Waarom is hoorbaar zo duur?

0
63
Danny Chadwick

Als je alles bij elkaar optelt wat je krijgt met een Audible-lidmaatschap, lijkt het prijskaartje eigenlijk redelijk.

Audible is 's werelds grootste winkel voor audioboeken. Je kunt daar bijna elke gewenste titel kopen. En hun abonnementsservice, Audible Plus, geeft je toegang tot premium content. Maar het is duur. Of is het? Laten we eens kijken wat u precies krijgt voor de prijs van een Audible-lidmaatschap.

Inhoudsopgave

Hoeveel kost Audible?
Audioboeken zijn moeilijker te maken dan u denkt
Denk na over hoeveel u krijgt met een maandelijks abonnement
Het verzamelen van fysieke boeken zou meer zijn Duur
Audible maakt nu originele inhoud
Als u veel naar audioboeken luistert, is het niet echt duur
Waar kunt u gratis audioboeken krijgen
Laatste overweging: u krijgt echt veel waar voor uw geld met Audible

Hoeveel kost Audible?

Audible heeft twee maandelijkse abonnementen: Plus en Premium Plus. Audible Plus kost slechts $ 7,95 per maand. Het geeft u onbeperkte toegang tot de services’ 11K+ titel Plus-catalogus en een selectie van Audible originele programmering, waaronder audioboeken, podcasts, slaaptracks en meditatieprogramma's.

GERELATEERDDe beste audioboek-apps van 2022

Audible Premium Plus kost $ 14,95 per maand en geeft je alles wat Audible Plus doet, plus een maandelijks tegoed dat je kunt gebruiken om elk boek te kopen dat de services verkopen, ongeacht de catalogusprijs. Premium Plus heeft ook een abonnement van twee credits per maand dat $ 22,95 per maand kost. U kunt er ook voor kiezen om een ​​heel jaar Audible Premium Plus vooraf te betalen voor $ 149,50 of $ 229,50.

Een maandelijks lidmaatschap geeft abonnees ook korting op à-la-carte audioboeken. De korting is over het algemeen 30% op wat u zou betalen als u geen lidmaatschap had. Bovendien heeft Audible veel verkopen die alleen voor leden zijn, waarbij het geselecteerde titels scherp verlaagde kortingen biedt.

Ter vergelijking: een maandelijks Audible Plus-abonnement komt overeen met een typische videostreamingservice. Het goedkoopste advertentievrije abonnement van Netflix is ​​$ 9,99 per maand. Hulu’s is $ 14,99 per maand ($ 7,99 met advertenties). Disney+ met advertenties kost $ 7,99 per maand en $ 10,99 voor streaming zonder advertenties. “Netflix voor audioboeken” zou een passende beschrijving zijn van Audible Plus.

Audioboeken zijn moeilijker te maken dan u beseft

Thomas Bethge/Shutterstock.com

Het lijkt misschien een simpele aangelegenheid om een ​​luisterboek te produceren. Maar er komt meer bij kijken dan de auteur die voor een microfoon zit en voorleest uit een manuscript. Ten eerste moet het boek geschreven zijn voordat het toch kan worden gelezen. Het schrijven van een boek is een monumentale onderneming en het kan enkele weken tot jaren duren voordat een auteur een boek heeft samengesteld en het manuscript in publiceerbare vorm heeft gebracht. Dat is nog niet eens de tijd die nodig is om het idee voor een boek te ontwikkelen, het nodige onderzoek te doen en het concept te ontwikkelen voordat het eerste woord is geschreven. Dit proces kan ook weken tot jaren duren. En de auteur zal gecompenseerd willen worden voor elke seconde die hij besteedt aan het maken van het boek waar je naar gaat luisteren.

GERELATEERDAudible and Beyond: een gids voor de beste audioboekservices

De kosten van het opnemen van een audioboek mogen ook niet worden verdisconteerd. Auteurs lezen vaak hun eigen manuscripten, maar anderen huren liever een professional in om hun boeken voor hen te lezen. En het inhuren van een kwaliteitsverteller is niet goedkoop, vooral als je er een wilt met een staat van dienst in het lezen van audioboeken op een manier die de luisteraar grijpt. Sommige vertellers van audioboeken vragen een vast bedrag om een ​​boek vooraf te lezen, terwijl anderen (vooral beroemdheden) royalty's willen van elk verkocht audioboek. Dit verhoogt de kosten voor het maken van audioboeken, vooral goede.

Bovendien moet u rekening houden met de overhead van het opnemen van een audioboek. Zelfs de beste vertellers kunnen een boek van 10 uur niet zonder fouten in één keer lezen. Het correct opnemen van een audioboek kan dagen of zelfs weken duren, afhankelijk van de verteller en de lengte van het boek. Vervolgens moeten de onbewerkte opnames samen worden gemonteerd, waarvoor een geluidseditor moet worden ingehuurd. Grote uitgevers huren vaak producers, geluidstechnici en muzikanten in om van hun titels audioboeken te maken. Andere keren zullen audioboeken grote stemcasts bevatten voor maximale onderdompeling in een verhaal. Tel dit alles bij elkaar op en de productiekosten zouden kunnen wedijveren met die van een kleine speelfilm om een ​​audioboek te produceren voor een bestverkochte titel.

Het is vermeldenswaard dat audioboeken bijna altijd slechts een onderdeel zijn van de strategie van een auteur of uitgever om te profiteren van hun werk. De kosten voor het produceren van het audioboek worden doorberekend in de totale kosten voor het op de markt brengen van fysieke exemplaren en e-boeken. En het op de markt brengen van een boek bij een grote uitgever kost veel geld dat moet worden terugverdiend en winst moet opleveren voor de uitgever en de auteur.

Denk na over hoe Veel krijg je met een maandelijks abonnement

Ik heb eerder gezegd dat Audible Plus de “Netflix van audioboeken” en dat is waar. Maar die moinker valt uit elkaar als je upgradet naar Audible Premium Plus. U krijgt niet alleen toegang tot de Audible Plus-catalogus met meer dan 11.000 audioboektitels om naar te luisteren, maar ook een tegoed (of twee) per maand dat u kunt gebruiken om elk boek te kopen dat Audible à la carte verkoopt. Dit zou het equivalent zijn van het kopen van een Amazon Prime Video-abonnement voor $ 14,95 per maand. Naast alles op Prime Video, kun je ook elke film kiezen die Amazon aanbiedt om voor altijd gratis te bewaren (ongeacht hoeveel de film op Amazon vermeldt). Audible is dus eigenlijk een betere deal voor audioboeken dan Amazon Prime voor films en tv-shows.

Fysieke boeken verzamelen zou duurder zijn

Yulia Grigoryeva/Shutterstock.com< /figuur>

Een ander ding om te overwegen is dat audioboeken eigenlijk minder kosten dan hun fysieke tegenhangers, ondanks de extra mankracht die nodig is om een ​​audioboek te maken. Op het moment van schrijven is het bestverkochte boek van 2023 tot nu toe Spare van Prins Harry. Op Amazon heeft de hardcover-editie een catalogusprijs van $ 36 (momenteel te koop voor $ 22). Terwijl zijn audioboek-tegenhanger voor $ 24 op Audible vermeldt zonder lidmaatschap, zakt de contante prijs met een Plus-abonnement naar $ 17,46. Houd er ook rekening mee dat het uitgeven van een tegoed zou betekenen dat het in feite $ 14,95 kost (of $ 11,50 als u een abonnement van twee tegoeden per maand heeft). En dat gaat eigenlijk omlaag als je al het andere toevoegt dat je krijgt met een Audible-abonnement.

Toegegeven, er zijn tal van goede manieren om kortingen op fysieke boeken te krijgen. Maar dit is om te illustreren dat u veel waarde hecht aan het kopen van audioboeken van nieuwe releases in plaats van hardcovers. Prins Harry kan je audioboek misschien niet fysiek ondertekenen, maar je kunt hem zijn verhaal horen vertellen voor minder dan wanneer je Spare bij je lokale Barnes and Noble zou kopen.

Audible maakt nu originele inhoud

Net als veel andere streamingdiensten in de afgelopen jaren, vertakt Audible zich in het creëren van eigen inhoud in plaats van te vertrouwen op auteurs en uitgevers om audio-inhoud voor hen te maken. Hoorbare originele inhoud bevat vaak een grote cast met stemmen van beroemdheden, titels met grote namen en hoge productiewaarden. En zelfs als er geen camera's aanwezig zijn, is dat een dure onderneming waarvan Audible hoopt dat het zijn vruchten zal afwerpen door abonnees voldoende inhoud te geven om het gevoel te krijgen dat ze hun geld uit hun maandelijkse betaling halen.

>

Als je veel naar audioboeken luistert, is het niet echt heel duur

GAS-photo/Shutterstock.com

Als je dit alles bij elkaar optelt, is Audible eigenlijk helemaal niet heel duur. Het is ook van grote waarde als je naar veel audioboeken luistert (zoals ik). Voor de prijs van slechts één fysiek boek biedt een Audible-lidmaatschap u elke maand vrijwel onbeperkt entertainment en leren.

Denk aan de prijs van een bioscoopkaartje. De gemiddelde kosten om op dit moment in een theater in de Verenigde Staten te komen, zijn negen dollar. En voor die prijs krijg je ongeveer twee uur entertainment. Dat komt neer op ongeveer € 4,50 per uur. Stel nu dat u een audioboek van 10 uur koopt met een Audible-tegoed ($ 14,95). Dat komt neer op ongeveer $ 1,50 per uur voor slechts één audioboek. Wanneer u het aanbod van de Netflix-stijl Plus-catalogus toevoegt, keldert de prijs per uur. Hoe meer je luistert, hoe meer waarde je eruit haalt. En als je boeken koopt op Audible, kun je er zoveel naar luisteren als je wilt. Terwijl je met die $ 9 in het theater de film maar één keer kunt bekijken.

Waar u audioboeken gratis kunt krijgen

Je denkt misschien: “Nou, dit is prima, maar ik wil nog steeds niet zoveel betalen voor audioboeken.” En dat is helemaal eerlijk. U kunt bij verschillende services gratis en met korting audioboeken krijgen. De beste plaats om te beginnen is de openbare bibliotheek. Apps zoals Libby (iOS/Android) en Hoopla (iOS/Android) werken met lokale bibliotheeksystemen om luisterboeken gratis naar mensen te brengen. Maar de selectie is niet zo goed, en je zult moeten wachten om naar populaire titels te luisteren. Ik heb het eerder gehad. Spare staat in de wacht in mijn Libby-app sinds het boek in januari uitkwam, en het kwam pas deze week beschikbaar om te downloaden – twee en een halve maand wachten.

GERELATEERDVergeet Audible, koop een bibliotheekpas

Vergis je niet in wat ik hier zeg: “je moet je audioboeken altijd via Audible kopen.” Dat doe ik niet eens. Als er een boek is waar ik naar wil luisteren, is de eerste plaats waar ik kijk altijd Libby (de tweede is Hoopla). Als ik gratis naar een boek kan luisteren zonder te wachten, kies ik altijd voor de bibliotheekoptie. Als de bibliotheek-apps geen titel hebben, controleer ik de Audible Plus-catalogus. Als een titel daar niet beschikbaar is (de meeste nieuwe releases zijn dat niet), geef ik een Audible-tegoed uit. Ik ben dol op Audible, maar het heeft geen zin om een ​​tegoed uit te geven als ik iets gratis in de bibliotheek-app kan krijgen.

Laatste gedachten: U krijgt echt veel waar voor uw geld met Audible

Audible lijkt in eerste instantie misschien duur. Hun belangrijkste abonnement van $ 14,95 per maand lijkt sommigen veel te veel om voor audioboeken te betalen. Als je echter ingaat op hoeveel je krijgt voor die prijs, zien de dingen er iets anders uit. Alles bij elkaar genomen, is Audible waarschijnlijk de minst dure plek op internet om de boeken die je wilt beluisteren zonder te wachten te krijgen.