Moet je rijst gebruiken om je koffiemolen schoon te maken?

0
95
Creative Family/Shutterstock.com

Als je graag je eigen koffie maalt, weet je waarschijnlijk al dat je de molen moet schoonmaken. Maar het kan heel vervelend zijn, dus je zou in de verleiding kunnen komen om je te wenden tot schoonmaakhacks. Eén stelt specifiek voor om rijst in je koffiemolen te gooien, maar werkt het?

Hoewel deze methode een snelle oplossing lijkt voor het schoonmaken van een koffiemolen, kan het in feite schadelijk zijn voor de levensduur en effectiviteit van je machine .

Als je een messenslijper hebt, heb je een beetje geluk, want rijst kan worden gebruikt om het schoon te maken (maar wees voorzichtig, want het is niet bepaald een goedgekeurde reinigingsmethode van een fabrikant). Maar voor degenen met een koffiemolen met bramen, leg de rijst neer.

Kaffe Koffiemolen Elektrisch

Krijg elke keer perfect gemalen koffie met deze elektrische molen.

Amazon

$ 20,95
$29.95 Bespaar 30%

Dit probleem is dat rijst veel harder is dan koffiebonen, en een molen met bramen is niet 8217;t ontworpen om ermee om te gaan. Als u uw maalmolen dwingt om rijst op te kauwen, kan dit resulteren in afgebrokkelde en gebroken bramen, waardoor u een ongelijkmatige maling krijgt en over het algemeen slechte prestaties. Bovendien kan dit de motor beschadigen of kan zetmeelrijke rijst hem verstoppen. Geen van deze scenario's is geweldig.

Als u uw braammolen wilt schoonmaken, probeer dan een zachte schoonmaakborstel of een zachte doek om de molen en bramen af ​​te vegen. U kunt ook perslucht gebruiken om in krappe ruimtes te komen. De belangrijkste regel is echter om geen water te gebruiken. Vocht kan uw maling verstoren.

Als uw braammolen de laatste tijd minder effectief lijkt te zijn, is het misschien tijd om hem schoon te maken.