Är FLEX Power Tools på Lowe's värt att köpa?

0
96
FLEX

Lowes kapabla FLEX-märkta 24V elverktygssortiment vinner popularitet. Verktygen är gjorda av ett namn vi känner till, erbjuder hög prestanda och är värda att överväga.

Gå in i vilken järn- eller hemförbättringsbutik som helst och du kommer att bli överväldigad av alla elverktygsalternativ till olika prisklasser. Under de senaste åren har du förmodligen lagt märke till FLEX Tools, en relativt ny sladdlös linje på Lowe’s. Så vem tillverkar FLEX-verktyg och är de värda att köpa?

Medan Lowe’s lanserade en exklusiv FLEX 24V Power Tools-serie 2021, har företaget tillverkat professionella verktyg sedan det grundades 1922 FLEX utvecklade faktiskt världens första handhållna kvarn 1954.

Du hittar ett brett utbud av anspråkslösa svarta verktyg med “FLEX” med feta vita bokstäver hos Lowe’s, inklusive borr-/skruvdragare, slag, sågar, polermaskiner, belysning, vinkelslipar, verktygsförvaring, tillbehör och handhållna verktyg. Det är förutom högtalare, lövblåsare och mer. Här är vad du behöver veta om varumärket FLEX.

Innehållsförteckning

p>Vem tillverkar FLEX-verktyg?
Var tillverkas FLEX-verktyg?
FLEX 24V-skillnaden
Ett annat kvalitetsalternativ hos Lowe
Är FLEX elverktyg värt att köpa?

Vem gör FLEX-verktyg?

FLEX

FLEX är ett namn som många förmodligen känner till, vars huvudkontor och enda produktionsanläggning ligger i Steinheim, Tyskland. FLEX driver dotterbolag i Belgien, Nederländerna, Italien, Tjeckien och USA, för att nämna några.

RELATERATVarför du bör hålla fast vid ett märke av sladdlösa elverktyg

FLEX gick dock med i Chervon Group 2013 (inte att förväxla med Chevron gas), som är ett välkänt företag från Kina. Chervon är en storskalig tillverkare av verktyg och utomhusutrustning. Förutom FLEX Power Tools, tillverkar den också verktyg för Kobalt, Skil, Skilsaw, EGO, Devon och andra.

Så, FLEX Tools kommer från samma grupp som tillverkar alla dessa Kobalt-verktyg i Lowe&#8217 ;s. Detta är ett vanligt tillvägagångssätt där ett moderbolag äger eller licensierar flera varumärken, liknande hur TTI (Techtronic Industries) tillverkar verktyg för Ryobi, Milwaukee, HART och fler. Tänk på att elverktygslinjen är något annorlunda än de rödmärkta FLEX-verktygen som företaget redan är känt för.

Var tillverkas FLEX-verktyg?

FLEX

Enligt FLEX är dess huvudkontor och enda produktionsanläggning i Steinheim, Tyskland, där de har tillverkat verktyg i årtionden. Chervon Group grundades dock för över 20 år sedan i Nanjing, Kina, och verkar fortfarande i Kina.

RELATERATBorstade kontra borstlösa motorer: Vilka verktyg bör du köpa

Chervon tillhandahåller verktyg till Nordamerika, Europa, Kina och Australien, och dess produkter säljs i mer än 30 000 butiker i 100 olika länder.

Vad jag förstår fortsätter FLEX att fungera som ett oberoende varumärke under sitt moderbolag Chervon, vilket tyder på att viss tillverkning fortfarande förekommer i Tyskland. Vi är dock osäkra på om det är de ursprungliga röda FLEX-verktygen eller allt under FLEX-namnet, inklusive 24V-linjen.

Review Geek nådde ut till Chervon, och den hade detta för att säg: “FLEX 24V-verktygen på Lowe’s tillverkas för närvarande i Asien. Tillbehören tillverkas i USA, EU, Taiwan och Kina.”

FLEX 24V Difference

FLEX/Lowe’s

En aspekt som gör att FLEX sticker ut mot konkurrenterna, förutom att verktygen kommer med två batteripaket och ett hållbart fodral, är 24V batterisystemet.

< p>För de omedvetna är 18V- och 20V-verktyg (som från DeWALT) samma spänning, och det är bara marknadsföring för att få det att låta bättre och kraftfullare. 24V FLEX-verktyg görs dock annorlunda, och det är en stor sak.

RELATERATVarför du inte ska köpa elverktygsbatterier från andra märken

FLEX 24V elverktyg på Lowe’s har sex litiumjonbattericeller inuti istället för de fem paket på 18/20V-enheter. Detta ger FLEX-batteripaket 20 % mer kapacitet än de flesta av konkurrenterna, så ett 6Ah-batteri från FLEX kommer att hålla längre än ett 6Ah-batteri som bara är 18V.

Tack vare FLEX’s 24V staplade “pouch-style” litiumjonbatterier, verktyg kan leverera mer kraft, hålla längre och laddas snabbare, tack vare att alla sex celler är parallellkopplade. Medan de vanliga 24V-batterierna fortfarande är bra, är dess nya STACKED LITHIUM ännu bättre, för att inte tala om att den erbjuder förbättrad värmehantering för att hålla prestanda på topp. Prestanda och batteritid är två anledningar till att många arbetare och gör-det-själv-användare gillar FLEX-verktyg.

Ett annat kvalitetsalternativ hos Lowe’s

FLEX/Lowe’s

Debatten om vem som tillverkar de bästa elverktygen tar aldrig slut, men de flesta proffs och gör-det-själv-entusiaster brukar nämna stora märken som Milwaukee, DeWalt eller Makita. Vi är inte här för att argumentera för vilket som är bäst utan för att förklara de tillgängliga alternativen.

Nu när du vet lite om FLEX vill du överväga att testa det nästa gång du är på Lowe's. Och även om hemförbättringsbutiken redan erbjuder otaliga varumärken, inklusive Kobalt och andra, har den ett brett utbud av kapabla verktyg från FLEX.

Gå genom Lowe’s och du’ll FLEX 24V verktyg av alla former och storlekar för alla jobb. Liksom de flesta sladdlösa elverktygsmärken på sistone har FLEX ett ständigt växande urval av verktyg som alla fungerar med samma 24V batteripaket. Ännu viktigare är att det nyare staplade litium fungerar med alla FLEX 24V-verktyg eller laddare.

FLEX är ett annat kvalitetsalternativ hos Lowe’s, som erbjuder massor av verktygsval med inbyggd LED-belysning, borstlösa motorer, kraftfulla 24V batteripaket och bra prestanda.

Är FLEX elverktyg värt att köpa?

FLEX

Så, är FLEX-verktyg bra, och ännu viktigare, är de värda att köpa? Tja, det beror på dina önskemål och behov. En sak som till exempel skiljer Milwaukee från de andra är hur man fokuserar på specifika uppgifter och gör verktyg för mekaniker och elektriker. Den vänder sig till en viss grupp, vilket hjälper till med varumärkeslojalitet.

Och även om det är viktigt att ha ett utmärkt verktyg för jobbet, särskilt med professionellt arbete, kanske din genomsnittliga hemmabrukare inte behöver det absolut bästa. eller dyraste verktyget.

RELATERATVarför du bör äga en slagnyckel

De flesta FLEX-verktyg på Lowe’s kommer med två batteripaket och en hård kvalitetsväska, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för människor på en arbetsplats. 24 volts ström hjälper säkert också. Men det är också ett gediget verktyg för gör-det-själv-jobb runt om i huset.

FLEX ger dig ett kapabelt verktyg med mycket kraft, de senaste funktionerna, avancerad termisk hantering, lång batteritid och mycket mer. Som vi sa ovan erbjuder FLEX ett omfattande urval av 24V-verktyg på Lowe’s, och här är några värda att överväga.

FLEX 24V 6-verktygskombination

FLEX 24V 6-verktygskombinationspaketet är ett bra ställe att börja. Du får en mjuk bärväska, två batteripaket och en laddare, allt för ett lågt pris.

Handla

FLEX 24V variabel Speed ​​Impact Wrench

Om du letar efter en kraftfull borstlös slagnyckel för att klara de tuffaste jobben, prova detta.

Handla

FLEX 24V Stacked Litiumborr/drivrutin

FLEX 24V 1/2-tums borr & Drivrutinkombinationen erbjuder massor av kraft, levereras med ett batteri och kostar bara 279 USD.

Handla