SD-initiativ efter skolvåldtäkter på Malmöskola

0
44

Publicerad 22 mars 2023 kl 12.06

Inrikes. Efter ett nämndinitiativ från Sverigedemokraterna ska kontrollen av belastningsregister vid anställning av elevassistenter i Malmö ses över. SD-initiativet innebär även att grundskolepolitiker ska träffa ledningen för Mellanhedsskolan för att diskutera situationen där.

Dela artikeln

TwittraDela

Mellanhedsskolan har figurerat i mindre smickrande sammanhang på senare tid.

En elevassistent på skolan som heter Mustafa våldtog en tolvårig elev på en skoltoalett vid två tillfällen.

Nu senast kom det fram att det var två elevassistenter på samma skola som utförde en brutal misshandel av en pappa i samband med ett badhusbesök där pappans 11-åriga dotter blev sexofredad av ett invandrargäng.

Magnus Olsson (SD), oppositionsråd, grundskolepolitiker och författare av nämndinitiativet, menar att det är av yttersta vikt att han och andra politiker får träffa skolledningen.

– Deras sätt att hantera våldtäkterna lämnar frågetecken, och vi vet att det har förekommit andra oegentligheter på Mellanhedsskolan, säger han i ett pressutskick.

SD:s initiativ innebär även att kontrollen av belastningsregistret vid anställning av elevassistenter ska ses över. Det belastningsregister som i dag visas upp är begränsat och visar exempelvis inte misshandel, narkotikabrott och stölder, brott som de båda elevassistenterna bakom badhusmisshandeln hade dömts för.

Grundskolepolitikerna möter ledningen för Mellanhedsskolan i mitten av april.