Moet u meer betalen voor een snellere internetverbinding?

0
52
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

Voordat u extra betaalt om te upgraden naar een hoger internetabonnement, moet u de balans opmaken van uw huidige internetabonnement, de behoeften van uw huishouden en de leeftijd van uw wifi-router.

Uw Internet Service Provider (ISP) zou het geweldig vinden als u meer betaalt voor een snellere internetverbinding, maar moet u echt upgraden? Dit is wat u moet weten over internetsnelheid en wanneer het de moeite waard is om te upgraden.

Inhoudsopgave

< blockquote class="moka_autotoc">

Beoordeel eerst uw huidige internetpakket en behoeften
Hoe snel is uw internetverbinding nu?
Hoeveel actieve gebruikers heeft uw huishouden?
Wat gebruikt u uw Internetverbinding voor?
Hoeveel internetsnelheid heeft u eigenlijk nodig?
U heeft veel minder downloadsnelheid nodig dan u denkt
Uploadsnelheid wordt te vaak over het hoofd gezien
Zie de nevenvoordelen van een geüpgraded internetpakket niet over het hoofd
Vergeet het upgraden van uw internet, upgrade uw router

Beoordeel eerst uw huidige internetpakket en behoeften

Het is heel gemakkelijk om verstrikt te raken in het idee dat je je internet moet upgraden. Maar voordat u uw ISP belt en overstapt naar een duurder pakket of helemaal van ISP verandert, moet u uw huidige verbinding inventariseren en waarvoor u deze gebruikt.

Hoe snel is uw internetverbinding nu?< /h3>

Er zijn twee dingen waar u naar moet kijken wanneer u uw verbindingssnelheid controleert: voor welke snelheid u betaalt en welke snelheid u daadwerkelijk krijgt.

Controleer uw internetplanniveau < p>Het eerste deel is vrij eenvoudig. Controleer uw factuur of log in op het webportaal van uw ISP om uw account te controleren en het abonnement te bevestigen dat u gebruikt. Als uw ISP de daadwerkelijke upload- en downloadsnelheden niet vermeldt, maar aanduidingen als “Basic,” “Ultra,” en “Ultieme,” of soortgelijke termen, moet u een beetje op hun site graven om te bepalen wat dat inhoudt.

Spectrum's “Ultra” kabelinternet wordt bijvoorbeeld geadverteerd als tot 500 Mbps down/20 Mbps up. AT&T gebruikt meer directe naamschema's: de “Internet 500” abonnement is tot 500 Mbps down/500 Mbps up. (Als je nieuwsgierig bent naar de discrepantie tussen uploaden en downloaden, dan komt dat omdat kabelgebaseerde ISP's meestal asymmetrische verbindingen bieden en glasvezelproviders symmetrische verbindingen bieden met een uploadsnelheid die gelijk is aan de downloadsnelheid.)

> Snelheidstest voor uw verbinding

Snelheidstests zijn geen perfecte maatstaf voor hoe goed uw internet is, maar het is een goede, eenvoudige test om er zeker van te zijn dat u in ieder geval ongeveer krijgt waarvoor u betaalt.

>

Zorg er allereerst voor dat u uw snelheidstest correct uitvoert, anders zijn de resultaten waardeloos. Als u bijvoorbeeld een snelheidstest uitvoert met uw telefoon of een met wifi verbonden laptop, test u net zoveel uw wifi als uw internetverbinding.

In het ideale geval voert u uw snelheidstest uit vanaf een computer met een Ethernet-poort die rechtstreeks is aangesloten op de Wi-Fi-router, zodat er niets anders is dan een paar voet Ethernet-kabel tussen u en het grotere internet – waardoor Wi-Fi-problemen worden voorkomen en knelpunten. Zorg ervoor dat u de test uitvoert met een minimale netwerkbelasting (testen tijdens het streamen van 4K-video of het downloaden van een enorm bestand zal de resultaten verstoren).

Sommige wifi-routers hebben een tool om een ​​snelheidstest rechtstreeks op de router zelf uit te voeren, wat de moeite waard is om te bekijken. En het is meestal mogelijk om contact op te nemen met uw internetprovider en ze een test te laten uitvoeren, als u hun modem en hardware gebruikt, om de snelheid te controleren. Dit is een goed moment om te controleren of u daadwerkelijk de snelheden krijgt waarvoor u betaalt.

Hoeveel actieve gebruikers heeft uw huishouden?

Op dit moment hebben we je internetsnelheid gecontroleerd. Maak nu de balans op van het aantal actieve internetgebruikers in uw huis. Merk op dat we actieve internetgebruikers zeiden en niet alleen het aantal mensen. Een baby die geen internet gebruikt of een ouder familielid met weinig interesse in het gebruik van internet zou geen rol moeten spelen bij uw overwegingen om uw internetabonnement te upgraden of te downgraden.

Maar als u dat wel heeft gedaan een huishouden met twee volwassenen en twee tieners, die allemaal consistent internet gebruiken op hun telefoons, laptops en apparaten zoals gameconsoles en smart-tv's, moet u rekening houden met uw basisgebruikersnummer.

Wat doet u? Uw internetverbinding gebruiken voor?

Er is een aanzienlijk verschil in het soort vraag dat verschillende activiteiten stellen aan een internetverbinding en hoe snel die internetverbinding moet zijn om ze te ondersteunen.

Als je samenwoont met zes andere huisgenoten en iedereen zich terugtrekt in hun aparte kamers en woonruimtes om aan het einde van de dag Netflix of HBO Go te kijken, heb je een veel hogere piekbelasting op je aansluiting dan een huishouden waar met een enkele smart-tv het gezin ’s avonds samen kijkt .

Houd in gedachten hoeveel mensen er in uw huishouden zijn en hoe u internet gebruikt terwijl we naar de volgende sectie gaan om te bespreken hoe groot een internetpakket u echt nodig heeft.

Hoeveel internetsnelheid heb je eigenlijk nodig?

In een ideale wereld, of je nu in een hoge stad woont of in een klein stadje in het Midwesten, zou snelle internettoegang zo alomtegenwoordig zijn dat het hebben van een gigabit fiber drop naar je huis was alsof je elektriciteit en stromend water had.

Maar helaas leven we momenteel niet in een wereld van $ 10 per maand glasvezelinternet, dus het is de moeite waard om uw behoeften te beoordelen om uw internetpakket aan te passen aan uw budget. Waarom maandelijks $ 90 betalen voor gigabit-glasvezel als uw huishouden in orde zou zijn met een pakket van $ 40 300 Mbps? Er zijn betere manieren om $ 600 per jaar uit te geven dan aan iets waar je toch niet van profiteert.

Je hebt veel minder downloadsnelheid nodig dan je denkt

Als je de advertentietekst van je lokale ISP's mag geloven, heb je op zijn minst een gigabitverbinding nodig om echt van internet te kunnen genieten. En als je enige hoop hebt om een ​​echte elite-gamer te worden, zou je moeten overwegen om een ​​nog beter pakket te nemen!

Maar de realiteit van het dagelijkse internetgebruik, zelfs als je een elite bent gamer, komt niet overeen met wat de ISPS verkopen. Uw huishouden heeft veel minder downloadsnelheid nodig dan u waarschijnlijk denkt.

Algemeen internetten? Je hebt ongeveer 3 Mbps aan bandbreedte nodig. Muziek streamen? Slechts ongeveer 2 Mbps. Instagram-, TikTok- of YouTube-video's bekijken? 5 Mbps voor video in HD-kwaliteit. Hetzelfde geldt voor het bekijken van video in HD-kwaliteit op Netflix, HBO Max, Hulu of een andere streamingprovider. Wil je 4K streaming video bekijken? Je hebt slechts ongeveer 15 Mbps nodig.

Jason Fitzpatrick/How-To Geek

In een huishouden van 4 personen waar iedereen tegelijkertijd 4K-video's wil kijken, kauw je naar die maat ongeveer 60 Mbps aan downloadbandbreedte. Wat is dat “overgebleven&#8221? 880 Mbps voor iedereen?

Afgezien van grote aanhoudende downloads, zoals het sneller downloaden van een videogame van 60 GB, niet veel. Bij een gigabitverbinding duurt het downloaden van een game van 60 GB ongeveer 8,5 minuut. Met een pakket van 300 Mbps zou dit ongeveer 27 minuten duren.

Maar de mogelijkheid om zelden grote bestanden sneller te downloaden, vertaalt zich niet in een betere algehele internetervaring. Activiteiten zoals surfen op het web, scrollen op Instagram of binge-watchen naar een nieuwe show op Netflix hebben een bovengrens voor hun bandbreedte-eisen.

Als u eenmaal aan de minimumvereiste voor de activiteit heeft voldaan (zoals als ongeveer 15 Mbps per gebruiker die 4K-video bekijkt), is er geen verbetering. Netflix is ​​niet tien keer beter omdat je verbinding tien keer sneller is dan de minimale streamingvereiste van de service.

Als algemene regel geldt dat het een goed idee is om te streven naar ongeveer 25 Mbps per actieve internetgebruiker in uw huishouden als u voldoende bewegingsruimte wilt voor elke persoon om te genieten van alle streaming video, browsen en gek doen op sociale media ze kunnen staan.

Uploadsnelheid wordt te vaak over het hoofd gezien

Historisch gezien besteedde bijna niemand, behalve de hoofdgebruikers, aandacht aan de uploadsnelheid. Toen breedband werd uitgerold, waren de meeste mensen gewoon enthousiast om webpagina's sneller te laden en te genieten van vroege streaming videodiensten – downloadgerichte activiteiten. En in veel huishoudens is uploadsnelheid tot op de dag van vandaag niet zo belangrijk.

Maar de afgelopen twintig jaar is er veel veranderd en huizen sturen veel meer gegevens naar het internet dan ooit tevoren. Als u vanuit huis werkt, heeft de snelheid waarmee u bestanden kunt uploaden invloed op uw workflow. En de uploadsnelheid heeft invloed op videoconferenties, dus als je niet de persoon wilt zijn die altijd het gesprek verbreekt of eruitziet alsof ze zich een weg banen door The Matrix, heb je voldoende uploadsnelheid nodig.

Videoconferenties duren ongeveer 1-4 Mbps, afhankelijk van de gesprekskwaliteit. Evenzo duurt het live streamen van game-inhoud ongeveer 1-5 Mbps. In tegenstelling tot de downloadsnelheid, waarbij we ons alleen op actieve gebruikers richtten, moet u rekening houden met cloudgebaseerde beveiligingscamera's en soortgelijke apparaten. Een cloudgebaseerde beveiligingscamera met cloudgebaseerde back-up heeft ongeveer 1-4 Mbps nodig.

Over het algemeen moet u streven naar een upload van minimaal 5 Mbps per actieve gebruiker in uw huishouden. Op die manier is er voldoende bandbreedte als iedereen op Zoom moet springen voor werk of school.

En als je een hele reeks slimme wifi-beveiligingscamera's hebt die constant naar de cloud streamen of als je constant aan het uploaden bent grote bestanden te werken (of een back-up van grote persoonlijke bestanden te maken), wilt u meer uploadbandbreedte. Als je nooit hebt nagedacht over hoeveel bandbreedte je slimme beveiligingscamera's gebruiken, voel je dan niet slecht – de meeste mensen doen dat niet en zijn dan verrast wanneer hun internet thuis de toegenomen vraag niet erg aankan wel.

Maar dat is grotendeels alleen een zorg voor niet-glasvezel internetverbindingen. De symmetrische aard van het meeste glasvezelinternet zorgt ervoor dat de meeste mensen voldoende uploadbandbreedte hebben. Net zoals 300 Mbps download meer dan genoeg is voor de meeste huishoudens, is die bijpassende 300 Mbps upload dat ook.

Als u echter een op kabel gebaseerde ISP heeft, kan het zijn dat u vastloopt bij het upgraden naar het hoogste niveau om zelfs vrij beperkte uploadsnelheden te krijgen. Spectrum heeft bijvoorbeeld pakketten met downloadsnelheden tot gigabit in veel markten, maar zelfs met hun gigabit-abonnement is de downloadsnelheid slechts rond de 35-40 Mbps.

Don’t Overlook the Side Voordelen van een geüpgraded internetpakket

Er is een laatste overweging, onafhankelijk van hoeveel download- of uploadsnelheid u nodig heeft en of een bepaald internetpakket al dan niet het beste bij u past: de bijkomende voordelen bundels en upgrades.

Als uw internetprovider streamingdiensten bundelt met hun betere pakketten (zoals AT&T vroeger deed met HBO Max), bespaart u mogelijk helemaal niets door te downgraden als u voor die streamingdienst zou betalen. En als het downgraden van je internet betekent dat je niet langer in aanmerking komt voor een bundel met een tv-pakket waarvoor je sowieso zou betalen, dan heeft het geen zin om $ 20 minder per maand te betalen voor internet, maar $ 30 meer per maand. maand voor uw tv-pakket.

Sommige ISP's maken pakketten van een hoger niveau ook aantrekkelijker door datacaps weg te wuiven, dus zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest. Hoewel het je misschien zal verbazen hoeveel internetgebruik er eigenlijk nodig is om door een datalimiet van 1 TB te blazen, zou je 11 uur aan HD-video per dag moeten kijken om de datalimiet tegen het einde van de maand te overschrijden.

Vergeet het upgraden van uw internet, upgrade uw router

Veel mensen zullen dit artikel waarschijnlijk vinden omdat ze debatteren over het betalen voor een beter niveau van internetservice via hun lokale ISP of helemaal overstappen naar een snellere ISP.

Als je het zelfbeoordelingsgedeelte hierboven hebt doorgenomen en je realiseert dat het internetabonnement dat je hebt onvoldoende is voor de eisen van je huishouden, dan is er geen andere manier om dat te omzeilen dan een beter abonnement of een nieuwe ISP te krijgen. Je kunt niet op magische wijze een standaard 20/5 Mbps kabelverbinding omzetten in een 100/100 Mbps glasvezelverbinding.

Maar wanneer we mensen helpen met hun internetproblemen thuis, merken we meestal dat mensen voldoende ruwe bandbreedte hebben voor de behoeften van hun huishouden. Hun probleem is niet een gebrek aan download- en uploadsnelheid. Hun probleem is dat ze oude netwerkhardware gebruiken die zowel hun internetsnelheid als hun algemene thuisnetwerkervaring ernstig belemmert.

Daarom raden we mensen aan om hun wifi-router te upgraden in plaats van upgraden naar gigabit internet. We raden mensen zelfs aan om hun routers minimaal elke 3-5 jaar te upgraden, zelfs als ze geen gigabit-internet hebben.

Het is gemakkelijk om je te concentreren op alleen je downloadsnelheid als maatstaf voor goed internet. Maar als u eenmaal voorbij het basisniveau van voldoende bandbreedte bent, moet u zich uitsluitend op uw router concentreren. Het is niet de bandbreedte die bepaalt hoe netwerkbronnen worden toegewezen, hoe goed de wifi-signaalsterkte in uw huis is, of dat uw iPhone goed snel kan roamen tussen mesh-netwerkknooppunten. Het is de Wi-Fi-router.

Als je een router uit 2010 op een gigabit-verbinding zet, heb je een wifi-ervaring uit 2010. U schrijft uw internethoofdpijn misschien niet toe aan uw router, maar de tekenen dat uw router toe is aan vervanging zijn duidelijk.

Dus u hoeft geen honderden dollars per jaar te betalen voor extra internetbandbreedte die u waarschijnlijk niet eens ten volle benutten. Besteed in plaats daarvan het geld aan een nieuwe, moderne Wi-Fi-router.

The Best Wi-Fi Routers of 2023 Best Wi-Fi Router Overall ASUS AX6000 (RT-AX88U) Buy at Amazon Best Budget Router TP-Link Archer AX3000 (AX50) Buy at Amazon Beste Goedkope Router TP-Link Archer A8 Koop bij Amazon Beste Gaming Router ASUS GT-AX11000 Tri-Band Router Koop bij Amazon Beste mesh wifi-router ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2 stuks) Koop bij Amazon Beste budget mesh-router TP-Link Deco X20 Koop bij Amazon Beste modemroutercombinatie NETGEAR Nighthawk CAX80 Koop bij Amazon Beste VPN-router ExpressVPN Aircove Koop bij Amazon Beat Travel Router TP-Link AC750 Koop bij Amazon Beste Wi-Fi 6E-router ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › Wat is het verschil tussen een megabit en een megabyte?
  • › Te veel abonnementen? Hier leest u hoe u ze kunt knippen
  • › Wat is Starlink Internet en moet u het gebruiken?
  • › Wat te doen als uw pc-game vertraging oploopt
  • › Hoe u de internetsnelheid van uw telefoon kunt testen (en wat u kunt doen aan trage resultaten)
  • › Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw streaming video zo verdomd veel stopt met bufferen
  • › De nieuwe gaming-laptops van Lenovo hebben te veel opties
  • › Waarom programma's te donker zijn op je tv (en 9 manieren om dit te verhelpen)