Etter Mamatas kommentarer mot Rahul, uttalte kongressen: “TMC en trojansk hest i Oppn-leiren”

0
56

Kongressen svarte mandag på Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjees jib om at BJP prøvde å gjøre Rahul Gandhi til en “helt” for å tjene sine interesser, kongressen anklaget henne for å prøve å “svekke anti-BJP-alliansen” i landet foran neste års Lok Sabha-valg og kalte Trinamool Congress (TMC) en “trojansk hest” i opposisjonsleiren.

Vest-Bengals kongresssjef Adhir Ranjan Chowdhury påsto at Banerjee hadde overgitt seg til Statsminister Narendra Modi for å redde familien hennes fra en pågående etterforskning av korrupsjonssaker. «Alle vet hvem som brakte BJP til Vest-Bengal. I 1998. Hun hjalp BJP med å vinne sitt første Lok Sabha-sete i Bengal. Nå jobber sjefsministeren i Vest-Bengal (Mamata Banerjee) for å svekke anti-BJP-alliansen. Det har hun hele tiden prøvd å gjøre. Hennes eneste mål er å glede statsminister Modi. Hun har overgitt seg til Modi for å redde familien hennes fra korrupsjonsanklager.»

Anbefalt for deg

  • 1Setesøket fortsetter, Siddaramaiah sier ‘å konsultere familie’
  • 2Rajasthan Assembly passerer Right to Health Bill: Behandling gratis nå ved statlige fasiliteter, utvalgte private sykehus
  • 3JD(U) ryster landslaget: KC Tyagi ut, Mangani Lal Mandal får Prashant Kishors post

Les også |PM Modi, Mamata Banerjee har avtale om å ‘defame’ Rahul Gandhi: Kongressens Adhir Ranjan Chowdhury

Kongresslederen slo ut mot Banerjee over kommentaren hennes om at TMC ville “gjøre det alene” i stortingsvalget. “Dette gjenspeiler bare den sanne naturen til partiene som TMC som ikke er annet enn en trojansk hest i opposisjonsleiren. TMC har sluttet seg til BJP for å beskytte seg mot CBI (Central Bureau of Investigation) og ED (Enforcement Directorate) i korrupsjonssaker.”

På et møte med TMC-ledere fra Murshidabad, over telefon på søndag, sa Banerjee: «Så lenge Rahul Gandhi lever, vil ingen tenke dårlig om Modi … Hvorfor slår BJP ut mot Rahul Gandhi? Alle vet. Jeg vil ikke si noe utover det …”

Les også |Alarmert av nederlag i byavstemningen, fall i minoritetsstemmer, setter Mamata opp et vurderingspanel

Banerjee hevdet også at mens “TMC ikke har bøyd seg for BJP”, har kongressen det. «Jeg vil være venn med deg i Delhi, og her (i Bengal) vil du være venn med BJP! Jeg bøyde meg ikke for BJP, kongressen bøyde seg, sa Banerjee til partiarbeidere på møtet som kom uker etter partiets nederlag i byavstemningen i Sagardighi-forsamlingen.

I byavstemningen tok kongressen setet fra TMC som hadde vunnet setet siden 2011. “De som ønsker å beseire BJP, jeg tror de vil stemme på oss … jeg tror at de som stemmer for CPI(M) og Kongressen stemmer faktisk for BJP. Denne sannheten har kommet frem i lyset selv i dag,” sa Banerjee til sine partiarbeidere, og beskyldte en “uhellig allianse av Kongressen-CPI(M) og BJP” for Sagardighi-nederlaget.

Les også |'Vil kjempe alene i 2024' : Mamata-kommentarer gjenspeiler krymping av en nasjonal drøm etter NE-realitetssjekk

CPI(M)-leder Sujan Chakraborty avviste Banerjees anklager og sa at folket i Sagardighi ikke stemte på henne på grunn av hennes partis “umoralske aktiviteter”. Han la til: “De 32 000 menneskene som stemte på Trinamool i Sagardhi under parlamentsvalget i 2021 stemte ikke på det regjerende partiet i denne valgundersøkelsen. Det er tydelig at de valgte Venstre-Kongress-alliansen av sinne mot Trinamool … Hun (Banerjee) som ikke har nærmet seg etikk hele livet vil nå lære oss etikk?”

Annonse Les også |Bak Mamatas overtakelse av Birbhum: Fyller Anubrata tomrom, øker TMC-avstemningsmaskineriet

TMC-sjefen 8217;s siste angrep på Gandhi og kongressen kom bare to dager etter at partiet kunngjorde at det ville holde seg unna både det store gamle partiet og BJP, og indikerte mulige samtaler med andre regionale partier i forkant av stortingsvalget. TMC sa også at kongressen ikke var den “store sjefen” fra opposisjonen.

Kilder i TMC sa at Mamata ville besøke Bhubaneswar på tirsdag for å møte presidenten Biju Janata Dal (BJD) og Odishas sjefsminister Navin Patnaik. “Der vil Didi (Mamata) også fortsette jakten på å danne en anti-BJP og anti-kongress-allianse på nasjonalt nivå,” sa en senior TMC-leder.

© The Indian Express (P) Ltd.