Varför du borde använda fler webbappar på din telefon

0
84
Joe Fedewa/How-To Geekl

Appar har varit en kärnkomponent i smarttelefonupplevelsen sedan början. De har bara blivit bättre med åren, men det har även webbläsare gjort. Du behöver förmodligen inte så många inbyggda appar som du tycker är bra.

Vad är en webbapp?

h2>

En webbapp—även känd som “progressiv webbapp” (PWA)—är i huvudsak ett program som körs i en webbläsare. Det ser ut och känns som en inbyggd app som du skulle installera från Play Store eller App Store, men den körs i Chrome, Edge eller Safari. Du kan till och med “installera” webbappen till din startskärm och starta den som vilken annan app som helst.

Det är skillnad mellan en webbapp och en mobilwebbplats. Många webbplatser har versioner specifikt för mobila webbläsare, men de är inte nödvändigtvis webbappar. En webbplats har mestadels statiskt innehåll, medan en webbapp är utformad mer för användarinteraktion.

En webbplats kan bokmärkas och läggas till på din startskärm, men den öppnar bara en ny flik i webbläsaren när du starta den. En webbapp öppnas i sin egen instans, separat från webbläsaren den körs på. Det är därför det känns närmare en inbyggd app.

Webbappar är lätta

Den största fördelen med en webbapp framför en inbyggd mobilapp är att du inte behöver ladda ner eller installera någonting. Webbappen fungerar i en webbläsare, vilket betyder att det inte finns något extra att ladda ner. Så länge du har en webbläsare och en internetanslutning fungerar webbappen precis som en inbyggd app.

Webbappar är också superenkla att uppdatera. Du behöver inte besöka appbutiken för att se om det finns en uppdatering som väntar på dig, eller installera en uppdatering manuellt. Vanligtvis rullas uppdateringarna ut utan att du ens märker det. Att bara starta webbappen kommer att ladda den senaste versionen.

Eftersom webbappar körs i webbläsaren är de bra för att maximera lagringsutrymmet på din telefon. Inbyggda appar tar upp mer utrymme och laddar ner filer när du använder dem. Webbappar är mestadels molnbaserade, så de förlitar sig inte på så många filer på din faktiska enhet.

Enkel inloggning

På tal om webbläsaren, det leder till ytterligare en fördel med webbappar. Eftersom jag redan har de flesta av mina inloggningsuppgifter och lösenord synkroniserade och sparade i min webbläsare, är det superenkelt att logga in på webbappar. Jag behöver inte förlita mig på en systemomfattande autofylltjänst. All min information är redan sparad i webbläsaren.

RELATERAT< /strong>Mastodon tar fart: varför det är mitt favoritnätverk för sociala medier

Sociala medier, som ett exempel, är perfekta för webbappar. Elk är en Mastodon-klient som jag verkligen gillar, och webbappen är särskilt bra. Att logga in är enkelt eftersom jag redan använder webbplatsen i min synkroniserade webbläsare. Jag kan sätta den på startskärmen och använda den som vilken annan app som helst, men jag behövde inte ladda ner någonting.

Aviseringar har fått Bättre

Ett område där inbyggda appar traditionellt har haft en fördel är aviseringar. Den goda nyheten är att webbappar har drastiskt förbättrade aviseringar nu. Du kan använda en webbapp utan att oroa dig för att aviseringar saknas.

RELATERATHur man hanterar webbpush-meddelanden på webbplatser och PWA:er

De popup-fönster som du ser i webbläsare för aviseringar kan vara irriterande på skrivbordet, men de är användbara om du använder webbappar på din telefon. Chrome, Edge och Safari stöder webbappar och aviseringar. Men att flytta över en del av min användning av sociala medier till webbappar har fått mig att inse att jag inte behöver så många aviseringar som jag trodde.

Så här använder du webbappar på iPhone och Android

Du måste använda Safari på iPhone och Chrome eller Edge på Android för den bästa upplevelsen med webbappar. Vi visar dig hur du lägger till webbappar på startskärmen så att de känns som inbyggda appar.

Vissa webbplatser kommer att meddela dig att de kan installeras som webbappar. Tryck bara på meddelandet så kan du “Installera” det på din startskärm.

Om du inte ser ett sådant popup-meddelande kan du lägga till webbappen manuellt på din startskärm.

Så här lägger du till en webbapp på din iPhones startskärm

På iPhone måste du använda Safari för att lägga till en webbapp på din startskärm. Tryck på dela-knappen i Safari för att visa menyn.

Rulla ned och tryck på “Lägg till på startskärmen.”

Byt namn på genvägen om du vill och tryck sedan på “Lägg till” i det övre högra hörnet.

Om webbplatsen är en faktisk webbapp kommer genvägen att öppna en egen oberoende “app” fönster. Webbplatser som inte är webbappar öppnar helt enkelt en ny flik i Safari.

Så lägger du till en webbapp på din Android-startskärm

< p>På Android kan du lägga till en webbapp på din startskärm från Chrome eller vilken annan webbläsare du föredrar. I Chrome trycker du på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet.

< /p>

Om webbplatsen är en webbapp ser du alternativet “Installera” Det. Detta lägger till webbappen i din applåda tillsammans med alla andra appar på din telefon.

Om webbplatsen inte är en webbapp ser du alternativet “Lägg till på startskärmen” från menyn.

Det är allt där är till det. För webbappar som du använder ofta är det fantastiskt att kunna hitta dem i applådan och på startskärmen.

Webbappar har blivit så mycket bättre med åren. Inbyggda appar är bra för många saker, men jag hittar fler tjänster som kan ersättas med webbappar. Det är helt enkelt en enklare och lättare upplevelse. Ge det ett försök om du inte har gjort det ännu.

LÄS NÄSTA

  • › Keychron S1 QMK Mekaniskt tangentbordsrecension: Ett kompakt, anpassningsbart kort
  • › De bästa gratisapparna för din Windows-dator
  • › Hur du skyddar dina bilder från AI-konstgeneratorer
  • › Hur man installerar eller tar bort valfria funktioner i Windows 11
  • › Telegrams nya uppdatering hjälper dig att spara batteritid
  • › 8BitDo-kontroller fungerar nu bättre med iPhone och Mac