Top 3 manieren om te zien wie u heeft ontvriend op Facebook

0
50

Heb je ooit iemand van je Facebook-tijdlijn zien verdwijnen en je afgevraagd waarom?

Het is normaal dat je nieuwsgierig bent naar je vriendenlijst, vooral als je hebt gemerkt dat bepaalde gebruikers niet meer in je feed verschijnen. Je realiseert je misschien niet eens dat je ghosted bent, omdat Facebook je niet waarschuwt als je als vriend bent verwijderd.

Inhoudsopgave

  Het kan frustrerend en kwetsend zijn om te horen dat je ontvriend bent. Als je wilt zien of dit jou is overkomen, zijn er enkele methoden die je kunt proberen om te controleren of je ontvriend bent op Facebook zonder het ze rechtstreeks te vragen.

  Zijn er officiële methoden om te controleren wie u heeft ontvriend op Facebook?

  Er is geen officiële manier om te controleren wie je ontvriend heeft op Facebook. Het socialemediaplatform waarschuwt u niet wanneer iemand u uit zijn vriendenlijst verwijdert. Er is ook geen officiële methode om te zien wie je in het verleden heeft ontvriend.

  Hoewel Facebook niet de beste reputatie heeft voor het handhaven van de privacy van zijn gebruikers, is dit een begrijpelijke beslissing. Als Facebook je zou waarschuwen wanneer je niet bevriend was, zou dit waarschijnlijk voor veel onnodig drama en conflicten zorgen.

  Als je het niet bijhoudt, moet je wat nauwkeuriger naar je account kijken om te zien of je het zelf kunt uitzoeken. We hebben hieronder enkele mogelijke manieren beschreven om dit te doen.

  Controleer je tijdlijn

  De snelste en beste methode om te zien of je ontvriend bent op Facebook, is door je tijdlijn goed te bekijken. Als je ze niet ziet, ben je misschien ontvriend.

  Als iemand je heeft ontvriend, kunnen ze je privéberichten niet meer zien, maar wat nog belangrijker is, jij kunt die van hen niet meer zien. Als je de gebruiker nog steeds volgt (wat mogelijk is, zelfs als je niet langer bevriend bent), zie je alleen zijn openbare berichten.

  Deze berichten hebben een wereldbolpictogram onder hun naam.

  De enige manier om dit te controleren, is echter door je tijdlijn te gaan en te zoeken naar iets ongewoons. Als je denkt dat iemand je specifiek heeft ontvriend, maar je die gebruiker nog steeds volgt en zijn berichten ziet met een wereldbolpictogram, is het waarschijnlijk dat hij of zij je heeft ontvriend of je de toegang tot zijn privéberichten heeft ontzegd.

  Deze methode is echter niet onfeilbaar: sommige mensen delen toch alleen openbare berichten. Als ze je hebben beperkt in plaats van je te ontvrienden, ben je nog steeds vrienden met ze, maar zie je hun privéberichten niet (en weet je dit ook niet).

  Zoeken in uw vriendenlijst

  Een andere manier waarop u kunt controleren of u een vriend bent kwijtgeraakt, is door in uw Facebook-vriendenlijst te zoeken naar de naam van de persoon. Dit is een eenvoudige en nauwkeurige manier om te controleren of iemand nog steeds je vriend is of niet.

  1. Open eerst de Facebook-website en log in.
  2. Klik op uw profielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens uw naam.

  1. Selecteer Vrienden op je profielpagina.
  2. Gebruik de zoekbalk op het tabblad Vrienden om naar een specifieke vriend te zoeken.

  Als je vriend nog steeds in de lijst verschijnt, ben je nog steeds vrienden – je bent niet ontvriend. Als de persoon echter niet op de lijst staat, zijn jullie (waarschijnlijk) geen vrienden.

  De enige uitzondering op deze regel is echter als de andere persoon zijn account heeft gedeactiveerd of verwijderd. Het effect is echter nog steeds hetzelfde, waarbij het account niet langer voor u toegankelijk is.

  Controleer het profiel van die persoon

  De derde en laatste methode die u kunt proberen om te controleren of iemand u heeft ontvriend op Facebook, is door het profiel van die persoon rechtstreeks te controleren. Dit is een heel voor de hand liggende manier om te zien of iemand je heeft ontvriend of niet, maar dit is alleen mogelijk als je vermoedt dat iemand je specifiek heeft verwijderd.

  1. Open hiervoor de Facebook-website en log in.
  2. Typ de naam van de vriend in met behulp van de zoekbalk bovenaan.
  3. Selecteer de vriend uit de zoekresultaten.
  1. Als je een Facebook-vriend bent, zie je Vrienden vermeld als een pictogram op het profiel van die persoon.
  1. Als je geen Facebook-vriend bent, je ziet in plaats daarvan een knop Vriend toevoegen op het profiel.

  In sommige omstandigheden ziet u mogelijk geen knop Vriend toevoegen op het profiel van een gebruiker, zelfs als u niet hun vriend bent . Dat komt meestal doordat de persoon bijvoorbeeld alleen gebruikers met wederzijdse vrienden toestaat om ze toe te voegen in hun Facebook-privacy-instellingen.

  Kun je de vriend niet vinden in je zoekresultaten? Mogelijk bent u geblokkeerd of heeft de gebruiker zijn account gedeactiveerd of verwijderd. Als je bent geblokkeerd, ben je ook ontvriend.

  Als het account van de vriend slechts tijdelijk is gedeactiveerd, kun je zijn profiel zien wanneer hij het opnieuw activeert (en je vriendschap zal vanaf dat moment worden voortgezet). Anders wordt de vriendschap ook verwijderd wanneer het account wordt verwijderd.

  Je kunt ook zoeken naar andere tekens op hun profielpagina, bijvoorbeeld of ze gemeenschappelijke vrienden met je hebben of dat ze recente activiteiten hebben. De privacy-instellingen van de andere persoon kunnen de toegang tot berichten en foto's beperken. Als je ze niet kunt zien, ben je waarschijnlijk ontvriend.

  Kun je een tool van derden gebruiken om te controleren of je ontvriend bent op Facebook?

  Je zou in de verleiding kunnen komen om te proberen een tool van derden te gebruiken om bij te houden wie je in de loop van de tijd heeft ontvriend op Facebook. Er zijn tal van tools online die beweren dat ze je kunnen vertellen of je ontvriend bent op Facebook – gratis of tegen betaling.

  Deze tools werken niet, dus verspil geen tijd. Ze zijn vaak onbetrouwbaar en onveilig en vereisen onnodige machtigingen voor uw Facebook-account. Om voor de hand liggende privacyredenen zouden we dit niet als optie aanbevelen.

  Je privacy beheren op Facebook

  Omdat er geen officiële manier is om te weten of je ontvriend bent op Facebook, moet je je speurvaardigheden gebruiken om het zelf uit te zoeken. De bovenstaande methoden zijn de beste (huidige methoden) om dit te doen, maar laat u niet misleiden om apps van derden te gebruiken om u te helpen – ze werken gewoon niet (of ze brengen uw veiligheid in gevaar).

  Bezorgd over wat u online deelt? U kunt uw Facebook-privacyinstellingen beheren om te beperken wat vrienden en anderen kunnen zien. U wilt bijvoorbeeld uw foto's privé maken op Facebook om te voorkomen dat anderen ze zien.

  Je kunt ook je actieve Facebook-status uitschakelen om te voorkomen dat je online wordt gezien als je privé aan het scrollen bent.