Regjeringen advarer om handling hvis ansatte slutter seg til protestene fra den gamle pensjonsordningen

0
81

SENTRALE REGJERINGEN har advart sine ansatte mot å delta i streiker eller protester over krav om gjenoppretting av den gamle pensjonsordningen (OPS).

I en melding til alle departementer mandag, sa Personaldepartementet og Training (DoPT) sa: “Undertegnede er bedt om å informere om at National Joint Council of Action under banneret 'Joint Forum for Restoration of Old Pension Scheme', har planlagt å organisere samlinger på distriktsnivå over hele landet 21. mars, utelukkende over OPS.”

Anbefalt for deg

  • 1Aktive Covid-19-tilfeller i India stiger til 7026; land rapporterer 5 dødsfall
  • 2SC samtykker i å utgjøre en spesiell benk for å høre Bilkis Banos påstand om ettergivelse til domfelte i gjengvoldtektssak
  • 3SC for å høre en rekke begjæringer knyttet til kriminalisering av ekteskapelig voldtekt 9. mai

Forklart |Hvorfor den gamle pensjonsordningen er både dårlig økonomi og dårlig politikk

“Instruksjonene gitt av Institutt for personell & Opplæring forbyr offentlige ansatte fra å delta i noen form for streik, inkludert masse tilfeldig permisjon, go-slow, sit-down osv. eller enhver handling som bidrar til enhver form for streik i strid med regel 7 i CCS (Conduct)-reglene, 1964. Dessuten, i samsvar med forbeholdet til regel 17 (1) i de grunnleggende reglene, er ikke lønn og godtgjørelser tillatt for en ansatt for hans fravær fra tjenesten uten noen myndighet,” heter det i kommunikasjonen.

Les også |Regjeringen advarer handling hvis ansatte slutter seg til protester fra den gamle pensjonsordningen

“Sentralt statsansatte under ditt departement/departementer kan derfor bli behørig informert om de ovennevnte instruksene under atferdsreglene utstedt av denne avdelingen og andre forskrifter som opprettholdes av Hon’ ble høyesterett. De kan bli frarådet fra å ty til streik i enhver form, inkludert protest», står det.

“Det kan gis instruks om ikke å sanksjonere tilfeldig permisjon eller annen form for permisjon til ansatte dersom det søkes om det i perioden for den foreslåtte protesten/streiken og sikre at de villige ansatte tillates hindringsfri adgang til kontorlokalene.”

“For dette formålet kan Joint Secretary (Admn) bli betrodd oppgaven med å koordinere med sikkerhetspersonell,” heter det. “I tilfelle de ansatte går i dharma/protest/streik, kan en rapport som angir antall ansatte som deltok i den foreslåtte dharna/proteststreiken bli formidlet til denne avdelingen på kvelden på dagen.”

Les også |Ansatte avbryter streiken ettersom regjeringen godtar å innlemme OPS-fordeler i ny pensjonsordning.

På ordren advarte avdelingen for dyrehold og meieri sine ansatte om handling hvis de deltok i protester over OPS-kravet. I et rundskriv sa det at i tilfelle en tjenestemann deltar i streiken/protesten, vil den bli gjort oppmerksom på den kompetente myndigheten for passende disiplinær-/straffetiltak.

© The Indian Express (P) Ltd.