Imran Khan hevder at han kan bli målrettet under rettsavsetninger, ber sjefsjef om å tillate ham å vises virtuelt

0
75

Pakistans avsatte statsminister Imran Khan har bedt landets øverste justisminister om å tillate ham å delta i rettssaker gjennom en videolink i saker som er anlagt mot ham, og hevdet at han kunne bli drept hvis han avsettes fysisk.

I et brev til sjefsjef i Pakistan, Umar Atta Bandial på mandag, oppfordret PTI-sjefen ham også til å slå sammen sakene som er registrert mot ham.

Anbefalt for deg

  • 1Høyesterett vil gripe inn hvis det er dårlige hensikter med å holde gjennomsiktige valg, advarer Pakistans øverste justissjef
  • 2Jordskjelv i Afghanistan dreper minst 13, ni av dem i Pakistan
  • 3Domstolen i Pakistan gir Imran Khan kausjon i terrorsaker

“En dødsfelle ble lagt ut ved Federal Judicial Complex, Islamabad på lørdag sist, hvor jeg måtte delta på en høring i Toshakhana gaveetui. Omtrent 20 namaloom afraad (ukjente personer) – en referanse til menn fra etterretningsbyråer – var til stede i komplekset for å drepe meg,” sa Khan under en tale til nasjonen på mandag.

Han spilte også av en video som viste de påståtte mistenkte i sivilkledd tilstede i rettskomplekset med plasthåndjern. Khan’s Pakistan Tehreek-i-Insaf (PTI) påsto at disse mennene planla å kvele Khan med tauet de holdt.

PTI-sjefen ba CJP om å undersøke hvordan disse rundt 20 “ukjente menneskene” klarte å komme inn i høysikkerhetssonen (rettskomplekset). “De var faktisk stasjonert der for å drepe meg.” “hvis jeg fortsetter å bli avslørt på denne måten, vil det ikke ta for lang tid før de dreper meg,” sa Khan.

Med henvisning til sosiale medier-trender i Pakistan mot hærledelsen, sa Khan: «Det blir gjort forsøk på å sette mitt parti mot hæren, og samtidig prøver den PMLN-ledede koalisjonsregjeringen sitt beste for å snu hæren mot hæren. meg og PTI.” Det hadde vært sammenstøt mellom rettshåndhevende byråer og PTI-arbeidere i Lahore og Islamabad under rettsopptredener og forsøk på å arrestere Imran Khan den siste uken.

Mange PTI-arbeidere og politimenn er blitt skadet i disse sammenstøtene. Politiet har arrestert mer enn 300 PTI-arbeidere fra Lahore, Rawalpindi og Islamabad og anklaget dem for terrorisme.

Den cricketspiller som ble til politikeren har også blitt anmeldt i nærmere 100 saker som står overfor siktelser som terrorisme, drap, blasfemi, drapsforsøk og forræderi.

Alle disse sakene har blitt reist mot Khan i løpet av de siste 11 månedene da den PMLN-ledede regjeringen kom til makten etter å ha kastet ham ut gjennom et mistillitsvotum.