Vokt dere for anti-India-krefter som orkestrerer skadelige fortellinger: Dhankhar

0
37

Vicepresident Jagdeep Dhankhar uttrykte søndag bekymring over det han kalte “inkubatorer og distributører” av anti-India-styrker som spredte “skadelige fortellinger” på et tidspunkt landet var på vei oppover.

Dhankhar, talte ved utgivelsen av tidligere Tamil Nadu-guvernør PS Ramamohan Raos memoarer ‘Governorpet to Governor’s House; A Hick’s Odyssey' i Delhi, gjentok hans forgjenger Venkaiah Naidu, som talte foran ham under arrangementet.

Anbefalt for deg

  • 1Enda en arrestasjon i Kerala Life Mission-svindel
  • 2Forseglet dekningspraksis må avsluttes, strider mot prosessen med rettferdig rettferdighet: CJI Chadrachud
  • 3Søk videre etter Amritpal Singh på dag 3, hans arresterte onkel & hjelpere står overfor NSA

“Som påpekt av Sh. Venkaiah Naidu-ji, India er på fremmarsj som aldri før, og oppgangen er ustoppelig … Denne oppgangen er med utfordringer innenfra og utenfra. Det er her intelligentsiaen og folk fra media kommer inn i bildet. Vi må alle være klar over fremveksten av inkubatorer og distributører av anti-India-styrker som orkestrerer skadelige narrativer for å redusere vekstbanen vår og ødelegge vårt funksjonelle demokrati og konstitusjonelle institusjoner, sa visepresidenten.

Han oppfordret alle til å tro på nasjonen og nasjonalismen og nøytralisere «slike uhell». Han fortsatte med å understreke viktigheten av likhet under loven, og sa at ingen var hevet over loven.

«I et demokrati er alle på samme måte ansvarlige overfor loven. Ingen kan ha privilegert hensyn ved lov, ellers vil demokratiet opphøre å eksistere… Noen tror dessverre at de er annerledes eller skal håndteres annerledes. Vårt er det mest levende og funksjonelle demokratiet. Likestilling er noe vi aldri kan forhandle om. Overholdelse av loven er ikke valgfritt. Noen mennesker må innse det,” sa han.

Dhankhars kommentarer kommer på et tidspunkt BJP har angrepet kongressleder Rahul Gandhi for uttalelsene hans under en nylig tur til Storbritannia.

< p>Dhankhar vendte tilbake til et emne han har snakket om flere ganger siden han ble visepresident, og snakket om forholdet mellom den utøvende, lovgivende og dømmende makt.

Annonse

“I demokrati vil dynamikken i styring alltid være utfordrende, og krever harmonisk funksjon av konstitusjonelle institusjoner. Den lovgivende, den utøvende og den dømmende makt – det vil alltid være problemer, og vi vil aldri ha en dag da vi kan si fra nå av at det ikke vil være noen problemer. Vi er et dynamisk samfunn det kommer til å skje. Det er ikke rom for konfrontasjon eller å være en klager av de som leder disse institusjonene. De som leder den utøvende, lovgivende eller dømmende makten, de kan ikke være selvtilfredse, de kan ikke opptre i konfrontasjon. De må handle i samarbeid og finne løsninger sammen,” sa han.

Han sa at han følte behovet for en “strukturert mekanisme” for samhandling for de som leder de tre statens organer, i stedet for å bruke sine egne plattformer for dialog med den andre institusjonen.

Dhankhar siterer forfatterens erfaring som IPS-offiser før hans periode som guvernør, og sa at forholdet mellom byråkratiet og den politiske utøvende makten begynte å bli utfordrende.

Annonse

“Stålrammen, byråkratiet har blitt så inngjerdet hos de politiske mestrene at reglene fra 1968 som styrer din oppførsel oftere enn ikke er i fullstendig brudd,” sa han.

Les også

Regjeringen advarer om handling hvis ansatte slutter seg til Old Pension Ordningsprotester

Søk videre etter Amritpal Singh på dag 3, hans arresterte onkel & hjelpere står overfor NSA

Slett alle OROP-avgifter innen februar 28. 2024, leder Høyesterett Centre

Etter protester fra London, hærverk i San Francisco, India

Tidligere sa Naidu at verden ser til India og advarte mot å gjøre eller si noe som undergraver landets interesser. “Å fornærme demokratiet vårt er å respektere vår rike sivilisasjon og levende tradisjoner som har manifestert seg de siste 75 årene,” sa han. Han la til at demokratiet stod på sitt gjennom nødsituasjonen. “Politiske forskjeller bør ikke få lov til å bagatellisere India,” sa han.

© The Indian Express (P) Ltd