Hizbul-arbeider kanaliserte midler som håndverkshandler: NIA-avgiftsskjema

0
87

THE National Investigation Agency (NIA) inngav mandag det første tilleggssøksmålet mot en jordarbeider i det forbudte terrorantrekket Hizb-ul-Mujahideen i terrorkonspirasjonssaken J&K.

“Samtaleseddelen mot Mohd Rafi Najar, bosatt i Sopore og nær medarbeider til Hizbul Mujahideen-terroristen Imtiyaz Kundoo alias ‘Fayaz’, under ulike seksjoner av IPC og lov om ulovlige aktiviteter (forebygging) ble anlagt for en spesialdomstol her. NIA-talsperson sa.

Anbefalt for deg

  • 1Ritu Sarin utnevnt til ICIJ-styret
  • 2Ingen pakistansk forfatters bok blir undervist ved sentrale universiteter i India, sa Rajya Sabha til
  • 3 Midt i striden, passerer LS budsjettkrav for tilskudd uten diskusjon

“Najar er en håndverksforhandler basert i Pokhara , Nepal. Han ble funnet å kanalisere midler til forbudte terrororganisasjoner i form av lovlig handel med Kashmiri-håndverk. Overskuddet fra salg av håndverk ble deretter sendt til Kashmir gjennom hawala-kanaler og fordelt blant terrorister som opererte i dalen gjennom en annen anklaget overjordarbeider, sa talspersonen. forbød terrororganisasjonene Hizbul Mujahideen, Lashkar-e-Taiba og Jaish-e-Mohammed, sammen med deres frontalorganisasjoner som The Resistance Front, People's Anti-Fascist Front og overjordiske arbeidere som opererte i J&K, til å gjennomføre voldelige militante aksjoner i Valley og i andre større byer, inkludert Delhi,” la han til.

Undersøkelser i saken hadde tidligere etablert forbindelse mellom organisasjoner basert i Pakistan og deres operatører i Kashmir.

© The Indian Express (P ) Ltd