Fungerar drycker mot baksmälla?

0
112
ShotPrime Studio/Shutterstock.com

Vi har alla hört talas om (och provat) olika baksmälla-drycker som folk svär kommer att bli av med ett bultande huvud efter en natt med att unna sig för mycket. Från vatten till Gatorade, det finns många rekommendationer. Men nu kan du faktiskt köpa drycker mot baksmälla, så fungerar de?

Tyvärr förmodligen inte. De flesta botemedel mot baksmälla kommer inte att vara en omedelbar lösning för att du ska må bättre. Fokusera istället på att förebygga baksmälla i första hand.

De flesta drycker mot baksmälla innehåller vitaminer och elektrolyter tillsammans med andra ingredienser som vanligtvis nämns som “botemedel.” Även om dessa ingredienser kan hjälpa dig att återfukta medan du är bakfull och kan minska svårighetsgraden av en baksmälla, finns det inga vetenskapliga bevis som tyder på att de kan förhindra dem helt och hållet, bara måttfullhet kan göra det.

Det betyder inte att det inte finns några sätt att hjälpa dig själv om du planerar att dricka. Dietisten Jennifer Maeng pratade med CNET och förklarade att “dubbelnäve” är en bra tumregel. För varje glas alkohol, följ upp det med ett glas vatten. Se till att dricka vatten hela natten.

Owala FreeSip isolerad vattenflaska i rostfritt stål

Håll vatten till hands.

Amazon

31,88 USD
 

Bästa köp

32,99 USD< br/> 

När det kommer till mat, hoppa över de feta sakerna (oavsett hur mycket du än vill ha det). Mellanmål med hög proteinhalt och nyttiga fetter—som nötter—är ett bra alternativ att äta innan man går ut och hela natten enligt Maeng. Och drick aldrig på fastande mage.

Om du hamnar i baksmälla, sträck dig inte omedelbart efter Gatorade. Även om det inte kommer att skada, finns det bättre saker du kan göra för att komma igång igen. Maeng sa att han skulle fokusera på att lägga tillbaka en del av de näringsämnen du förlorade genom att ta ett B-komplex med vitamin C och hålla sig borta från diuretika som kan förvärra uttorkningen.

Så, finns det några snabba botemedel mot genomsnittlig baksmälla? Tyvärr inte. Välj att njuta av hälsosam mat och återfukta så mycket som möjligt. Din baksmälla kanske inte försvinner snabbare, men du kommer att börja fylla på din kropp och känna dig mer som dig själv tidigare.