Stefan Ingves tilldelas “Lifetime achievement award”

0
71

Publicerad 22 mars 2023 kl 18.13

Ekonomi. Stefan Ingves slutade vid årsskiftet som riksbankschef, medan den svenska inflationen rusade till historiskt höga nivåer. Nu får han ett fint centralbankspris.

Dela artikeln

TwittraDela

Central Bankings Lifetime Achievement Award uppmärksammar enligt Riksbanken “en persons banbrytande arbete inom centralbanksväsendet och vars karriär har satt en bestående prägel på centralbankers gemensamma arbete”.

Central Banking Journal är en publikation som täcker frågor om centralbankers och finansiella tillsynsmyndigheters verksamheter. Juryn motiverar priset med att lyfta Stefan Ingves mångåriga tjänst i både Sverige och internationella samarbeten.

– Vilken glad överraskning! Under mina nästan trettio år i centralbanksvärlden har det varit ett privilegium att arbeta i flera olika roller med mycket skiftande centralbanksfrågor. Jag har gjort mitt bästa för att tjäna medborgarna med fokus på att få något uträttat samtidigt som jag försökt utgöra en brygga mellan teori och praktik. Jag är både rörd och stolt att motta den här utmärkelsen, säger Stefan Ingves i ett uttalande.

Riksbankens huvuduppgift är “att hålla inflationen låg och stabil över tid”, enligt banken själv.

Inflationen

  • "Inte acceptabelt att priserna ökar så mycket"
  • Svenska matpriser lika höga som i andra EU-länder
  • Vice riksbankschefen: Vi trodde att inflationen skulle minska
  • Inflationen stiger – till 12 procent
  • Rekordökning av matpriserna

Visa alla