J&K-målinger er ikke i sikte, Omar Abdullah tar imot BJP: “Ikke modig nok til å møte velgere”

0
69

Nasjonalkonferansens (NC) visepresident Omar Abdullah påsto mandag atvalget i Jammu og Kashmir ble utsatt ettersom BJP «ikke var modig nok til å møte velgerne», siden de ikke hadde klart å dempe deres lidelser.

“De er ikke klare til å møte mennesker, men rømmer fra (forsamlings)valg på det ene eller det andre påskuddet. De brukte påskuddet av avgrensning av valgkretser og revisjon av valglistene som står ferdig langt tilbake. De snakket om at været ikke var gunstig, men de har ingen begrunnelse for å utsette meningsmålingene ytterligere,'' sa Abdullah uten å navngi BJP, som møter offentlig harme etter de nylige anti-inngrepskampanjene, innføringen av eiendomsskatt og kansellering av rekrutteringer. til ulike offentlige etater.

Anbefalt for deg

  • 1Mahagathbandhan på vakt mot AIMIM-forsøket til Seemanchal mens Owaisi øker satsingen
  • 2BJP ser ut til å stå på sitt selv når Vokkaliga-seeren slutter seg til tilbakeslag mot fortellingen om Tipu Sultans død
  • 35 år, flere årvåkne angrep senere, sitter regjeringen i Rajasthan-kongressen fortsatt på BJP-endring som kan lette handelen med storfe

NC-lederen uttalte dette på sitt første møte i Jammu-distriktet siden opphevelsen av artikkel 370 og splittelsen av den tidligere delstaten J&K 5. august 2019. Folkemøtet ble holdt i Bajalta i Nagrota-valgkretsen.

Les også |An untold Kashmir-historie: Artefacts not traced, FIRs-samling støv

“Hadde de vært modige, ville de ha gått for valget,” sa Abdullah og la til, “Etter dagens offentlige møte vil noen mennesker (blant BJP) som støttet tidlig valg, også føle seg nervøse.” Det var en tilsynelatende referanse til tidligere NC MLA Devender Rana som begynte i BJP i oktober 2021. Valgkretsen valgte BJPs Jugal Sharma i 2002 og 2008, men stemte på Rana i 2014.

Abdullah slo ut mot Union-territoriets administrasjon over anti-inngrepskampanjen og dens beslutning om å pålegge eiendomsskatt, og hevdet at selv de som feiret opphevelsen av artikkel 370 i Jammu og Ladakh var like triste. “Vi var sinte fra dag én, men det var noen mennesker som feiret det med et håp om “New J&K”. Folket i Leh sier åpent at de var glade for å være en del av Jammu og Kashmir.»

Med henvisning til arbeidssøkeres pågående protest mot administrasjonen for angivelig å ha engasjert et svartelistet selskap til å gjennomføre eksamener for ulike statlige ledige stillinger, krevde NC-lederen en utredning om beslutningen om å bringe et slikt firma til J&K mens det sto svartelistet andre steder i landet .

Med henvisning til Emaar-gruppen i De forente arabiske emirater, utvikleren av Burj Khalifa, annonserte et kjøpesenterprosjekt verdt 500 crore Rs i Srinagar og et IT-tårn, sa Abdullah: “De er bare forlovet i propaganda, drama og showoff … For en tid tilbake hørte vi om et eksternt selskap som gjorde en investering i Srinagar, men det viste seg mye mas om ingenting.»

Annonse

Ved å ta på seg regjeringen VIP-behandlingen som ble gitt til en svindler fra Gujarat som utga seg for å være en tjenestemann fra statsministerens kontor (PMO), sa NCs visepresident: “Hvordan kan vi forvente at en regjering løser våre virkelige problemer når den ikke kan skille mellom en faktisk offiser ved PMO og en bedrager?”

Les også |CEC Rajiv Kumar: 'Alle prosesser fullført, vil avgjøre J&K-avstemninger'

Abdullah sa at han beklager at hans partikolleger, inkludert tidligere ministre som hadde overlevd terrorangrep, ikke ble gitt sikkerhetseskorte til tross for forespørsler mens svindleren, Kiran Patel, ble gitt femstjerners innkvartering og eskortert til kontrolllinjen.

Senere, mens han snakket med media, avfeide NC-lederen J&K-løytnørguvernør Manoj Sinhas anklage om at tidligere regjeringer ga jobber til terrorister og deres familier, og gjorde en lakh bakdørsutnevnelser.

Annonse

“ Ingen terrorist fikk jobb, men vi straffet ikke folk fordi de var pårørende til terrorister. Er det rettferdig av meg å straffe deg for forbrytelsen begått av faren din, eller for en sønns forbrytelse? I morgen, hvis gud forby, en nær slektning av (Lt-guvernør) Manoj Sinha sahab begår en forbrytelse, bør han sendes i fengsel? Det er ikke loven om naturlig rettferdighet å straffe slektninger for andres forbrytelser,'' sa han.

På spørsmål om oppsigelse av tjenestene til 47 statsansatte anklaget for involvering i anti-nasjonale aktiviteter , sa den tidligere J&K-sjefministeren: “I tusenvis av utnevnelser, hvis du finner bare 47, er det ingenting.”