Wat is Google Bard? Hands-on met de AI-chatbot

0
72
Joe Fedewa/How-To Geek

De AI-chatbot-trend werd in gang gezet door ChatGPT en gevolgd door Microsoft’s Bing Chatten. Google Bard is laat met het spel, maar het heeft 's werelds populairste zoekmachine achter zich. Heeft het iets nieuws te zeggen?

Inhoudsopgave

Wat is Google Bard?
Hands-on Google Bard
Waar staat Google “Bard” voor?
Wanneer heeft Google Bard uitgebracht?
Sla Google Bard gegevens op?

< h2 role="heading" aria-level="2">Wat is Google Bard?

Google Bard is een conversationele AI-chatbot, ook wel bekend als een “groot taalmodel”—vergelijkbaar met OpenAI’s ChatGPT. Het is getraind op een enorme dataset van tekst en code, die het gebruikt om mensachtige tekstreacties te genereren.

Dat is de sleutel tot AI-chatbots zoals Bard: het trainingsproces. Bard gebruikt machine learning om tekst te analyseren en voorspelt vervolgens het volgende woord op basis van wat het heeft geleerd. Het is in wezen erg mooie voorspellende tekst. Bard voegt woorden samen op een manier die menselijk spreken nabootst.

Bard wordt mogelijk gemaakt door Google’s “LaMDA” (Taalmodel voor Dialoogtoepassingen) model. Dezelfde LaMDA waarvan Google-ingenieur Blake Lemoine beweerde dat hij bewust was geworden. LaMDA is verantwoordelijk voor de mensachtige reacties van Bard, terwijl de informatie van internet komt.

Google Bard Hands-on

Op het moment van schrijven kunt u zich aanmelden voor de Bard-wachtlijst op bard.google.com. We hebben al toegang tot Bard, dus laten we eens kijken hoe het werkt.

De gebruikersinterface van Bard is erg Google-achtig: veel afgeronde hoeken, pastelkleurige accenten en eenvoudige pictogrammen. Het begint allemaal met het tekstvak onderaan het scherm. Hier kun je een prompt invoeren met je toetsenbord of stem.

In tegenstelling tot ChatGPT en Bing Chat, 'typt' Bard niet. het antwoord in realtime of vertel je wat het op de achtergrond doet. U ziet een laadpictogram en vervolgens geeft Bard het volledige antwoord.

Nadat het antwoord is gegeven, zijn er onderaan een aantal knoppen. U kunt de reactie beoordelen met een duim omhoog of omlaag, de reactie op dezelfde prompt opnieuw genereren of er een Google-zoekopdracht naar uitvoeren.

Als u “Bad Response,” je kunt wat feedback achterlaten over waarom je het niet leuk vond.

Een geweldige functie die Bard heeft, is “drafts.” U kunt op de knop “Bekijk andere concepten” vervolgkeuzelijst om alternatieve reacties op de prompt te zien en er snel tussen te schakelen. Ik vind deze functie erg leuk omdat het betekent dat je in wezen drie reacties krijgt voor elke prompt.

Bard is gemoedelijk, dus je kunt vervolgvragen blijven stellen en hij zal de context kennen. U kunt het gesprek echter resetten met de knop “Reset Chat” knop in de linkerzijbalk.

ChatGPT kan opslaan en delen gesprekken, maar Google Bard kan dat niet. De “Bard-activiteit” snelkoppeling in de linkerzijbalk brengt u naar een lijst met eerdere prompts, maar u kunt de antwoorden van Bard niet opnieuw bekijken. Net als de zoekgeschiedenis kan deze worden verwijderd of uitgeschakeld.

Hoe zit het met bronnen? Google Bard citeert soms zijn bronnen, maar niet altijd. Wanneer dit het geval is, ziet u een “Bronnen” box verschijnen onder het antwoord.

Natuurlijk is Bard, net als ChatGPT en Bing Chat, geen feitelijke bron van informatie. Het vertelde me bijvoorbeeld dat een Oreo-koekje een chocoladevulling heeft. Zeker, sommige Oreo's hebben een chocoladevulling, maar is dat een bepalend kenmerk van een klassieke Oreo? Nee.

Over het algemeen is de gebruikersinterface vriendelijker dan zowel ChatGPT en Bing Chat, maar Bard is niet zo boordevol functies als Bing Chat. Bard kan geen vergelijkingstabellen maken en is niet erg goed in tekstkunst of het maken van quizzen. Op het moment van schrijven is Bard een mooie AI-chatbot, maar niet echt een goede in vergelijking met de concurrentie.

GERELATEERD: Google Bard: de AI-chatbot van Google gebruiken

Wat doet Google “Bard” Staan voor?

“Baard” is zo'n vreemde naam dat je zou denken dat het een acroniem is, maar dat is niet het geval. Helaas heeft Google de naam Bard niet officieel uitgelegd. Er wordt echter algemeen aangenomen dat het een verwijzing is naar het woord dat 'dichter' betekent. Dichters hebben een manier met woorden, en Google suggereert dat Bard dat ook doet.

Wanneer kwam Google Bard uit?

Google Bard werd voor het eerst aangekondigd op 6 februari 2023 en de wachtlijst om Bard te gebruiken, opende op 21 maart 2023. Onder druk van de lancering van ChatGPT, wees CEO Sundar Pichai verschillende teams opnieuw toe om de AI-inspanningen van Google te versterken. De eerste openbare demonstratie van Bard leidt tot een daling van het aandeel van Google met acht procent.

Sla Google Bard gegevens op?

Bard-gegevens worden op dezelfde manier behandeld als gegevens van de meeste Google-producten: ze kunnen handmatig worden verwijderd, automatisch worden verwijderd of nooit worden opgeslagen. U kunt deze bedieningselementen openen via het dashboard van myactivity.google.com en filteren op “Bard,” of ga er rechtstreeks heen met deze link.

Bij de lancering lijkt Google Bard behoorlijk ver achter te lopen op ChatGPT en Bing Chat. De interface is leuk, maar heeft gewoon niet dezelfde diepte aan functies en mogelijkheden. Het is een beetje verrassend om te zien dat een Google-product in deze ruimte zo ondergebakken aanvoelt. Alleen de tijd zal leren of Google kan concurreren.

LEES VOLGENDE

  • › U kunt nu lid worden van de wachtlijst voor Google’s “Bard” AI Chatbot
  • › Google Bard: de AI-chatbot van Google gebruiken
  • › DALL-E Image Generation komt naar Bing Chat
  • › Mogelijk kan iemand uw Windows-screenshots ongedaan maken
  • › Hoe u onbeperkt gratis DALL-E AI-afbeeldingen kunt genereren (met Bing)
  • › Adobe test “Firefly” AI-beeldgeneratie