SE LIVE: CJI Chandrachud på Ramnath Goenka Journalism Awards

0
55

I 2020 satte Covid-19-pandemien livet i stå, og påvirket menneskeliv og levebrød på enestående måter. Gjennom historiene deres som dreide seg om den overbelastede helseinfrastrukturen, migranteksodus, situasjon for frontlinjearbeidere, arbeidsledighet, rykter og urapporterte dødsfall, fokuserte vinnerne av Ramnath Goenka Excellence in Journalism Awards, blant annet på virkningen pandemien hadde på livene. av vanlige indianere.

I tillegg til disse, inkluderte prisvinnende historier også reportasjer om nettsikkerhet, klimaendringer, seksuell trakassering av idrettsutøvere og kjølvannet av Hathras-gangvoldsaken, blant annet.

Anbefalt for deg

  • 1Ritu Sarin utnevnt til ICIJ-styret
  • 2Ingen pakistansk forfatters bok blir undervist ved sentrale universiteter i India, sa Rajya Sabha til
  • 3Amid din, LS vedtar Budsjettkrav om tilskudd uten diskusjon

Vinnerne av 2020 og 2019 vil bli hyllet på årets tilstelning i New Delhi på onsdag. Chief Justice of India D Y Chandrachud vil være hovedgjest på arrangementet. Tidligere hovedgjester har inkludert daværende president Ram Nath Kovind, statsminister Narendra Modi, unionsforsvarsminister Rajnath Singh og deretter visepresident M Venkaiah Naidu. Mens 2019-vinnerne av prisen ble kunngjort tidligere, kunne de ikke lykønskes personlig på grunn av pandemien. Totalt vil 43 vinnere fra de to årene premieres.

Ramnath Goenka Excellence in Journalism Awards ble innstiftet av Ramnath Goenka Foundation, og feirer arven etter grunnleggeren av The Indian Express Group. Prisene anerkjenner og hedrer fortreffelighet innen journalistikk og viser frem fremragende bidrag og enkeltpersoner hvert år. Kategoriene dekker det trykte, digitale og kringkastede mediespekteret, undersøkende, politisk journalistikk og sportsjournalistikk, til bøker, kronikkskriving og regionalt språk.

Juryen for denne utgaven av Ramnath Goenka Excellence in Journalism Awards inkluderte Justice B N Srikrishna (pensjonert); Prof (Dr) C Raj Kumar, grunnleggende rektor og dekan, OP Jindal Global University; Dr S Y Quraishi, tidligere sjefsvalgkommissær; og K G Suresh, visekansler, Makhanlal Chaturvedi National University of Journalism and Communication.

«Kvaliteten på historiene i år var ikke annerledes enn tidligere år. Det var et bredt spekter av historier, den ene bedre enn den andre. Selv om jeg foretrekker når journalister vedvarende legger ut historier om sosiale spørsmål, som en serie, kan en enkelt reportasje bare vinne prisen hvis den er ekstraordinær. De som ikke kunne vinne denne gangen bør ikke miste motet og prøve å vinne prisen neste år,” sa Quraishi.

“Jeg var glad for å være en del av juryen for denne utgaven av Ramnath Goenka Excellence i Journalistpriser. Jeg ble inspirert av måten The Indian Express har forpliktet seg til etisk journalistikk og dens innsats for å opprettholde integritet. Men enda viktigere, aspektet ved The Indian Express for å identifisere journalister som fryktløst har rapportert historier og snakket til makten har virkelig vært transformerende, sa Kumar.

Annonse

Han kommenterte det mangfoldige utvalget av bidrag, sa han. juryen hadde et vanskelig valg å ta. “Dette var historier om tapperhet og integritet, noen fra ikke-så-mainstream-publikasjoner, noe som var interessant fordi vi vanligvis graviterer mot mainstream-publikasjoner. Disse historiene var ikke nødvendigvis populære, men ble brakt frem av disse journalistene, sa Kumar.

© The Indian Express (P) Ltd.