250 lærde signerer åpent brev mot Rajya Sabha-spørsmålet om Pak-forfatterens bok

0
87

Over 250 indiske lærde og akademikere har signert et åpent brev som vekker bekymring over et Rajya Sabha-spørsmål om «pakistansk forfatters bok foreskrevet ved utdanningsinstitusjoner i landet».

The University Grants Commission (UGC) hadde skrevet til alle sentrale universiteter 16. mars og bedt dem om å gi informasjon om det samme.

Anbefalt for deg

  • 1Lok Sabha vedtar krav om tilskudd, bevilgningsforslag uten diskusjon
  • 2Ingen pusterom til tross for møteledermøte på begge sider, RS utsatt
  • 3I søkelyset etter guvernørbesøk har landsbyen Jharkhand innbyggere som venter på rasjoner i flere måneder

Dette kommer omtrent et år etter at AMU bestemte seg for å droppe læren til to islamske lærde fra deres pensum ved Institutt for islamske studier med universitetstjenestemenn som sa at avgjørelsen ble tatt etter at noen klager ble mottatt om at undervisningen til forfatterne var “anstøtelig”. De to vitenskapsmennene hvis lære ble fjernet, er den egyptiske forfatteren og islamforskeren Sayyid Qutb og den pakistanske forfatteren Abul A'lal al-Maududi.

Universitetene ble forrige uke spurt om «hvorvidt regjeringen har tatt hensyn til det faktum at en bok av pakistansk forfatter blir undervist ved Aligarh Muslim University, Jamia Millia Islamia eller en hvilken som helst annen utdanningsinstitusjon i landet, og språket er nedsettende for indiske borgere og støtter også terrorisme; i så fall, detaljene om dette.

De ble videre spurt “om regjeringen ville vurdere å granske innholdet i lærebøker skrevet av den nevnte pakistanske forfatteren og iverksette tiltak mot personene som er ansvarlige for det samme?”

Uttalelsen signert av lærere og lærde tilknyttet Institutter for høyere utdanning sa: «Fordi boken ikke er navngitt, kan spørsmålet leses slik at det antyder at enhver bok av en pakistansk forfatter som muligens kan leses som “nedsettende for indiske borgere” og “støtter terrorisme” ikke må undervises i noen Indisk universitet … Brevet fra UGC har emnelinjen … som gjør spørsmålet fra parlamentet til et påskudd for å samle informasjon om og mistenkeliggjøre alle bøker av pakistanske forfattere som er diskutert ved indiske universiteter.”

Uttalelsen sa videre at utdanning bør lære elevene å engasjere seg i det som fremstår som “fornærmende” eller “nedsettende” og svare på det med muntlig argumentasjon, i stedet for å nekte å høre det, eller enda verre, med tanke på det er en forbrytelse å bli møtt med trusler om sensur og vold.

© The Indian Express (P) Ltd