Hur man skriver ut från en Android-telefon

0
43
Joe Fedewa/How-To Geek

Hitta alternativet “Skriv ut” från Android-delningsmenyn och välj den trådlösa skrivaren i ditt nätverk. Androids inbyggda utskriftstjänst fungerar med Wi-Fi-aktiverade skrivare från de flesta stora märken. För utskrift av foton erbjuder Google Foto-appen billig fotoutskrift om du inte har en färgskrivare.

Ingen gillar verkligen skrivare, men de behövs fortfarande ibland. Du gör förmodligen det mesta av dina utskrifter från en PC, men det är möjligt att skriva ut från en Android-telefon eller surfplatta också. Vi visar dig hur det fungerar.

Innehållsförteckning

Hur man Lägg till en skrivare till Android
Så här skriver du ut från Android
Så här skriver du ut foton från Android
Hur man skriver ut textmeddelanden från Android

Hur man lägger till en skrivare till Android

Innan vi kan skriva ut vad som helst, vi måste lägga till skrivaren på din Android-enhet. Många Wi-Fi-anslutna skrivare blir automatiskt tillgängliga utan någon installation. Om det inte är fallet för din skrivare visar vi dig hur du lägger till den.

Från och med Android 8.0 Oreo samarbetade Google med Mopria Alliance—en icke-vinstdrivande enhet för standarder för utskrift och skanning—för att baka in stöd för HP, Epson, Brother, Samsung, Xerox, Canon, Lexmark och många andra skrivare.

Låt oss lägga till en skrivare. Svep först en eller två gånger från toppen av skärmen för att visa hela panelen Snabbinställningar och tryck sedan på kugghjulsikonen.

Använd sedan sökfältet för att skriva “Utskrift” och välj resultatet från “Anslutna enheter” eller “Anslutningar.”

Du ser “Default Print Service” aktiverad som standard. Tryck på den för att söka efter skrivare i ditt nätverk.

Om din skrivare hittas inte, tryck på menyikonen med tre punkter uppe till höger och välj ” Lägg till skrivare.”

Aktivera “Wi-Fi Direct Printing” och acceptera begäran om tillstånd.

Tryck nu på &#8220 ;Hitta Wi-Fi Direct-skrivare.”

Välj din skrivare när den visas.

Det är allt som finns! Skrivare är notoriskt irriterande att arbeta med, så bli inte avskräckt om din inte vill spela bra. Om du har problem kan du testa att installera Mopria Print Service-appen och följa installationsinstruktionerna.

Så här skriver du ut från Android

När du väl har en skrivare som går att upptäcka från din Android-telefon är det lika enkelt att skriva ut som att dela något annat. Öppna först det du vill skriva ut och leta efter delningsikonen. Det är vanligtvis avbildat av tre punkter förbundna med linjer.

I delningsmenyn väljer du “Skriv ut.”

Vissa appar—som Google Dokument—har möjlighet att “Skriv ut” direkt utan att gå till “Dela” först.

Vi tittar nu på den inbyggda utskriftsdialogrutan för Android. Tryck på “Välj skrivare” för att välja din skrivare.

Utöka sedan menyn till justera pappersstorlek, färg och orientering och välj vilka sidor som ska skrivas ut.

< /p>

Tryck på skrivarknappen när du är redo att skriva ut!

Du kan bli ombedd att bekräfta att du vill använda standardutskriftstjänsten.

Det är allt som krävs! När allt fungerar som det ska är detta en ganska sömlös upplevelse. Naturligtvis garanteras det aldrig med skrivare.

Så här skriver du ut foton från Android

Att skriva ut ett foto från en Android-enhet är samma process som att skriva ut något annat. Men om du inte har en skrivare som kan göra färgutskrifter av hög kvalitet, kanske du vill använda en annan metod.

Först kan du använda den inbyggda standardtjänsten för utskrift av foton . Öppna helt enkelt fotot i din galleriapp och hitta “Skriv ut” i delningsmenyn, som vi gjorde i avsnittet ovan.

< p>Utskriftsdialogrutan för Android visas; tryck på “Välj skrivare” för att välja din skrivare.

Utöka sedan menyn för att justera pappersstorlek, färg och orientering.

Knacka på skrivarknappen när du är redo att skriva ut !

Du kan bli ombedd att bekräfta att du vill använda standardutskriftstjänsten.

Om du inte har en färgskrivare av hög kvalitet kanske du vill för att beställa några tryck. Det är enkelt—och ganska billigt—att göra detta via Google Foto-appen. Öppna ett foto i Google Foto och svep uppåt för att visa menyn.

Välj “Beställ foto” och välj “Fotoutskrift.”

Följ guiden för att välja utskriftsstorlek, kvantitet och leveransmetod och ange sedan din Betalningsinformation. Även om det inte är gratis, är det här ett bra alternativ för en och annan fysisk kopia av ett foto.

Så här skriver du ut textmeddelanden från Android< /h2>

Att skriva ut textmeddelanden från din Android-telefon kan vara ett användbart sätt att hålla viktiga konversationer av personliga eller juridiska skäl. Även om det kan verka som en svår uppgift, är det faktiskt relativt enkelt att göra—om inte lite oelegant.

Vi har en fullständig steg-för-steg-guide för att skriva ut skärmdumpar av text meddelanden och använda en tredjepartsapp för att skapa en utskriftsbar utskrift. Eftersom det inte finns någon inbyggd “Skriv ut” alternativ i meddelandeappar, det här är dina två bästa alternativ.

RELATERAT: Så här skriver du ut textmeddelanden från Android

Utskrift på Android har kommit långt, och oddsen för att ha exakt det du behöver till hands är ganska bra vid det här laget. Det är också möjligt att skriva ut från en iPhone eller iPad, om du någonsin skulle behöva det. Även om det inte är en spännande gadget, kommer en bra skrivare att få allt detta att gå så smidigt som möjligt.

The Best Printers of 2023 Best Printer Overall HP ENVY 6455e Buy at Amazon Best Budget Printer Epson Expression Home XP-4100 Shop Bästa hemmakontorsskrivare HP Color LaserJet Pro Multifunction M479fdn Köp på Amazon Bästa fotoskrivare Epson Expression Photo XP-970 Köp på Amazon Bästa bärbara skrivaren Canon Pixma TR150 Shop Bästa bläcktankskrivare Canon Maxify GX6021 Köp på Amazon LÄS NÄSTA

  • › Så här skriver du ut ett e-postmeddelande från Microsoft Outlook
  • › Hur man får (och skriver ut) ett kvitto från Amazon
  • › Upplev datorernas framtid idag: Förvandla din Galaxy S4 till en PC med en smart docka
  • › Så här skriver du ut från en iPad, iPhone eller iPod Touch
  • › Så här aktiverar du inbyggd Google Cloud Printing och skrivardelning i Windows
  • › Så här skriver du ut foton från en Android-smartphone eller surfplatta
  • › Hur man ställer in Knox Security på en kompatibel Samsung-telefon
  • › Telegrams nya uppdatering hjälper dig att spara batteritid