Japan kunngjør en ny plan for 75 milliarder dollar for å motarbeide Kina i Indo-Stillehavet

0
70

Japans statsminister Fumio Kishida kunngjorde mandag en omfattende ny plan for et åpent og fritt Indo-Stillehavet, og lover milliarder av dollar i investeringer for å hjelpe økonomier over hele regionen i alt fra industri til katastrofeforebygging.

Planen som ble annonsert i New Delhi blir sett på som Tokyos forsøk på å inngå sterkere partnerskap med land i Sør- og Sørøst-Asia for å motvirke Kinas økende selvsikkerhet.

Anbefalt for deg

  • 1Ingen grunn for Kina til å reagere på Taiwans lederstopp, sier USA
  • 2Russlands avhengighet av Kina øker midt i blinken Ukrainas sanksjoner
  • 3Den russiske presidenten Vladimir Putin: Kina har en fredsplan for Ukraina når Vesten er klar

Kishida sa at den nye frie og åpne Indo-Stillehavsplanen hadde &#8220 ;fire pilarer”: opprettholde fred, håndtere nye globale problemer i samarbeid med land i Indo-Stillehavet, oppnå global tilkobling gjennom ulike plattformer, og sikre sikkerheten til det åpne hav og himmel.

For å oppnå dette, lovet Kishida 75 milliarder dollar til Indo-Stillehavet innen 2030 gjennom private investeringer og yen-lån, og opptrapping av bistand gjennom offisiell statlig bistand og tilskudd.