Kan man tvätta handdukar och kläder tillsammans?

0
38
Evgeny Atamanenko/Shutterstock.com

Tvätt är ofta en syssla som du vill göra så snabbt som möjligt. Du kanske tror att du kan spara tid genom att blanda och matcha olika föremål—handdukar och kläder. Om de är liknande färger borde det inte vara ett problem, eller hur? Men kan man tvätta handdukar och kläder tillsammans?

Tyvärr nej. Att tvätta handdukar och kläder tillsammans har väldigt lite med mörker och ljus att göra, och allt med spridning av bakterier att göra.

När du tvättar handdukar med kläder riskerar du att överföra bakterier från handdukarna till dina kläder. Det är inte sanitärt och kan faktiskt göra dig sjuk om du bär några av de kläderna direkt och bakterierna fortfarande dröjer sig kvar.

Istället för att slänga dina handdukar och kläder i tvätten tillsammans , se till att du vet hur man tvättar handdukar på egen hand.

Amazon Large Laundry Basket

Ett enkelt sätt att ta med din smutsiga tvätt

Amazon

15,99 USD < br/> 

Se först till att du alltid använder varmt vatten när du tvättar handdukar. Det kommer inte bara att hålla färgerna ljusare, utan det kommer att hjälpa till att döda alla bakterier i fibrerna. Om du verkligen vill få dem rena, använd ett rengöringsmedel med färgsäker blekmedel. Vissa brickor har specifika “handdukar” inställningar, men om din inte gör det, gå till en normal eller vanlig cykel.

Alla älskar en varm, mjuk handduk när de kommer ut ur duschen, så undvik att överdriva det på sköljmedlet. Det kan orsaka uppbyggnad och faktiskt förkorta livslängden på dina handdukar. Om du ska använda sköljmedel, begränsa det till var tredje eller var fjärde tvätt.

Att tvätta dina handdukar separat från dina kläder kan ta lite extra tid och ansträngning, men det’ är värt det för att hålla dig ren och säker och för att öka livslängden på dina fluffiga favorithanddukar.