Høyesterett avviser PIL for registrering av live-in-forhold med Senteret; kaller det en “hare-brained” idé

0
68

Høyesterett avviste mandag en PIL som søkte utforming av normer for registrering av ethvert levende forhold til senteret og kalte det en “hare-brained” idé.

En benk, ledet av sjefsjef D Y Chandrachud, spurte saksøkerens advokat, advokat Mamta Rani, om hun ønsket å fremme sikkerheten til disse menneskene eller ønsket at de ikke skulle komme inn i et levende forhold.

Anbefalt for deg

  • 1 World Forest Day: Chhattisgarh har som mål å plante 15 crore kommersielle trær om 5 år
  • 2Centre forlenger fristen for å koble Aadhaar-nummer med velger-ID til 31. mars 2024
  • 3Bill Gates: «Hvis markedet ikke driver tilgjengeligheten av gode løsninger, vil myndighetene gå inn»

Ikke gå glipp av |Slett alle OROP-avgifter innen 28. februar 2024, leder Høyesterett senteret

Advokaten svarte at klageren ønsket at forholdet skulle registreres for å styrke deres trygd.

“Hva har senteret å gjøre med registrering av innboende forhold? Hva slags hare-hjerne-idé er dette? Det er på høy tid at denne domstolen begynner å pålegge saksøkere som legger inn denne typen PIL-er. Avvist,” benken som også består av dommerne PS Narasimha og J B Pardiwala sa.

PIL ble innlevert av Rani for å søke en veiledning til senteret om å utarbeide regler for registrering av live-in-forhold, da den siterte økning i forbrytelser som voldtekt og drap angivelig begått av live-in-partnere.

Båden, som refererte til det nylige drapet på Shraddha Walkar, angivelig av hennes live-in-partner Aaftab Amin Poonawala, søkte også utforming av regler og retningslinjer for registrering av slike forhold.

PIL sa at registrering av live-in-forhold ville føre til at nøyaktig informasjon er tilgjengelig for både partnerne som bor sammen om hverandre og også for myndighetene om hver av dem angående deres sivilstatus, kriminelle historie og andre relevante detaljer.

Annonse

Foruten økningen i forbrytelser i likhet med voldtekt og drap, sa bønn at det har vært en «stor økning i falske voldtektssaker anlagt av kvinner der de hevder å leve i et levende forhold med den siktede, og det er alltid vanskelig for domstolene å finne ut fra e bevis på om det faktum å leve i relasjoner er bevist med støtte fra bevis”.