India-flagget tatt ned i Storbritannia, britisk dy høykommissær innkalt

0
38

Timer etter at en gruppe mennesker som sang pro-Khalistan slagord tok ned det indiske flagget ved høykommisjonen i London, innkalte den indiske regjeringen søndag den “senior-mest” britiske diplomaten og inngav en kraftig protest.

Den britiske høykommissæren i India, Alex Ellis, fordømte handlingene til den pro-Khalistan-gruppen. «Jeg fordømmer de skammelige handlingene i dag mot folket og lokalene til @HCI_London — helt uakseptabelt,» twitret han.

“Den øverste britiske diplomaten i New Delhi ble tilkalt sent på kvelden i dag for å formidle Indias sterk protest mot handlingene utført av separatistiske og ekstremistiske elementer mot den indiske høykommisjonen i London tidligere på dagen, sa utenriksdepartementet i en uttalelse.

Anbefalt for deg

  • 1Liveoppdateringer: Jordskjelv med styrke på 6,5 bergarter i Afghanistan, skjelvinger kjent i Delhi, nabostater
  • 2Vesentlig for at domstolene skal være ekstremt forsiktige mens de gir ugunstige bemerkninger mot partiene: SC
  • 3SC skal se om konstitusjonsbenken bør høre påstander mot avstemningsobligasjonsordningen; høring 11. april

«Det ble krevd en forklaring på det fullstendige fraværet av britisk sikkerhet som tillot disse elementene å komme inn i høykommisjonens lokaler. Hun [nestleder høykommissær Christina Scott] ble i denne forbindelse minnet om de grunnleggende forpliktelsene til den britiske regjeringen i henhold til Wien-konvensjonen, heter det.

“India finner det uakseptabelt den britiske regjeringens likegyldighet til sikkerheten til indiske diplomatiske lokaler og personell i Storbritannia,” sa MEA og la til, “Det forventes at den britiske regjeringen vil ta umiddelbare skritt for å identifisere, arrestere og straffeforfølge hver enkelt av de involverte i dagens hendelse, og iverksette strenge tiltak for å forhindre gjentakelse av slike hendelser.”

© The Indian Express (P) Ltd