Ukraina sier at missiler ble sprengt i det annekterte Krim, Russland sier sivile er målrettet

0
74

Ukrainas forsvarsdepartement sa mandag at en eksplosjon i Dzhankoi nord på Krim-halvøya ødela russiske kryssermissiler beregnet for bruk av Russlands Svartehavsflåte.

Et Russland -Installert tjenestemann på halvøya, som ble annektert av Moskva i 2014, sa at eksplosjonen var forårsaket av droner fylt med splinter og eksplosiver og målrettet sivile steder. Én person ble skadet.

Anbefalt for deg

  • 1Sikkerheten økt rundt indisk misjon i London for protest fra britiske sikh-grupper
  • 2Nord-Korea avfyrer kryssermissiler mens allierte gjennomfører øvelser
  • 3Ukraina, IMF er enige om en lånepakke på 15,6 milliarder USD

En uttalelse fra etterretningsdirektoratet til Ukrainas forsvarsdepartement sa: “En eksplosjon i byen Dzhankoi nord på den midlertidig okkuperte Krim ødela russiske Kalibr-KN kryssermissiler mens de ble under drift transportert med jernbane”.

Uttalelsen på sosiale medier sa at missilene, designet for å skytes opp fra overflateskip i Russlands Svartehavsflåte, hadde en operativ rekkevidde på mer enn 2500 km på land og 375 km til havs.

Ihor Ivin, den russisk-installerte sjefen for Dzhankoi-administrasjonen, ble sitert på å si at byen hadde blitt angrepet fra droner og at en 33 år gammel mann fikk en splitterskade fra en nedstyrt drone. Han ble fraktet til sykehus og forventet å overleve. Reuters var ikke i stand til uavhengig å bekrefte verken de ukrainske eller russiske rapportene.