Cryptoverse: Bitcoin består bankens stresstest

0
78

Når krisen forfølger den tradisjonelle verdenen av aksjer og obligasjoner, ser bitcoin plutselig ut som en trygg havn.

Den beryktede flyktige kryptovalutaen virker positivt frisk og solid, akkurat som en banksammenbrudd driver markedene i armene av en lavkonjunktur.

Anbefalt for deg

  • 1Ingen revurdering av investeringsplaner, tidsplan: Adani Airports CEO
  • 2UBS kjøper tilbake nesten 3 milliarder dollar i obligasjoner utstedt for mindre enn en uke siden
  • 3Markedene slutter høyere for 2. dag midt i en solid global trend

Bitcoin har steget 21 % denne måneden, mens en hakkete S&P 500 har tapt 1,4 % og gull har fått 8 %.

“Hvis du skulle beskrive et miljø hvor det var påfølgende bankløp fordi sentralbanker prøver å bekjempe inflasjon med raske renteøkninger, er det ganske nær en like spot-on avhandling for å eie bitcoin som deg’ har noen gang hørt,” sa Stéphane Ouellette, administrerende direktør ved investeringsplattformen for digitale aktiva FRNT Financial.

Kryptovalutaen har foreløpig kuttet båndene sine med aksjer og obligasjoner og merket seg til et rally i gull, og oppfyller minst én del av skaperen. Satoshi Nakamoto’s drøm – at bitcoin kan tjene som et tilfluktssted for lidende investorer.

Bitcoin’s 30-dagers korrelasjon med S&P 500 har falt til negative 0,12 den siste uken, der et mål på 1 indikerer to aktiva flyttes i låsetrinn.

Et salg i banker har utslettet hundrevis av milliarder dollar i markedsverdi og tvunget amerikanske regulatorer til å sette i gang nødstiltak. De siste par ukene har Silicon Valley Bank og kryptolångiver Silvergate gått under, mens Credit Suisse har vippet på randen.

‘RETURN TO CORE ETHOS’

La oss imidlertid ikke rives med. Dette er bitcoin.

Annonse

“Det bearish argumentet vil være at denne dynamikken er midlertidig, og til syvende og sist kommer ikke dette rallyet til å opprettholde,” sa Ouellette.

Det gjenstår å se om bitcoins bullishness vil vare ettersom oppmerksomheten skifter til Federal Reserves policymøte denne uken hvor den amerikanske sentralbanken må gå på en fin linje som den bekjemper inflasjon og bankstress.

I tillegg har kryptovalutaens lokke ikke alt handlet om sikkerhet.

Annonse

Den raske prisstigningen har tvunget noen short-selgere til å kutte innsatsen og kjøpe mynt tilbake. Data fra Coinglass viser at tradere likviderte kryptoposisjoner verdt 300 millioner dollar på mandag, med det meste av totalen – 178,5 millioner dollar – korte posisjoner.

Ikke desto mindre gjenoppstår bitcoin.

Den har nå nesten 43 % av det totale kryptomarkedet, den høyeste andelen siden juni i fjor, ifølge CoinMarketCap-data, mens den totale Kapitaliseringen av kryptovalutamarkedet har økt med 23 % til 1,1 milliarder dollar siden 10. mars.

“Vi ser en tilbakevending til bitcoins kjerneetos, en finansiell eiendel uavhengig av opasiteten og innblandingen til det sentraliserte finansielle systemet,” sa Henry Elder, leder for desentralisert finans (DeFi) hos digital asset investment manager Wave Digital Assets.

Den vanlige bankkrisen har også ført til en viss interesse for DeFi, med den totale verdien av tokens knyttet til slike plattformer økende til 49 milliarder dollar fra 43 milliarder dollar den siste uken, ifølge DappRadar.

BITCOIN I EN BANKKRISE

Ikke alle områder av den digitale verden har imidlertid vært immune mot banknedfallet. Nr. 2 stablecoin Circle USD eller USDC mistet sin 1:1-tilknytning til dollaren etter å ha avslørt at reservene ble parkert ved den lukkede Silicon Valley Bank.

Annonse

Da bekymringer spredte seg over USDC’s evne til å opprettholde sin kobling. , falt markedsverdien til 36,8 milliarder dollar forrige fredag ​​fra 43,8 milliarder dollar en uke tidligere, selv da ledende stablecoin Tether fikk rundt 4 milliarder dollar.

Markedsdeltakere sa at noen USDC-uttak sannsynligvis også ble reinvestert i bitcoin, noe som hjalp drivstoff rallyet.

Annonse

“Det er for tidlig å si at bitcoin har bevist narrativet om at det er et alternativ i en bankkrise,” advarte Ed Hindi, Chief Investment Officer ved Tyr Capital i Genève.

Men han la til: “Rallyet vi for øyeblikket er vitne til i bitcoin vil bli sett tilbake på som tidspunktet hvor dens hovedeiendom som en desentralisert ikke-suveren eiendel ble stresstestet.”