CBSE klasse 10 eksamener avsluttet; styret tar grep mot falske nyheter

0
86

CBSE Board Exams 2023: Central Board of Secondary Education (CBSE) utstedte i dag en offentlig kunngjøring om at de har gjennomført klasse 10 årlige eksamener for omtrent 21,87 lakh registrerte studenter for studieåret 2022- 23.

Styret iverksatte flere tiltak for å sikre jevn og uavbrutt gjennomføring av alle eksamener. En av de viktige handlingene var mot “antisosiale elementer” som sirkulerte falske nyheter om aviser som ble lekket på sosiale medier, samt lastet opp falske meldinger og videolenker for å fange elever og foreldre for å betale og få spørsmålsoppgaven.

Anbefalt for deg

  • 1NTA JEE Main 2023-økt 2: Informasjonsseddel for byen vil sannsynligvis utgis innen slutten av mars
  • 2Undervisningsminister leder idédugnaden om akkreditering og rangeringssystemer 
  • 3BSEB Bihar Board interresultat 2023: Registrering for gransking, avdelingseksamener starter i dag

Les også |CBSE implementerer National Curriculum Framework for Barnehage til klasse 2

Styret tok strenge grep mot slike enheter, og hundrevis av falske YouTube-lenker ble fjernet slik at elever og foreldre ikke ble villedet. Det ble også inngitt klager til Delhi Police Special Cell (MAC) for å iverksette passende tiltak mot skurkere i henhold til bestemmelser i den indiske straffeloven og IT-loven.

CBSE gjentok at den er forpliktet til rettferdig gjennomføring av eksamener, og det vil iverksette tiltak mot studenter hvis de blir funnet å spre falske nyheter. Handlingen vil bli iverksatt under urettferdige regler og ulike seksjoner av IPC.

Les også |CBSE Class 10th Math Exam Analysis: 'Avis vurdert som langvarig og vanskelig, de fleste spørsmål fra NCERT'

CBSE oppfordret publikum til å ikke delta i slike aktiviteter og vær på vakt mot ubekreftede nyheter eller rykter.

CBSE-styreeksamenen for klasse 10 ble avsluttet 21. mars med matematikkstandard og matematisk grunnleggende eksamen. Styreeksamenen for klasse 12 avsluttes 5. april.

© IE Online Media Services Pvt Ltd