app gebruiken om andere instellingen te configureren.

The Best VPN Services of 2023 Best Overall VPN ExpressVPN ExpressVPN Beste budget VPN Private Internet Access Shop Beste VPN voor Windows NordVPN Shop Beste gratis VPN Windscribe Windscribe Beste VPN voor iPhone Proton VPN Shop Beste VPN voor Android Hide.me Shop Beste VPN voor streaming ExpressVPN ExpressVPN Beste VPN voor gaming TorGuard TorGuard Beste VPN voor torrenting IVPN IVPN Beste VPN voor China VyprVPN VyprVPN Beste VPN voor privacy Mullvad VPN Mullvad LEES VOLGENDE

 • › ASUS' Super Silent RTX 4080 is nu te koop
 • › Waarom internetsnelheidstests er niet echt toe doen (en wat wel)
 • › YouTube Music versus Spotify: wat is beter voor streaming?
 • › De nieuwe smart-tv's van Roku zijn al te koop, vanaf $ 120
 • › ChatGPT kan nu op internet surfen met plug-ins
 • › Wat is een Ethernet-crossoverkabel en wanneer moet u er een gebruiken?