Pakistans regjering vil konsultere juridisk team for å erklære Imran Khans parti “forbudt” antrekk: innenriksminister Sanaullah

0
69

Pakistan innenriksminister Rana Sanuallah har sagt at regjeringen planlegger å konsultere eksperter om å sette i gang en prosess for å erklære Imran Khans pakistanske Tehreek-e-Insaf-parti som et «forbudt» antrekk etter at politiet hevdet å ha beslaglagt våpen og bensin bomber fra den tidligere premierens bolig i Lahore.

Ledere av den regjerende alliansen slo ut mot Khan som reiste fra Lahore til Islamabad på lørdag for å markere hans tilstedeværelse ved en tingrett her, midt i kaos og kaos, da hans støttespillere kolliderte med politiet.

Anbefalt for deg

  • 1‘Ingen slikt som palestinsk nasjon eller språk’: Israels ministers bemerkninger gnister rad
  • 2Japans statsminister Kishida drar til Ukraina for samtaler med Zelenskyy
  • 3Sri Lanka for å få 3 milliarder dollar fra IMF

Mens Khan var i Islamabad, startet over 10 000 væpnede Punjab-politipersonell en større operasjon ved hans Zaman Park-bolig i Lahore og arresterte dusinvis av støttespillerne hans og hevdet å ha beslaglagt våpen og bensinbomber.

Dette innenriksminister Sanuallah sa. på en pressekonferanse lørdag at regjeringen ville konsultere sitt juridiske team for å vurdere om en prosess kunne igangsettes for å erklære det pakistanske Tehreek-e-Insaf-partiet som en forbudt gruppe, rapporterte avisen Dawn.

«Terrorister gjemte seg i Zaman-parken. Våpen, bensinbomber osv. har blitt funnet fra boligen til Imran Khan, noe som er nok bevis til å reise sak mot PTI for å være en militant organisasjon, sa Sanaullah.

Om regjeringens plan om å sette i gang prosessen for å forby Khans parti, sa ministeren: «Det er først og fremst en rettslig prosess å erklære et parti for forbudt. Vi vil imidlertid konsultere vårt juridiske team om problemet.» Hver for seg så statsminister Shehbaz Sharif ut til å være enig i påstanden fra hans niese PMN-L Senior Vice President Maryam Nawaz om at Khans parti er en “militant organisasjon”.

“Hvis noen var i tvil. , Pakistan Tehreek-e-Insaf-formann Imran Niazis krumspring de siste dagene avslørte hans fascistiske og militante tendenser,” sa han i en tweet.

Maryam sa at Khan var redd for å gå i fengsel.

Annonse

«Jeg lurer på om han kaller seg selv en politiker. Politikere er ikke redde for å gå i fengsel og stå til ansvar. Bare tyver og terrorister gjør det. Frykt for arrestasjon viser at saker mot ham (Imran) er ekte,» sa hun og hånet retten for å markere at Khan deltok i Toshakhana-saken uten at han møtte opp for den. Han er en feiging da han forlot retten uten å markere at han var tilstede.

Mange PML-N-kabinettmedlemmer holdt pressere for å rettferdiggjøre politiaksjonen mot Khan og irettesatte partiets “hooliganisme” ved Islamabad rettskompleks, ifølge avisen.

Jussminister Azam Nazir Tarar fortalte journalister at han i sin 30-årige profesjonelle karriere som advokat aldri hadde vært vitne til en domstol som søkte en signatur (fra en mistenkt) i et kjøretøy for å markere hans oppmøte, som i tilfellet med Imran Khan. “Ikke lag en spøk med rettssystemet ditt,” sa Tarar.

Annonse

Den føderale informasjonsministeren Marriyum Aurangzeb tok også på seg rettsvesenet for å ha gitt en “pakke med kausjon” til Khan. “De terroristene som angrep politiet, rettssystemet og staten fikk en pakke med kausjon. Dette gir et budskap om at han (Khan) er over Grunnloven og loven,” sa hun.

Aurangzeb sa at tilhengere av Khan ikke hadde kastet bensinbomber på politi og rangers alene, men de gjorde det også etter rettskjennelse. Alle statlige institusjoner er ansvarlige for å opprettholde myndighetenes forskrift, hevdet hun.

«I dag ble igjen loven og rettens hellighet trampet ned. Han prøver å påvirke retten ved å bringe folket dit. Retten må legge merke til det, ellers vil andre politiske partier følge etter, sa minister for klimaendringer og leder for Pakistan Peoples Party Sherry Rehman.

Khan ankom Islamabad Judicial Complex fra Lahore tirsdag for å møte for domstolen til dommer Zafar Iqbal i tilleggsdistrikt og sesjon for å delta i saksbehandlingen av en klage inngitt av valgkommisjonen i Pakistan for angivelig å ha skjult detaljer om gaver i eiendelserklæringene.

Khan dro tilbake til Lahore etter å ha ventet i timevis ved inngangen til retten da politiet ikke klarte å rydde veien okkupert av støttespillerne hans.

Les også

Japan kunngjør en ny plan på 75 milliarder dollar mot Kina i Indo-Stillehavet

Vladimir Putin skryter av allianse med Xi som 'kjære venner' møtes i Kreml

Hærverk av Pro-Khalistan-demonstranter: Storbritannias regjering lover å ta indisk …

Putin ønsker Kinas Xi velkommen til Kreml midt i Ukraina-kamper Annonse

Til slutt gikk dommeren med på å la den tidligere statsministeren markere sitt oppmøte på et dokument fra kjøretøyet hans da høringen i Toshakhana-saken ble utsatt til 30. mars.